Varför BestRate

BestRate Företagslån: 2023 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Därav betyget: Med en digital låneförmedlare som BestRate så kan du enkelt jämföra lån och få det bästa erbjudandet utifrån dina förutsättningar. Tjänsten hjälper till att sänka lånekostnader genom att samla erbjudanden från flera långivare. Tjänsten är enkel att använda och svar på din ansökan ges snabbt.

Vi samarbetar inte längre med BestRate och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Approva.
Hoppa till recension
 • BestRate logo

  BestRate

  Lån mellan50 000 -
  3 000 000 kr
  RäntaBeror på långivare
  Löptid1 år -
  5 år
  Antal partners9 st.
  Låneförmedlare
  Gå vidare
  Detaljerad information om BestRate
  EgenskapInformation
  BolagsformerBestRate erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutBestRate har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, BestRate accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, BestRate erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, BestRate erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, BestRate erbjuder inte factoring.
  Antal samarbetspartnersBestRate samarbetar med 9 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos BestRate behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos BestRate kan du låna med mobilen.

Fördelar

 • Endast en kreditupplysning hos UC.
 • Snabbt svar på inskickad ansökan.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Ej bindande ansökan.
 • Möjligt att få lägre lånekostnader och längre återbetalningstid.
 • Trevlig kundtjänst.
 • Användarvänlig hemsida.

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helgen.
 • Relativt få samarbetspartners.

Jämför med andra lån

 • BestRate logo
  BestRate
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  50 000 - 3 000 000
  Ränta
  Beror på långivare
  Löptid
  1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,5% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1 901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Approva logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  30 000 - 300 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3 999,7 kr, resulterar i en total kostnad av 223 998 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Qred logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp
  10 000 - 2 000 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  30 dgr - 2 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3000 kr, resulterar i en total kostnad av 218 000 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av BestRate

BestRate är en personlig låneförmedlare som passar dig som snabbt och smidigt vill få det bästa låneerbjudandet från flera olika kreditgivare. Den kostnadsfria tjänsten riktar sig mot både privatpersoner som vill låna mellan 10 000600 000 kronor samt företag som söker lån mellan 25 000 – 3 000 000 kronor. På BestRates hemsida fyller du enkelt i dina personuppgifter, vilken typ av lån som du är intresserad av samt önskat belopp. Endast en kreditupplysning görs hos UC och du får därefter svar från flera olika långivare inom kort.

Läs mer: Ansöka om företagskrediter

Hur fungerar det?

För att komma igång och använda BestRate så besöker du låneförmedlarens hemsida. På hemsidan så väljer du om du vill ansöka om privatlån eller företagslån. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser en ungefärlig månadskostnad på skärmen. Därefter fyller du i dina uppgifter och signerar med ditt BankID. Om du behöver hjälp med din ansökan så kan du även ringa till BestRates kundtjänst som kan guida dig genom ansökningsprocessen. Du kan även inkludera en medsökande i din ansökan om du är ute efter ett borgenslån.

För att få låna pengar hos BestRate så krävs det att du uppfyller grundkraven som bland annat inkluderar:

 • du är minst 18 år gammal.
 • folkbokförd och skriven i Sverige.
 • har en fast inkomst från arbete eller pension.

Din ansökan behandlas snabbt och du får inom kort erbjudanden från flera olika långivare, exempelvis: Lendify AB, Froda och Qred. En stor fördel med att jämföra lån hos en låneförmedlare är att endast en kreditupplysning görs. Om du istället ansöker om lån hos varje enskild långivare för att göra jämförelsen själv så görs det en kreditupplysning vid varje ansökning, vilket kan påverka din kreditvärdighet och försämra dina chanser till att få ett lån, om kreditupplysningarna görs hos UC (Upplysningscentralen).

Läs mer: Vad är en kreditupplysning?

Om du vill ändra lånebelopp och uppgifter i din ansökan så kan du enkelt göra det genom att kontakta kundtjänsten. Kort efter att din ansökan behandlats så får du flera olika erbjudanden och du kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst. Genom att jämföra flera olika kreditgivare så kan du få de bästa villkoren och lägst ränta utifrån dina förutsättningar.

Det är kostnadsfritt att ansöka genom BestRate och du binder dig inte till något genom att använda tjänsten. Om du väljer att acceptera ett av erbjudandena så kan du få pengarna utbetalda samma dag.

Kundtjänst

BestRates kundtjänst kan nås genom telefon på vardagar samt via e-post och genom kontaktformulär på hemsidan. Du kan bland annat få hjälp med att komma igång med din ansökan och ändra på din ansökan efter att du skickat in den. Du hittar även svar på vanliga frågor på FAQ-sidan på hemsidan.

Om företaget

Företaget Bestrate Sweden AB erbjuder en jämförelsetjänst för svenska privatpersoner och företag i behov av finansiering. Företaget grundades 2019 och arbetar idag med många olika kreditgivare. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn.

Vad BestRate erbjuder

Hos BestRate får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos BestRate görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 3 000 000 kr och det minsta beloppet är: 50 000 kr. Räntan är är Beror på långivare. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,5% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1 901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till BestRate

Besöksadress:
Bestrate Sverige AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås

E-post: kundservice@bestrate.se]
Telefonnummer: 033 - 348 24 09

Öppettider:

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt