Kom igång

Företagslån med Betalningsanmärkning: Här Kan Du Låna 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa företagslånet med betalningsanmärkning 2023 enligt Payup

Froda är det bästa företagslånet med betalningsanmärkning för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor

Payups Topplista: Bästa företagslånen med betalningsanmärkning 2023

 • FrodaBäst Överlag 2023
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 11 st. företagslån utan inkomst

Vi hjälper dig jämföra 11 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån utan inkomst för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  RäntaGer offert efter ansökan
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Bet.anm. OK
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Antal partners38 st.
  Låneförmedlare
  Erbjuder factoring
  Bet.anm. OK

Vad betalningsanmärkningar är

Betalningsanmärkningar är anmärkningar i ett kreditupplysningsbolags register. När man talar om betalningsanmärkningar talar man oftast om anmärkningar i Upplysningscentralens (UC:s) register.

Upplysningscentralen är det största kreditupplysningsbolaget i Sverige och bolaget de allra flesta företagslån tar kreditupplysningar från.

En betalningsanmärkning i UC:s register visar på att ett företag haft betalningssvårigheter tidigare och kan påverka företaget på, bland annat, följande sätt:

 • Göra det svårare för företaget att få finansiering.
 • Sänker företagets ”kreditvärdighet” (enligt UC), och kan göra det svårare för företaget att få tillgång till lån, krediter och även avtal.

Betalningsanmärkningar visar alltså på att ett företag inte skött betalningsåtaganden tidigare och kan begränsa företagets kreditmöjligheter.

Anmärkningar registreras hos UC i 5 år och belastar företaget under den tiden. Efter 5 år gallras anmärkningen och tas bort.

Med hänsyn till ovan blir det alltså svårare att få företagslån om du har en eller flera betalningsanmärkningar, dock är 5 år lång tid och ett företag kan ha förbättrat sin ekonomi långt innan betalningsanmärkningen tas bort. Därför är det möjligt att fortfarande få lån, även om ett företag har en eller flera betalningsanmärkningar. Nedan följer hur det går till.

Så lånar du pengar till ditt företag trots betalningsanmärkning

När man talar om företagslån och betalningsanmärkningar finns det två sorters anmärkningar man kan tala om:

Nedan förklarar vi vad som gäller i respektive fall och hur du fortfarande kan få lån oavsett betalningsanmärkningen du har.

Betalningsanmärkning som privatperson

Har du betalningsanmärkningar som privatperson blir det endast svårare att få företagslån om du behöver gå i personlig borgen för lånet. Det är nämligen inte ovanligt med borgenskrav när man tar företagslån. Har du betalningsanmärkningar som privatperson kan det försvåra dina chanser att få företagslån med borgenskrav, dock är det naturligtvis inte omöjligt.

För att få företagslån trots personliga betalningsanmärkningar har du två val:

Betalningsanmärkningar som företag

Har du betalningsanmärkningar som företag har du endast ett sätt du fortfarande kan få företagslån: Du behöver ansöka om ett företagslån som accepterar betalningsanmärkningar.

Så här gör du för att få ett företagslån med betalningsanmärkning:

 1. Skrolla upp till listan över lån ovan.
 2. Välj någon av långivarna ur listan. Samtliga beviljar lån även om företag har betalningsanmärkning.
 3. Gå vidare till långivaren.

Långivare kan ställa olika krav på hur gamla betalningsanmärkningarna är. Till exempel är det inte ovanligt med krav på att betalningsanmärkningen inte är nyare än 6 månader.

Hur du jämför lån

Med Payup blir det enklare att jämföra företagslån som accepterar betalningsanmärkning.

Så här gör du:

 1. Skrolla upp till listan över lån ovan.
 2. Ange lånebeloppet du söker.
 3. Ange preferenser, till exempel om du vill att kreditupplysningen inte tas hos UC eller annat.
 4. Listan filtreras och visar lån som matchar dina preferenser.
 5. Jämför lånen och välj företagslånet som passar dig bäst.

När du jämför företagslån bör du bland annat se över följande:

 • Börja alltid med att jämföra låneräntorna, eftersom räntan är oftast den största kostnaden.
 • Planera in lånekostnaden i din företagsbudget. Låna aldrig mer än du kan återbetala eller behöver.
 • Låneförmedlare kan vara fördelaktiga alternativ eftersom de låter dig få erbjudanden från flera långivare med bara en enda ansökan. Du kan ansöka, få flera offerter, jämföra dem och välja företagslånet som är fördelaktigast för dig (du ser låneförmedlare när du bockar för Låneförmedlare med filterlådorna ovanför listan ovan).

Hur du tar reda på om ditt företag har betalningsanmärkningar

Eftersom en betalningsanmärkning bara är en anteckning i ett kreditupplysningsbolags register kan du enkelt ta reda på om ditt företag har betalningsanmärkningar.

För att veta hur du gör behöver du först veta hur kreditupplysningar fungerar:

När långivare granskar låneansökningar behöver de, enligt lag, genomföra kreditkontroller. Kontrollerna görs med ”kreditupplysningar” som tas hos kreditupplysningsbolag. Sveriges största kreditupplysningsbolag är UC (Upplysningscentralen), och det är hos UC de allra flesta företagslångivare tar sina kreditupplysningar (dock finns det företagslån som inte tar kreditupplysningen hos UC).

För att veta om ditt företag har en betalningsanmärkning behöver du därför kontakta Upplysningscentralen och fråga dem om ditt företag har en anmärkning i deras register. Du kontaktar Upplysningscentralen enklast genom att ringa till deras kundsupport.

Starta företag med betalningsanmärkning

Anmärkningar utgör inga hinder för att starta företag. Du kan starta alla möjliga företag, såväl aktiebolag som enskilda firmor och handelsbolag, även om du har betalningsanmärkningar.

Det anmärkningar kan göra är att försvåra möjligheterna till lån, men som beskrivits ovan är det inte omöjligt. Du kan till exempel få uppstartslån även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Olika företagslån

Utbudet av företagslån är stort och du kan, bland annat, få följande företagslån trots betalningsanmärkning:

Var du kan låna

Det flesta kreditgivare som lånar ut till företag med anmärkningar bedriver sin verksamhet via internet. Du kan därför enkelt ansöka om dessa lån online.

Vissa kreditgivare är dessutom beredda på att låna pengar till företag utan krav på säkerhet, även om företaget har en betalningsanmärkning. Ditt företag kan därför bli beviljad ett lån även om det har anmärkning och du inte har möjlighet att ställa säkerhet för lånet. Det finns lånemöjligheter i de flesta situationer, även när det är tufft ekonomiskt.

5 populära företagslån som accepterar betalningsanmärkning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysnings­bolagLåneförmedlare (Antal partners)Erbjuder factoring
Froda 4,5/510 000 kr15 000 000 krGer offert efter ansökanGer offert efter ansökan1 mån36 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krD&BNejNej
Fakturino 4,5/520 000 kr60 000 000 krBeror på långivareBeror på långivare1 mån60 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (38)Ja
Krea 4,5/510 000 kr30 000 000 krBeror på långivareBeror på långivare1 mån60 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltVarje låneansökan bedöms individuellt men många av de långivare Krea samarbetar med en omsättning på minst 50 000 kr/mån eller 600 000 kr/år.
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (38)Ja
Fedelta 4,5/525 000 kr1 000 000 krfr. 6%fr. 6%6 mån36 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krCreditsafeNejNej
Capcito 5,0/510 000 kr15 000 000 kr0,9%4,2%6 mån48 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
0 kr0 krCreditsafeNejNej

Vanliga frågor och svar