Varför Fakturino

Fakturino Företagslån: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Därav betyget: Fakturino gör det enklare att jämföra företagslån, factoring och checkkrediter. Med bara en ansökan kan du få låneerbjudanden från upp till 30 olika långivare. Jämför och välj lånet som är billigast och passar dig bäst. Du kan även välja att avstå från att låna.

Hoppa till recension
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring
  Detaljerad information om Fakturino
  EgenskapInformation
  BolagsformerFakturino erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFakturino ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Fakturino accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Fakturino erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Fakturino erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Fakturino erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersFakturino samarbetar med 38 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Fakturino behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Fakturino kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på fakturino.se

Fördelar

 • Jämför upp till 30 olika låneerbjudanden.
 • Personlig rådgivning.
 • Låneerbjudanden inom 1-2 dagar.
 • Kostnadsfritt och inte bindande.
 • Enkelt att ansöka.

Nackdelar

 • Ansökande företag får inte ha betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Fakturino

Fakturino är en jämförelsetjänst för företagslån, factoring och företagskrediter. När du ansöker om en tjänst hos Fakturino så kan du få erbjudanden från upp till 30 olika kreditgivare. Du väljer det erbjudande som passar din situation bäst. Fakturino lånar alltså inte själva ut pengar, utan de hjälper dig med att jämföra olika företagstjänster och få erbjudanden med bästa möjliga villkor.

Att ansöka hos Fakturino kostar inget och är inte bindande. Med andra ord så kan du kostnadsfritt ansöka och jämföra produkterna utan att gå vidare med något utav erbjudandena.

Läs mer: Låna pengar till ett nystartat företag

Vem passar Fakturino för?

De allra flesta företag kan ha nytta av Fakturino. Tjänsten passar näringsidkare som vill hitta rätt lån, kredit eller factoringlösning för deras specifika önskemål och förutsättningar. Tjänsten passar även den som vill spara tid och få flera offerter på ett snabbt och enkelt sätt, utan att behöva ansöka hos flera olika långivare.

Fakturino passar både när du söker stora och små lån, krediter eller factoringtjänster. Därför är Fakturino ett alternativ vid såväl inköp av kontorstillbehör som vid en företagsexpansion.

Hur fungerar Fakturino?

Fakturino är en jämförelsetjänst som vänder sig till företag. Fakturino erbjuder själva inga lån eller krediter, utan tjänsten hjälper dig med hitta förmånliga företagslösningar som passar din verksamhet. Sedan kan du själv jämföra de olika produkterna och välja det erbjudande som passar ditt företag bäst.

För att ansöka besöker du Fakturinos hemsida, där du väljer produkt som du vill ansöka om och fyller i en ansökan. Du skickar in din ansökan online och verifierar din identitet med BankID. Fakturino skickar därefter vidare din ansökan till sina samarbetspartners (30 olika kreditinstitut). Fakturinos samarbetspartners granskar din ansökan och återkopplar därefter med offerter inom 1-2 arbetsdagar. Om du ansökt om företagslån eller en checkkredit så kan du jämföra räntor, löptid, villkor och andra förmåner. Om du ansökt om factoring så kan du jämföra pris och huruvida tjänsten kommer att fungera med ditt bokföringssystem och mer.

När du bestämt dig för en offert så signerar du det med ditt BankID och därefter så kontaktar företaget dig för att komma igång med tjänsten.

Så betygsätter vi Fakturino

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Fakturinos ränta är flexibel ("beror på långivare") och varierar baserat på låntagare och låneansökan.
Beviljandegrad 4/5 Fakturino ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Fakturinos hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Fakturino erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.7/5 Fakturino har ett högt betyg (4.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Fakturino ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Fakturino är sedan 2021 en del av Krea. Företaget erbjuder förmedling av firmalån, företagskrediter och fakturabelåning/fakturaköp.

För mer information om Fakturino så kan du besöka förmedlarens blogg eller sociala medier. Vid frågor så kan du även kontakta företagets kundtjänst via telefon, chatt eller e-post.

Vad Fakturino erbjuder

Hos Fakturino får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fakturino görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 60 000 000 kr och det minsta beloppet är: 20 000 kr. Räntan är är Beror på långivare. Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.

Kontaktuppgifter till Fakturino

Besöksadress:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

E-post: kundservice@krea.se
Telefonnummer: 08-551 082 62

Öppettider:
Måndag:09:00 - 18:00
Tisdag:09:00 - 18:00
Onsdag:09:00 - 18:00
Torsdag:09:00 - 18:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt