Approva

Approva Företagslån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

2.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Approva erbjuder företagslån på upp till 300 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och besked på ansökan ges efter 15 minuter. Lånet betalas ut samma dag som din ansökan beviljas. Löptiden varierar mellan 2 och 18 månader. Approva tar ingen kreditupplysning hos UC.

Hoppa till recension
 • Approva logo

  Approva

  Lån mellan
  30 000 -
  300 000 kr
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  1 år -
  5 år
  Uppl.avgift
  0 kr
  Använder D&B
  Detaljerad information om Approva
  EgenskapInformation
  BolagsformerApprova erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutApprova har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Approva accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Approva erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Approva erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Approva erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Approva behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget måste vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Approva kan du låna med mobilen.
  Mer om erbjudande på approva.se

Fördelar

 • Besked på ansökan efter 15 minuter.
 • Utbetalning samma dag.
 • God ränta.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Ingen kreditupplysning hos UC.

Nackdelar

 • Lägre lånebelopp än hos andra långivare.

Jämför med andra lån

 • Approva logo
  Approva
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  30 000 - 300 000
  Ränta
  Ger offert efter ansökan
  Löptid
  1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 3 999,7 kr, resulterar i en total kostnad av 223 998 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Capcito logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 15 000 000
  Ränta
  0,9% - 4,2%
  Löptid
  180 dgr - 4 år
  Räkneexempel: Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2 384 kr, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Fedelta logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  25 000 - 1 000 000
  Ränta
  fr. 6%
  Löptid
  180 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 2957,70 kr, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Nej, Approva är inte bluff/bedrägeri. Approva är ett seriöst företag som ägs och drivs av Approva AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Approva använder kreditupplysningsbolaget D&B för sina kreditupplysningar.

Ja, Approva accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Approva även om du har betalningsanmärkningar.

Approva betalar ut samma dag till alla storbanker.

Man loggar in på Approva genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Approva

Approva är en långivare som erbjuder företagslån. Lånen utgörs av lägre och mellanstora belopp. Även om räntan kan variera, strävar Approva efter att erbjuda låga räntor i jämförelse med andra företagslån. Även övriga lånevillkor kan anses vara goda. Kreditupplysningen görs hos Dun & Bradstreet (D&B) och betalningsanmärkningar kan accepteras.

Hur fungerar Approva?

Att ansöka om ett lån hos Approva går snabbt till. Du besöker Approvas hemsida och fyller i ansökningformuläret på hemsidan. Efter att det är ifyllt, skickar du in det online och i samband med det verifierar du din identitet med BankID.

Det tar ungefär 15 minuter för Approva att ge besked på en ansökan. Om din ansökan beviljas, betalas lånet ut samma dag. Det gäller endast om du ansöker under kundtjänstens öppettider.

Lånet betalas tillbaka månatligen. Du kan alltid betala ett högre belopp eller slutbetala lånet i förtid.

Vem passar Approva för?

Approva är ett bra val för företag som vill låna mellan 30 000 kr och 300 000 kr. Eftersom lånen inte har något krav på säkerhet kan de användas till vad som helst, som till exempel åt företagsförvärv eller företagsexpansion.

Approva vänder sig till aktiebolag och handelsbolag samt dig som har en enskild firma. Företaget måste vara svenskregistrerat och får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Den som ansöker om lån måste vara bosatt och folkbokförd i Sverige.

Så betygsätter vi Approva

KategoriBetyg
Kostnad 3/5 Approvas ränta är ej specificerad och ges i form av en individuell offert vid inkommen ansökan.
Beviljandegrad 2/5 Approva ställer någorlunda höga krav på låntagare vilket leder till lite striktare beviljandegrader.
Transparens 2/5 Approvas hemsida innehåller en FAQ, men saknar informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 3/5 Approva erbjuder telefon/e-post kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och en mänskligt bemannad chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 0/5 Approva har ett lågt betyg (0.0) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 2/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Approva ett sammanlagt Payup-betyg på 2.

Om företaget

Approvas mål är att erbjuda smidiga finansieringslösningar till företag. De tycker att det ska vara enkelt och tryggt att låna pengar, så att man får mer tid över till att utveckla sitt företag.

För mer information eller frågor, är Approvas kundtjänst tillgängligt vardagar mellan kl. 09.00-17.00. Kundtjänsten kan kontaktas via telefon, mejl och kontaktformulär på hemsidan.

Vad Approva erbjuder

Hos Approva får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Approva görs kreditupplysningen hos DB.

Maxbeloppet du kan låna är: 300 000 kr och det minsta beloppet är: 30 000 kr. Räntan är Ger offert efter ansökan. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på fast månadsavgift på 3 999,7 kr, resulterar i en total kostnad av 223 998 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Approva

Besöksadress:
Approva AB
Kvarnbäcksvägen 5
134 63 Ingarö

E-post: info@approva.se
Telefonnummer: 073 622 69 24

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt