Expansionslån

Expansionslån: Låna Pengar Till Att Expandera Företaget
Payup P icon
Froda

Bästa expansionslånet 2024

Froda är det bästa expansionslånet för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 15 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Payups Topplista: Bästa expansionslånen 2024

 • FrodaBäst Överlag 2024
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CorpiaBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 17 st. expansionslån

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 17 st. erbjudanden
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring

Alla Expansionslån 2024

Vad ett expansionslån är

Ett expansionslån är ett lån som ges till företag eller organisationer för att finansiera deras tillväxt och expansion. Dessa lån används ofta för att finansiera investeringar i tillgångar, såsom byggnader, maskiner och inventarier, eller för att finansiera företagsförvärv och andra strategiska initiativ.

Expansionslån kan ges av banker, långivare, kredit- och andra finansinstitut. Lånen kan ha olika villkor och räntesatser beroende på kreditvärdigheten hos låntagaren och det specifika ändamålet för lånet.

Företag som överväger att ansöka om ett expansionslån bör undersöka noggrant vilka kostnader och risker som är förknippade med lånet och se till att de har en tillräcklig plan för att kunna betala tillbaka lånet i tid.

Krav

För att få ett expansionslån behöver företaget uppfylla vissa krav och kriterier som fastställs av långivaren.

Nedan är några vanliga krav som långivare ställer:

 • God kreditvärdighet: Långivaren kommer att utvärdera företagets kreditvärdighet för att bedöma dess förmåga att betala tillbaka lånet. Detta kan inkludera en noggrann granskning av företagets kredit- och betalningshistorik.
 • Affärsplan: Företaget måste ha en affärsplan som beskriver dess planer för tillväxt och expansion, inklusive hur lånet kommer att användas och hur det förväntas påverka företagets lönsamhet.
 • Tillräckliga intäkter: Långivaren kommer att vilja se att företaget har tillräckliga intäkter för att täcka kostnaderna för lånet och för att kunna betala tillbaka det i tid.
 • Säkerhet: Vissa långivare kan kräva att företaget ställer säkerhet för lånet, såsom fastigheter eller andra tillgångar.
 • Borgensman: Långivaren kan kräva att företaget har en borgensman som garanterar återbetalningen av lånet. Borgensmannen måste ha god kreditvärdighet och god ekonomisk styrka.
 • Andra finansiella dokument: Långivaren kan också kräva ytterligare finansiella dokument, såsom årsredovisningar, skattedeklarationer och liknande för att bedöma företagets finansiella styrka.

Det är viktigt att notera att kraven kan variera beroende på långivaren och lånebeloppet. Företag som överväger att ansöka om ett expansionslån bör undersöka olika långivare och deras krav noggrant innan de bestämmer sig för att ansöka om ett lån. För att se exakt vilka krav som krävs för att få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Relaterat: Företagslån utan krav på borgen

Expansionslån till nystartade företag

Att få ett expansionslån som ett nystartat företag kan vara en utmaning eftersom långivare ofta vill se en bevisad historik av intäkter och lönsamhet innan de beviljar ett lån. Men det betyder inte att det är omöjligt.

För nystartade företag kan det vara svårt att uppfylla kraven för ett expansionslån. Därför kan det vara en bra idé att söka finansiering från alternativa källor, såsom investerare, crowdfunding, eller företagslån från långivare som beviljar lån till nystartade företag.

För att ta ett expansionslån till ett nystartat företag, gör därför så här:

 1. Besök sidan Företagslån för nystartade företag.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Beslutar du dig för att ansöka om ett expansionslån som ett nystartat företag så bör du vara förbered på att presentera en övertygande affärsplan som beskriver företagets planer för tillväxt och expansion. Du bör också ha noggranna finansiella prognoser som visar hur lånet kommer att användas och hur det kommer att påverka företagets lönsamhet.

Det är också viktigt att tänka på att lånet kan kräva säkerhet eller en borgensman. Nystartade företag kan ha begränsade tillgångar som de kan använda som säkerhet, så det kan vara svårt att få godkänt ett lån som kräver säkerhet.

Vanliga frågor och svar