Checkkredit

Checkkredit För Företag 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Qred

Bästa checkkrediten 2024

Qred är den bästa checkkrediten för kredit på 200 000 kr enligt Payup. Qred erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Att ansöka tar en minut och du får svar på din ansökan inom en timme. Vid beviljad ansökan betalas lånet ut samma dag.

Topplista: Bästa checkkrediterna 2024

Vår metod

Vi utvärderade 4 st. kreditgivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa kreditgivare baserades på totalprestation för checkkredit.

Jämför checkkrediter

Vi hjälper dig att snabbt jämföra 4 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder checkkrediter för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Ange önskat kreditbelopp

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 4 st. erbjudanden
 • Qred logo

  Qred

  Betyg: 4.0/5Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Kredit mellan
  10 000 -
  2 000 000 kr
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr -
  2 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Checkkredit
  Detaljerad information om Qred
  EgenskapInformation
  BolagsformerQred erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutQred har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Qred accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Qred erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Qred erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Qred erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Qred behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Qred kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på qred.se
 • Capcito logo

  Capcito

  Betyg: 4.5/5Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Kredit mellan
  10 000 -
  15 000 000 kr
  Ränta
  0,9 -
  4,2%
  Löptid
  180 dgr -
  4 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Använder Creditsafe
  Checkkredit
  Detaljerad information om Capcito
  EgenskapInformation
  BolagsformerCapcito erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutCapcito har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Capcito accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Capcito erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Capcito erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Capcito erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Capcito behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Capcito kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på capcito.com

Vad en checkkredit är

En checkkredit, även kallad checkräkningskredit eller företagskredit, är en kreditlina som är kopplad till ett företagskonto och som låter företaget låna pengar upp till ett visst belopp (s.k. ”limit”) när ett behov skulle uppstå.

Krediten kan användas för att finansiera oförutsedda kostnader, betala större kostnader till leverantörer eller på annat sätt förbättra företagets kassaflöde. Checkkrediten används och återbetalas sedan månadsvis, i samband med att företaget får in pengar.

Hur de fungerar

Checkkrediter fungerar ungefär som kreditkort, men istället för att ha ett kreditkort som ett sätt att betala köp, kan företaget ta ut pengar från checkkrediten när det behövs. Företaget för över pengar från checkkrediten till företagskontot, och betalar sedan tillbaka krediten månadsvis, tillsammans med en ränta. Företaget betalar tillbaka krediten löpande, månadsvis, och det finns inget tidsperiod för när krediten behöver vara fullt betald.

Vissa checkkrediter har företagskort som är kopplade till krediten för att förenkla transaktioner för företaget. Korten kan användas för att ta ut pengar eller för att betala för inköp till företaget.

Vem som kan ansöka

Företag kan ansöka om checkkrediter och andra kontraktskrediter. Företagets bolagsform har ingen betydelse, såväl enskilda firmor och aktiebolag som handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om checkkrediter.

Hur de bokförs

Checkkrediter räknas som långfristiga skulder och bokförs som en tillgång på konto 1930 (debet), och som en långfristig skuld på konto 2330 Checkräkningskredit (kredit).

Fördelar

Fördelarna med en checkkredit är att det är ett flexibelt sätt att få tillgång till kapital för att förbättra företagets kassaflöde. Det ger företaget en möjlighet att förhindra att kortfristiga betalningar försenas och förbättrar företagets kreditvärdering.

Fördelar med en checkkredit:

 • Förbättrat kassaflöde.
 • Förbättrat kreditvärdering.
 • Flexibilitet att betala kortfristiga skulder.
 • Räntebetalningar kan dras från företagets intäkter.
 • Inte alltid något krav på säkerhet.

Checkkredit är ett bra sätt för företag att hantera oförutsedda kostnader utan att behöva ta ut lån eller sätta in egna medel. Det är en flexibel lösning som förbättrar företagets kassaflöde samtidigt som det ger företaget möjlighet att betala kortfristiga skulder och förbättrar dess kreditvärdering.

Nackdelar

Nackdelarna med en checkkredit är att det kan vara kostsamt att ha en kreditlina öppen, särskilt om den inte används regelbundet. Även om det finns en kreditgräns, kan det fortfarande leda till överbelastning och företaget kan hamna i en situation där det inte kan betala tillbaka kreditlinan.

Nackdelar med en checkkredit:

 • Kan vara kostsamt.
 • Kan leda till överbelastning.
 • Kan leda till problem med att betala tillbaka krediten.

