Fairlo

Fairlo Lån 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Fairlo erbjuder "fair" kontokrediter från 2 000 till 100 000 kr, med snabb utbetalning till utvalda banker. Deras flexibla ansökningskrav och konkurrenskraftiga räntor och avgifter speglar deras rättvisa inställning.

Vi samarbetar inte längre med Fairlo och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Northmill.
Hoppa till recension
 • Payup: Skälig ränta jämfört med liknande alternativ
  Fairlo logo

  Fairlo

  Kredit mellan
  10 000 -
  70 000 kr
  Ränta
  20 -
  29%
  Löptid
  Löpande
  Uppl.avgift
  0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Zimpler
  Detaljerad information om Fairlo
  EgenskapInformation
  Kreditbelopp10 000 - 70 000 kr
  Ränta (Effektiv)20% - 29% (21,94% - 33,18%)
  LöptidLöpande
  KreditupplysningD&B
  Uppläggningsavgift0 kr
  Aviseringsavgift0 kr
  Uttagsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 0%
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningstidDirekt utbetalning till Handelsbanken, SEB, Nordea, Swedbank och Danske Bank dygnet runt, alla dagar i veckan.
  Utbetalning under helg/kvällFairlo erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Fairlo erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Fairlo erbjuder samlingslån.
  MedsökandeNej, Fairlo tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Fairlo behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Fairlo kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.

Fördelar

 • Relativt låga räntor.
 • Välj kreditgräns upp till 100 000 kr.
 • Direkt utbetalning.
 • Kreditupplysning via Bisnode.
 • Flexibel återbetalning.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Fairlo logo
  Fairlo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  10 000 - 70 000
  Ränta
  20% - 29%
  Löptid
  Löpande
  Räkneexempel: Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.
 • Northmill logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  1 000 - 50 000
  Ränta
  7,90% - 25,90%
  Löptid
  Löpande
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en rörlig nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr/mån.
 • Saldo Bank logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se erbjudande
  Lånebelopp
  1 000 - 20 000
  Ränta
  19,5%
  Löptid
  Löpande

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 5 000 kr, med en löptid på 1 år och en fast nominell ränta på 39,5% (effektiv ränta på 74,4%), resulterar i en total kostnad av 6 672,89 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 556,07 kr vardera. Uppläggningsavgift: 395 kr. Aviseringsavgift: 0 - 19 kr/mån.

Vanliga frågor och svar

Nej, Fairlo är inte bluff/bedrägeri. Fairlo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Fairlo AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Fairlo använder kreditupplysningsbolaget D&B för sina kreditupplysningar.

Ja, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Fairlo även om du har betalningsanmärkningar.

Fairlo betalar ut direkt till Handelsbanken, SEB, Nordea, Swedbank och Danske Bank dygnet runt, alla dagar i veckan.

Man loggar in på Fairlo genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Fairlo

Fairlo är en kreditgivare som erbjuder kontokrediter till privatpersoner. Syftet bakom namnet ”Fairlo” är viljan att erbjuda krediter som är ”fair” — det vill säga rättvisa. Av denna anledning satsar företaget på att erbjuda fördelaktiga räntor, med framgång, och flexibla villkor som passar slutkonsumenten. Fairlos räntor och avgifter är konkurrenskraftiga, och deras villkor är fördelaktiga, vilket tillsammans gör produkten till ett intressant alternativ i jämförelse med andra snabblån.

Vem passar Fairlo för?

Fairlo kan passa den som vill ha en fördelaktig kreditlina med relativt låga räntor och avgifter till hands. Krediten erbjuder dygnet-runt-utbetalningar till några av Sveriges största banker och har flexibla återbetalningstider.

Fairlo kan även passa den som söker specifika kreditbelopp. Fairlos kreditgränser är fasta och består av följande belopp:

Hur fungerar Fairlo?

För att ansöka om en kredit, besöker du Fairlos hemsida. Du väljer önskad kreditlimit och klickar på ”Ansök”. Därefter fyller du i uppgifterna som efterfrågas och skickar sedan in din låneansökan. I samband med det legitimerar du dig via BankID. När din ansökan blivit godkänd, får du tillgång till krediten.

Krediten kommer inte med något kort, utan du överför pengar från din kontokredit till ditt privata bankkonto genom ”Mina Sidor” hos Fairlo. Överföringarna sker i realtid och kan vara på ditt bankkonto direkt, beroende på din bank. Om du har ditt bankkonto hos någon av Sveriges stora banker, som exempelvis SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea eller Länsförsäkringar, kan du ha pengarna på ditt konto direkt, inom bara några sekunder.

Fairlo har även stöd för Zimpler, vilket innebär att överföringar kan ske direkt om din bank har stöd för Zimpler.

Om företaget

Företaget Fairlo AB grundades år 2016 i syfte att erbjuda onlinekrediter som är ”rättvisa”. Fairlos mål har varit att framställa krediter som har skäliga räntor, tillgängliga utbetalningstider och flexibla återbetalningsmöjligheter. Den effektiva räntan på Fairlos krediter kan ligga mellan 21,94% - 33,18%, vilket är lågt jämfört med andra kontokrediter.

Fairlos kundtjänst kan nås via chatt och e-post, och har öppettider på vardagar mellan kl. 09.00-17.00. Du kan även boka telefontider för personlig telefonsupport.

Vad Fairlo erbjuder

Hos Fairlo får du en kredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fairlo görs kreditupplysningen hos DB.

Maxbeloppet du kan låna är: 70 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Räntan sträcker sig från 20 % till 29 %. Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.

Kontaktuppgifter till Fairlo

Besöksadress:
Fairlo AB
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm

E-post: kundservice@fairlo.se
Telefonnummer: 08-128 912 89

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt