Kom igång

Företagslån med Dun & Bradstreet (Bisnode)

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa företagslånet med Dun & Bradstreet 2024

Froda är det bästa företagslånet med Dun & Bradstreet för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa företagslånen med D&B (Bisnode) 2024

Jämför 2 st. företagslån med D&B (Bisnode)

Vi hjälper dig jämföra 2 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån med D&B (Bisnode) för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Med D&B
  Froda recension
 • Approva logo

  Approva

  Betyg: 2.5/5
  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid1 år -
  5 år
  Uppl.avgift0 kr
  Med D&B

Om att låna pengar till företag med Dun & Bradstreet

När man som företagare behöver låna pengar kan det vara värt att jämföra olika långivare med varandra. På detta sätt kan företaget få ett så förmånligt lån som möjligt. Genom att välja ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC så kan företaget även bibehålla en bättre kreditvärdighet hos kreditupplysningsföretaget UC.

Vad är UC?

UC är en förkortning för Upplysningscentralen (UC) och är ett företag som tillhandahåller kreditupplysningar till banker och företag. Upplysningscentralen är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige och deras tjänster utnyttjas än idag av många som behöver få mer information om en tilltänkt kund eller affärspartner. När Upplysningscentralen gör sina bedömningar av kreditvärdighet så tar de hänsyn till ett flertal parametrar, som inkomst, betalningsanmärkningar, samlad skuldbörda, m.m. Utöver detta tar de även hänsyn till hur många kreditupplysningar som gjorts på en privatperson eller företag. Man kan alltså säga att ju fler förfrågningar som görs, desto sämre kan kreditvärdigheten anses vara.

Eftersom de flesta köp eller kreditansökningar i dagsläget genererar en kreditupplysning hos UC så kan dessa eventuellt ha en påverkan på ens företags kreditvärdighet hos UC.

Läs mer: Lån utan en kreditupplysning hos UC för privatpersoner

Det här är Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet (D&B, tidigare Bisnode) är också ett kreditupplysningsföretag, men de arbetar på ett lite annorlunda vis. Dels så görs själva kreditbedömningen på ett annat sätt och dels registreras inte kreditupplysning som ditt företag får taget på sig. Genom att välja en företagskredit där långivaren inte använder sig av UC och istället använder sig utav Dun & Bradstreet så behöver du inte tänka på att ditt företags kreditvärdighet hos UC ska kunna påverkas.

Dun & Bradstreet används framför allt vid lite mindre lån och krediter där risken är mindre, jämfört med ett större lån, där UC:s mer ingående analys kan ha vissa fördelar. Men att låna till företag utan en kreditupplysning hos UC är allt som oftast mer fördelaktigt för företagare, då kredithistoriken hos UC inte riskeras påverkas på ett negativt sätt.

Vanliga frågor och svar