Kom igång

Företagslån Utan En Kreditupplysning hos UC, med Creditsafe

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Fedelta

Bästa företagslånet med Creditsafe 2023 enligt Payup

Fedelta är det bästa företagslånet med Creditsafe för lån på 200 000 kr enligt Payup. Hos Fedelta kan du låna mellan 25 000 kr och 1 000 000 kr till ditt företag. En ansökan görs på långivarens hemsida och besked på ansökan ges inom en arbetsdag. Lånet återbetalas inom 6-36 månader.

Se Fedeltas villkor

Payups Topplista: Bästa företagslånen med Creditsafe 2023

Jämför 3 st. företagslån med Creditsafe

Vi hjälper dig jämföra 3 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån med Creditsafe för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Fedelta logo

  Fedelta

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan25 000 -
  1 000 000 kr
  Räntafr. 6%
  Löptid180 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Creditsafe
 • Capcito logo

  Capcito

  Betyg: 5.0/5
  Kredit mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Ränta0,9 -
  4,2%
  Löptid180 dgr -
  4 år
  Uppl.avgift0 kr
  Creditsafe
  Företagskredit

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag. Exempel på andra sådana företag är Upplysningscentralen (UC), Creditsafe, och Dun & Bradstreet (D&B).

Kreditupplysningsföretag tillhandahåller register med information om konsumenter och näringsidkare. Det handlar främst om personuppgifter och information om parternas ekonomi.

Hur skiljer sig Creditsafe från UC?

Creditsafe skiljer sig från UC i hur kreditupplysningsföretaget arbetar. När du ansöker om ett lån där långivaren använder UC så kommer kreditupplysningen att sparas i några månader. När UC gör en kreditbedömning av din ekonomi så tilldelar dem dig ett s.k ”UC-score”, som är ett poäng som visar på hur god din kreditvärdighet är. Antalet kreditupplysningar som har tagits på dig hos UC kan påverka ditt UC-score, och därmed också påverka dina chanser till att bli beviljad lån där kreditupplysningen tas hos UC. Dock så är det bra att veta att antalet upplysningar hos UC inte nödvändigtvis behöver påverka dina chanser till lån. Antalet upplysningar är bara en av flera faktorer som utgör din kreditvärdighet hos UC. Se vilka faktorer som spelar roll i kreditbedömningen.

Du som är intresserad av företagslån utan säkerhet har med stor sannlikhet hört talas om ”lån utan UC”. Dessa är lån där långivaren alltså inte använder UC för kreditupplysningen, utan istället använder andra kreditupplysningsföretag, såsom Creditsafe. I sådana fall så blir kreditupplysningen mer anonym och påverkar inte din kreditvärdighet hos UC när du ansöker om lånet. Creditsafe sparar inte heller tidigare kreditupplysningar och framtida långivare kan inte se tidigare kreditupplysningar som tagits på dig genom Creditsafe.

Fördelar och nackdelar

Att låna till företag utan en kreditupplysning hos UC har flera fördelar. När du väljer lån med Creditsafe så kan du räkna med fördelarna:

 • ingen påverkan av ditt UC-score hos Upplysningscentralen.
 • ofta lägre krav för att bli beviljad lån.
 • i många fall snabbare utbetalning.

Dock så finns det även vissa nackdelar om du väljer lån med Creditsafe, däribland:

 • lånebeloppen är ofta lägre.
 • återbetalningstiderna är ofta kortare.
 • räntorna är ofta högre.

När bör man välja företagslån med Creditsafe?

Lån med Creditsafe kan vara en idé om företaget är nystartat eller har en skör kreditvärdighet. Lånen kan också vara alternativ om du är intresserad av ett lägre lånebelopp som du vet om att företaget kan återbetala relativt snabbt. Om du är intresserad av ett stort lån och en avbetalningstid på exempelvis tio år så är det i regel mer fördelaktigt med att välja lån där en kreditupplysning görs hos UC.

Läs mer: Lån till nystartade företag

Vanliga frågor och svar