Checkkredit är inte alltid det bästa alternativet för företag, särskilt om den inte används regelbundet. Om företaget inte använder krediten och har en öppen kreditlina, kan det bli kostsamt. Dessutom kan överbelastning leda till problem med att betala tillbaka krediten, vilket i sin tur kan leda till problem med att få krediter från andra källor.

Krav

För att få en checkkredit behöver företaget uppfylla vissa krav.

Kraven inkluderar:

 • Företaget måste ha en ekonomisk historia och god kreditvärdighet.
 • Företaget måste ibland kunna producera nödvändiga dokument som krävs av långivaren, till exempel årsredovisning, aktiebok, o.s.v.
 • Företaget måste ha råd med att kunna återbetala krediten efter att den används.
 • Företaget måste ha ett bankkonto att koppla krediten till.

En checkkredit kan erbjuda företaget flexibilitet och ökad kassaflöde, men det är viktigt att företaget är medvetet om kostnaden för att använda krediten och att återbetalningarna görs i tid.

Kostnad och Ränta

Kostnaden och räntan på en checkkredit varierar beroende på kreditvärdigheten företaget har, det vill säga företagets historia av att betala in fakturor, skulder och skatteförpliktelser. Banker och andra kreditgivare kan också ta hänsyn till företagets storlek och långsiktiga mål när de bestämmer räntan.

Vanliga kostnader och räntor på checkkrediter är mellan 1% och 10%.

Skillnaden mellan checkkredit och företagslån

Det finns flera skillnader mellan checkkrediter och företagslån:

 • Checkkredit är en kreditlina som är kopplad till ett företagskonto, medan ett företagslån är ett lån som företaget tar ut för att finansiera något specifikt köp.
 • Checkkrediten återbetalas månadsvis, medan företagslån ofta har en fast ränta och måste återbetalas inom en viss tidsram.
 • Företagslånet kräver vanligtvis en större säkerhet än checkkrediten, och kan ibland vara svårare att få.

Vilket du ska välja

Vilket du ska välja beror på företagets behov och mål. Om företaget bara behöver en kortvarig finansieringskälla för att klara av ett specifikt projekt eller en kostnad, kan ett lån vara det bästa alternativet. Checkkredit är ett bättre alternativ om företaget behöver en långsiktig finansieringskälla. Planerar företaget att använda krediten regelbundet för att betala för inköp så kan en checkräkningskredit vara det bästa alternativ.

Alternativ till checkkrediter

Det finns andra alternativ till checkkrediter som kan hjälpa företag att finansiera oförutsedda kostnader eller förbättra sitt kassaflöde.

Alternativen inkluderar:

 • Kontokrediter: Kontokrediter ger företag tillgång till ett belopp som är knutet till företagets konto, vilket gör att företaget kan ta ut pengar när det behövs.
 • Företagslån: Företagslån ger företag tillgång till ett större belopp över en längre tid, vilket är användbart för att finansiera större projekt eller köp.
 • Kreditkort: Kreditkort kan användas för att finansiera köp, men räntan är ofta högre än vad som erbjuds för andra former av företagsfinansiering.

Sammanfattningsvis är checkräkningskredit ett bra alternativ för företag som behöver finansiera oförutsedda utgifter eller förbättra sitt kassaflöde, men det finns även andra finansieringsalternativ att välja mellan som kan passa ett företag.

4 populära checkkrediter hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidÅlders- och inkomstkravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Erbjuder factoring
Qred 4,0/510 000 kr2 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan1 mån24 mån18 år, Bedöms individuellt0 kr0 krUCNejNej
Capcito 4,5/510 000 kr15 000 000 kr0,9%4,2%6 mån48 mån18 år, Bedöms individuellt0 kr0 krCreditsafeNejNej
Svea Bank 3,0/510 000 kr1 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan0018 år, Bedöms individuellt995 kr0 krUCNejNej
CapitalBox 3,5/520 000 kr2 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan1 mån48 mån18 år, 420 000 kr/årMåste ha minst 500 000 kr i årsomsättning.2,5%0 krUCNejNej

Vanliga frågor och svar

Checkkontokredit betyder en kreditlina som är kopplad till ett företagskonto, och som ger företaget tillgång till resurser när ett behov skulle uppstå.

Kostnaden för en checkkredit varierar beroende på kreditgivare. Du kan se kostnaden för en checkkredit under Effektiv ränta bredvid krediterna i listan ovan.

Det är inte svårt att få checkkrediter. Så länge företaget uppfyller kreditgivarens krav kan det få tillgång till checkkrediter.

Många företag använder sig av en checkkredit, eller ”kontokredit” i stället för ett traditionellt företagsl...Läs mer