BestRate

BestRate Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Med en digital låneförmedlare som BestRate så kan du enkelt jämföra lån och få det bästa erbjudandet utifrån dina förutsättningar. Tjänsten hjälper till att sänka lånekostnader genom att samla erbjudanden från flera långivare. Tjänsten är enkel att använda och svar på din ansökan ges snabbt.

Vi samarbetar inte längre med BestRate och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande.
Hoppa till recension
BestRate logo

BestRate

Lån mellan
50 000 -
3 000 000 kr
Ränta
Beror på långivare
Löptid
1 år -
5 år
Antal partners
9 st.
Låneförmedlare
Detaljerad information om BestRate
EgenskapInformation
BolagsformerBestRate erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
BokslutBestRate har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
BetalningsanmärkningarJa, BestRate accepterar betalningsanmärkningar.
Utan borgenNej, BestRate erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
Nystartade företagNej, BestRate erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
FactoringNej, BestRate erbjuder inte factoring.
Antal samarbetspartnersBestRate samarbetar med 9 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Godkänd för F-skatt
 • Ansökande som går i personlig borgen
 • Minst en årsredovisning
 • Ansökande som är folkbokförd i Sverige
Låna med mobilenJa, hos BestRate kan du låna med mobilen.

Fördelar

 • Endast en kreditupplysning hos UC.
 • Snabbt svar på inskickad ansökan.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Ej bindande ansökan.
 • Möjligt att få lägre lånekostnader och längre återbetalningstid.
 • Trevlig kundtjänst.
 • Användarvänlig hemsida.

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helgen.
 • Relativt få samarbetspartners.

Vanliga frågor och svar

Nej, BestRate är inte bluff/bedrägeri. BestRate är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bestrate Sverige AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

BestRate använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Ja, BestRate accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos BestRate även om du har betalningsanmärkningar.

BestRate samarbetar med:

BestRate betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Nej, BestRate erbjuder inte låneskydd eller betalskydd. Om du är intresserad av skydd när du lånar pengar genom BestRate, kan du undersöka möjligheter till låneskyddsförsäkring eller trygghetsförsäkring genom oberoende försäkringsgivare. Dessa försäkringar kan erbjuda extra skydd vid oförutsedda händelser som påverkar din förmåga att återbetala lånet.

För att logga in på BestRate besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av BestRate

BestRate är en personlig låneförmedlare som passar dig som snabbt och smidigt vill få låneerbjudanden från flera olika kreditgivare. Den kostnadsfria tjänsten riktar sig mot både privatpersoner som vill låna mellan 10 000600 000 kronor samt företag som söker lån mellan 25 000 – 3 000 000 kronor. På BestRates hemsida fyller du enkelt i dina personuppgifter, vilken typ av lån som du är intresserad av samt önskat belopp. Endast en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen (UC) och du får därefter svar från flera olika långivare inom kort.

Läs mer: Ansöka om företagskrediter

Hur fungerar det?

För att komma igång och använda BestRate så besöker du låneförmedlarens hemsida. På hemsidan så väljer du om du vill ansöka om privatlån eller företagslån. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser en ungefärlig månadskostnad på skärmen. Därefter fyller du i dina uppgifter och signerar med ditt BankID. Om du behöver hjälp med din ansökan så kan du även ringa till BestRates kundtjänst som kan guida dig genom ansökningsprocessen. Du kan även inkludera en medsökande i din ansökan om du är ute efter ett borgenslån.

För att få låna pengar hos BestRate så krävs det att du uppfyller grundkraven som bland annat inkluderar:

 • du är minst 18 år gammal.
 • folkbokförd och skriven i Sverige.
 • har en fast inkomst från arbete eller pension.

Din ansökan behandlas snabbt och du får inom kort erbjudanden från flera olika långivare, exempelvis: Lendify AB, Froda och Qred. En stor fördel med att jämföra lån hos en låneförmedlare är att endast en kreditupplysning görs. Om du istället ansöker om lån hos varje enskild långivare för att göra jämförelsen själv så görs det en kreditupplysning vid varje ansökning, vilket kan påverka din kreditvärdighet och försämra dina chanser till att få ett lån, om kreditupplysningarna görs hos UC (Upplysningscentralen).

Om du vill ändra lånebelopp och uppgifter i din ansökan så kan du enkelt göra det genom att kontakta kundtjänsten. Kort efter att din ansökan behandlats så får du flera olika erbjudanden och du kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst. Genom att jämföra flera olika kreditgivare så kan du få de bästa villkoren och lägst ränta utifrån dina förutsättningar.

Det är kostnadsfritt att ansöka genom BestRate och du binder dig inte till något genom att använda tjänsten. Om du väljer att acceptera ett av erbjudandena så kan du få pengarna utbetalda samma dag.

Kundtjänst

BestRates kundtjänst kan nås genom telefon på vardagar samt via e-post och genom kontaktformulär på hemsidan. Du kan bland annat få hjälp med att komma igång med din ansökan och ändra på din ansökan efter att du skickat in den. Du hittar även svar på vanliga frågor på FAQ-sidan på hemsidan.

Om företaget

Företaget Bestrate Sweden AB erbjuder en jämförelsetjänst för svenska privatpersoner och företag i behov av finansiering. Företaget grundades 2019 och arbetar idag med många olika kreditgivare. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn.

Vad BestRate erbjuder

Hos BestRate får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos BestRate görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet du kan låna är: 3 000 000 kr och det minsta beloppet är: 50 000 kr. Räntan är Beror på långivare. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till BestRate

Besöksadress:
Bestrate Sverige AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås

E-post: kundservice@bestrate.se]
Telefonnummer: 033 - 348 24 09

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt