Capcito

Capcito Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Capcito kan du inte bara låna men även ansöka om en företagskredit. Capcito erbjuder även factoring. Du kan ansluta ditt företags redovisningssystem för automatisk hantering.

Hoppa till recension
 • Capcito logo

  Capcito

  Kredit mellan
  10 000 -
  15 000 000 kr
  Ränta
  0,9 -
  4,2%
  Löptid
  180 dgr -
  4 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Använder Creditsafe
  Företagskredit
  Detaljerad information om Capcito
  EgenskapInformation
  BolagsformerCapcito erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutCapcito har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Capcito accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Capcito erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Capcito erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Capcito erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Capcito behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Capcito kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på capcito.com

Fördelar

 • Låna upp till 15 Mkr till företaget.
 • Kredit, lån och factoring lösningar för företag.
 • Ingen bindningstid.
 • Ingen kreditupplysning tas hos UC.
 • Koppla ihop företagets redovisningssystem för automatisk factoring.

Nackdelar

 • Lågt maxbelopp för lån.

Jämför med andra företagslån

 • Capcito logo
  Capcito
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000
  Ränta
  0,9% - 4,2%
  Löptid
  180 dgr - 4 år
  Räkneexempel: Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2 384 kr, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Froda logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Fedelta logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  25 000 - 1 000 000
  Ränta
  fr. 6%
  Löptid
  180 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2957,70 kr, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Nej, Capcito är inte bluff/bedrägeri. Capcito är ett seriöst företag som ägs och drivs av Capcito Finance AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Capcito använder kreditupplysningsbolaget Creditsafe för sina kreditupplysningar.

Ja, Capcito accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Capcito även om du har betalningsanmärkningar.

Capcito betalar ut samma dag till alla storbanker.

Man loggar in på Capcito genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Capcito

Som företagare kan man ibland behöva ett extra tillskott i kassan, till exempel för att göra investeringar och expandera. Capcito är en långivare som man kan vända sig till för att låna pengar och få ett företagslån.

Några av fördelarna med företagslånet är att det inte har någon bindningstid, godkänd ansökan betalas vanligtvis ut inom 1 arbetsdag och räntan är relativt låg. Det förmånliga lånet görs möjligt av smart teknik som Capcito tillämpar för att snabbt och automatiskt gå igenom ansökningar. Capcito beviljar många lån och är en av få aktörer som inte har hårda och krångliga krav på låntagare.

Factoring

Capcito erbjuder även factoring för företag.

Fördelen med Capcitos factoring är att det går att koppla ihop med ditt företags redovisningsprogram. Det innebär att du kan hantera din factoring automatiskt direkt från ditt företags bokföringsprogram.

Du kan välja att sälja en faktura eller sälja flera fakturor. Ansluter du ditt företags bokföringsprogram till Capcitos factoring så kan du välja att sälja eller belåna dina fakturor automatiskt som de kommer in.

Brett lånespann och smart amortering

Hos Capcito erbjuds lån från 10 000 kronor och upp till 15 miljoner kronor.

Något som är speciellt med Capcito är att du amorterar på lånet varje vecka, istället för varje månad. En veckovis amortering innebär att lånet betalas tillbaka snabbare och räntan för lånet därmed blir lägre. Du kan naturligtvis välja att betala tillbaka hela lånet direkt, om du vill.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Capcito är relativt snabb. Ansöker man om en företagskredit så ansöker man om Capcito Flex. Krediten och lånet skiljer sig åt på två sätt. En kontokredit betalas inte ut till ditt företags bankkonto, istället har du tillgång till den online. Vid behov överför du pengar från kontokrediten till ditt företags bankkonto och du betalar inte ränta på hela kreditbeloppet. Du betalar endast ränta på det belopp som du förbrukat av krediten. Läs mer om skillnaderna mellan kontokrediter och lån.

Capcitos Flexkredit kallas även för ”checkkredit”.

Ansökningsprocessen för både lån och kredit ser likadan ut. Du svarar på några frågor om ditt företag samt anger beloppet som du söker i kredit. Du blir presenterad en offert på en gång. På offerten så framgår ränta och lånevillkoren för lånet. Godkänner du offerten så skickas din ansökan in. Svar på om din ansökan blivit beviljad eller inte ges inom 24 timmar. Om din ansökan beviljats så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto direkt. Om du ansökt om en kredit så får du tillgång till den online.

Så betygsätter vi Capcito

KategoriBetyg
Kostnad 5/5 Capcitos ränta är relativt låg (0,9% - 4,2%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 5/5 Capcito ställer relativt låga krav på låntagare vilket leder till flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Capcitos hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 3/5 Capcito erbjuder telefon/e-post kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och en mänskligt bemannad chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 4.5/5 Capcito har ett högt betyg (4.5) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Capcito ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Kontaktuppgifter till Capcito

Besöksadress:
Capcito Finance AB
Birger Jarlsgatan 20
114 34 Stockholm

E-post: support@capcito.com
Telefonnummer: 010-157 80 00

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt