Direktlån

Direktlån: Här Kan Du Låna Pengar Direkt 2024
Payup P icon
Loanstep

Bästa direktlånet 2024

Loanstep är det bästa direktlånet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna, och kreditupplysningen genomförs hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Loanstep accepterar en betalningsanmärkning, förutsatt att den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Payups Topplista: Bästa direktlånen 2024

 • LoanstepBäst Överlag 2024
 • NorthmillBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • Klara LånBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FlexkontotBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • ViaContoBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 16 st. direktlån

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 16 st. erbjudanden
 • Nyhet: Direktutbetalning via Swish!
  Flexkontot logo

  Flexkontot

  Betyg: 3.5/5
  Kredit mellan3 000 -
  30 000 kr
  Ränta43,98%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker genom Swish.

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.
 • Högst beviljandegrad hos Payup
  Ferratum logo

  Ferratum

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan1 000 -
  40 000 kr
  Ränta44%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder Creditsafe
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Alla Direktlån 2024

Vad är ett direktlån?

Ett direktlån är en typ av lån som kan betalas ut direkt efter att låneansökan blivit godkänd. Dessa lån är ofta utformade för att vara snabba och smidiga, med relativt enkla ansökningsprocesser som helt och hållet sker online. För att ytterligare effektivisera processen för utbetalning använder många långivare betalningstjänster som Trustly, Swish och Zimpler, vilket kan göra att låntagaren får tillgång till pengarna redan samma minut, timme eller dag som ansökan lämnas in.

Skillnaderna mellan direktlån och traditionella lån ligger främst i processens snabbhet och enkelhet. Medan traditionella lån kräver tid för bedömning, godkännande och utbetalning, är direktlån designade för att göra hela processen mycket snabbare. Traditionella lån kan också involvera mer omfattande kreditupplysningar och kräver ofta kompletterande dokumentation. Direktlån å andra sidan, fokuserar på snabbhet och tillgänglighet, vilket gör dem tillgängliga även för personer med lägre kreditvärdighet.

Fördelar med direktlån:

 • Snabbhet: Det uppenbaraste fördelen är att du snabbt kan få tillgång till pengar när du akut behöver dem.
 • Enkel ansökningsprocess: Ansökningsprocessen är ofta mycket enklare än för traditionella lån, med mindre pappersarbete och färre krav.
 • Tillgänglighet: Direktlån kan vara ett alternativ även för de med lägre kreditvärdighet, vilket gör dem mer tillgängliga för en bredare grupp människor.
 • Flexibilitet: Många direktlån erbjuder flexibla återbetalningsplaner, vilket kan hjälpa låntagare att anpassa återbetalningen efter deras ekonomiska situation.

Nackdelar med direktlån:

 • Högre räntor och avgifter: För att kompensera för den ökade risken och snabbheten tenderar direktlån att ha högre räntor och avgifter jämfört med traditionella lån.
 • Risk för skuldsättning: Den enkla tillgången och snabbheten kan leda till oöverlagd låntagning, vilket kan resultera i en ohållbar skuldsättning.
 • Påverkan på kreditvärdigheten: Missade eller försenade betalningar på ett direktlån kan negativt påverka din kreditvärdighet.
 • Kortsiktiga lösningar: Direktlån är ofta utformade för att hantera kortsiktiga finansiella behov och löser sällan grundorsaken till en prekär ekonomisk situation.

Att ta ett direktlån kan vara en utmärkt lösning i vissa situationer, men det är viktigt att noggrant överväga både för- och nackdelarna. Genom att förstå hur dessa lån fungerar kan du som låntagare fatta ett mer informerat beslut som passar din ekonomiska situation.

Processen för direktlån

Att ansöka om ett direktlån är en relativt enkel och snabb process, men det finns viktiga steg och krav som behöver uppmärksammas. Här förklarar vi processen steg för steg, inklusive vad som krävs för godkännande, hur lång tid det tar innan du får pengarna, och vilken dokumentation du behöver.

Ansökningsprocessen steg för steg

För att ansöka om ett direktlån, följ dessa enkla steg från start till mål:

 1. Förberedelse: Innan du ansöker, se till att du har en klar uppfattning om hur mycket pengar du behöver och vad du har råd att betala tillbaka varje månad.
 2. Jämför långivare: Det finns många långivare som erbjuder direktlån med olika villkor. Jämför räntor, avgifter, och återbetalningstider för att hitta det bästa alternativet för dig.
 3. Ansök online: När du valt långivare, fyll i deras onlineansökningsformulär. Du behöver vanligtvis ange personlig information, ekonomiska uppgifter, och hur mycket du vill låna.
 4. Skicka in dokumentation: Vissa långivare kan kräva ytterligare dokumentation, som lönespecifikationer eller bankutdrag, för att behandla din ansökan.
 5. Godkännande och utbetalning: Långivaren kommer att granska din ansökan och utföra en kreditkontroll. Om allt är i ordning, görs utbetalningen av lånebeloppet till ditt konto.

Krav för godkännande

För att din ansökan om ett direktlån ska bli godkänd, måste du uppfylla följande krav:

 • Ålderskrav: De flesta långivare kräver att du är minst 18 år gammal.
 • Inkomstkrav: En fast inkomst kan vara nödvändig för att visa att du kan återbetala lånet.
 • Kreditvärdighet: Även om direktlån kan vara mer tillgängliga än traditionella lån, genomför många långivare en kreditkontroll för att bedöma din återbetalningsförmåga.
 • Bankkonto: Du behöver oftast ha ett svenskt bankkonto för utbetalningen av lånet.

Tid för utbetalning

Tiden det tar från att du skickat in din ansökan till att du har pengarna på kontot kan variera beroende på långivare, men många direktlån betalas ut inom några minuter timmar efter godkänd ansökan.

Genom att förbereda dig väl kan du göra ansökningsprocessen för ett direktlån både snabb och smidig. Kom ihåg att noggrant läsa igenom lånevillkoren innan du accepterar ett låneerbjudande för att säkerställa att du förstår åtagandet du gör.

Typer av direktlån

Direktlån kommer i flera olika former, var och en anpassad för specifika finansiella behov och situationer. Nedan utforskar vi de vanligaste typerna av direktlån: privatlån, snabblån och sms-lån, kontokrediter samt företagslån.

Privatlån

Privatlån, även kallade blancolån, är en av de flexiblaste typerna av direktlån som vanligtvis erbjuds av banker, kreditinstitut och online-långivare. Dessa lån kan användas för en mängd olika syften, som att samla skulder, finansiera större inköp, eller täcka oväntade utgifter. Privatlån har ofta en fast ränta och en fast återbetalningsplan, vilket gör det enkelt för låntagaren att budgetera för återbetalningen.

 • Fördelar: Flexibel användning och ofta lägre räntor jämfört med andra typer av direktlån.
 • Nackdelar: Striktare kreditkrav kan göra det svårare för vissa att kvalificera sig.

Snabblån och sms-lån

Snabblån och sms-lån är mindre lån som är avsedda att täcka kortsiktiga finansiella behov. De kan ofta ansökas online eller via mobiltelefon, med minimala krav och snabb utbetalning. Dessa lån har blivit kända för sin tillgänglighet men kritiserade för sina höga räntor och avgifter.

 • Fördelar: Snabb åtkomst till pengar och enkla ansökningsprocesser.
 • Nackdelar: Höga räntor och avgifter samt risk för skuldsättning vid oansvarig användning.

Kontokrediter

Kontokrediter, även kända som onlinekrediter, är en form av kredit som ger dig tillgång till ett förbestämt belopp som du kan utnyttja upp till gränsen när du behöver det. Det fungerar som en buffert och är ofta kopplad till ditt bankkonto. Du betalar ränta endast på det belopp du faktiskt använder.

 • Fördelar: Flexibilitet att använda pengar upp till en viss gräns när det behövs.
 • Nackdelar: Räntan kan vara högre än för ett personligt lån om du använder krediten ofta eller inte betalar tillbaka i tid.

Företagslån

Företagslån är riktade mot företagare och småföretag som behöver finansiering för att expandera, köpa inventarier, eller hantera kassaflödesproblem. Liksom privatlån kan dessa komma med fasta eller rörliga räntor och erbjuds ofta med olika villkor beroende på företagets behov och kreditvärdighet.

 • Fördelar: Möjliggör tillväxt och expansion för företag.
 • Nackdelar: Kan kräva säkerhet och en omfattande kreditprövning.

Varje typ av direktlån har sina unika egenskaper, fördelar och nackdelar. Det är viktigt att noggrant överväga vilken lånetyp som bäst passar dina behov och ekonomiska situation innan du ansöker. Genom att jämföra olika alternativ och läsa igenom villkoren kan du undvika onödiga kostnader och välja det lån som erbjuder de mest fördelaktiga villkoren för just dig.

Räntor och avgifter på direktlån

När du funderar på att ta ett direktlån är det avgörande att förstå hur räntor och avgifter påverkar den totala kostnaden för lånet. Här nedan reder vi ut begreppen kring nominell ränta och effektiv ränta samt beskriver de vanligaste avgifterna som är associerade med direktlån.

Hur räntan bestäms

Räntan på ett lån kan variera stort beroende på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet och långivarens specifika villkor. I Sverige finns lagar som reglerar räntor för att skydda konsumenter.

 • Nominell ränta: Den grundläggande räntan på ditt lån, uttryckt som en årlig procentandel av lånebeloppet. Den tar inte hänsyn till avgifter eller hur räntan kapitaliseras.
 • Effektiv ränta: Ett mer heltäckande mått som inkluderar alla lånekostnader – räntor, avgifter, och andra kostnader – och ger en realistisk bild av lånets totala kostnad. Effektiv ränta gör det lättare att jämföra olika låneerbjudanden.

I Sverige får den nominella räntan inte överskrida 44%. Detta gäller särskilt för snabblån och andra högkostnadskrediter.

Vanliga avgifter associerade med direktlån

Förutom räntan på lånet kan det tillkomma flera olika avgifter. Här är de mest förekommande avgifterna du bör vara medveten om när du ansöker om ett direktlån:

 • Uppstartsavgifter: En engångsavgift för att behandla din låneansökan.
 • Aviavgift: En avgift för varje betalningsavi du får, om långivaren använder sig av sådana.
 • Förseningsavgifter: Avgifter om du missar en betalning eller betalar för sent.
 • Tidig återbetalningsavgift: Vissa långivare kan ta ut en avgift om du vill återbetala lånet i förtid.

Exempel på räntesatser och avgifter

För att ge dig en bättre förståelse av de potentiella kostnaderna för ett direktlån, nedan följer några exempel på räntesatser och avgifter som kan tillkomma:

 • Privatlån: Kan ha en nominell ränta från ca 3% till 20% per år, beroende på din kreditvärdighet. Med tillägg av avgifter kan den effektiva räntan bli högre, men den ska alltid anges i låneerbjudandet så att du kan jämföra olika alternativ.
 • Snabblån och sms-lån: Även om dessa ofta har högre nominella räntor, begränsar lagstiftningen den till max 44%. Det är dock viktigt att noga överväga dessa lån p.g.a. de höga kostnaderna.

Att noggrant jämföra både nominell och effektiv ränta, samt att vara medveten om alla tillkommande avgifter, är avgörande för att kunna välja det mest fördelaktiga lånet för din situation. Se alltid till att granska låneavtalet och förstå fullt ut vad lånet kommer att kosta dig över tid.

Fallgropar och risker med direktlån

Direktlån kan verka som en snabb och enkel lösning på finansiella utmaningar, men det finns viktiga fallgropar och risker att vara medveten om. Genom att känna till de vanligaste misstagen att undvika, hur du identifierar oseriösa långivare och följer tips för ansvarsfull låntagning, kan du skydda din ekonomi och göra mer genomtänkta beslut.

Vanliga misstag att undvika

Att undvika dessa misstag kan hjälpa dig att göra mer genomtänkta och ekonomiskt hållbara val när du överväger ett direktlån.

 • Att inte jämföra alternativ: Att ta det första bästa lånet utan att jämföra räntor och villkor kan bli kostsamt. Använd jämförelsetjänster för att hitta det mest fördelaktiga lånet.
 • Att underskatta räntor och avgifter: Att inte fullt ut förstå den effektiva räntan och alla tillkommande avgifter kan leda till att du betalar mycket mer än förväntat.
 • Att låna mer än nödvändigt: Att ta ett större lån än vad du faktiskt behöver kan göra återbetalningen onödigt svår.
 • Att inte ha en återbetalningsplan: Att låna pengar utan en tydlig plan för hur du ska betala tillbaka lånet är riskabelt och kan leda till ekonomisk stress.

Hur man identifierar oseriösa långivare

Kännetecken på oseriösa långivare att vara vaksam på, för att skydda dig mot potentiellt skadliga eller oetiska affärspraktiker.

 • Otydliga villkor: Långivare som inte tydligt presenterar räntor, avgifter och villkor bör undvikas.
 • Orealistiska löften: Var skeptisk till långivare som lovar lån utan kreditkontroll eller med ”garanterad godkännande.” Seriösa långivare genomför alltid en bedömning av din återbetalningsförmåga.
 • Höga förskottsbetalningar: Krav på betalning innan lånet beviljas är en varningsflagga. Seriösa långivare tar ut avgifter i samband med lånet, inte före.
 • Oseriös marknadsföring: Var försiktig med långivare som använder aggressiv eller vilseledande marknadsföring.

Tips för ansvarsfull låntagning

Genom att följa dessa tips kan du låna pengar på ett sätt som är ansvarsfullt och anpassat till din ekonomiska situation, för att undvika framtida finansiella problem.

 • Gör en budget: Se över din ekonomi och bestäm exakt hur mycket du kan betala tillbaka varje månad innan du ansöker om ett lån.
 • Läs alltid det finstilta: Var noga med att läsa igenom och förstå alla villkor och avgifter innan du skriver under låneavtalet.
 • Fråga vid osäkerhet: Om något är oklart, tveka inte att fråga långivaren för att få klarhet.
 • Överväg alternativ: Innan du tar ett direktlån, utforska andra finansiella alternativ som kan vara mer fördelaktiga för din situation, som till exempel sparande, budgetjusteringar eller lån från familj och vänner.

Att vara medveten om dessa fallgropar och risker samt att följa tips för ansvarsfull låntagning kan hjälpa dig att undvika onödiga ekonomiska problem och säkerställa att du tar ett lån som du kan hantera på ett hållbart sätt.

Direktlån och kreditvärdighet

Att förstå sambandet mellan direktlån och din kreditvärdighet är avgörande, eftersom det kan ha långtgående effekter på din ekonomiska framtid. Här utforskar vi hur direktlån kan påverka din kreditvärdighet och ger dig tips på hur du kan skydda eller till och med förbättra den.

Hur direktlån påverkar din kreditvärdighet

När du ansöker om ett direktlån genomförs oftast en kreditupplysning av långivaren, vilket kan påverka din kreditvärdighet temporärt. Hur mycket den påverkas beror på flera faktorer, inklusive din nuvarande kreditvärdighet och din kredithistorik. Här är några nyckelpunkter att tänka på:

 • Förfrågningar om kreditupplysning: Varje gång en långivare gör en kreditupplysning kan det noteras i din kredithistorik. Om du gör många låneansökningar under en kort period kan det signalera att du är i en svår ekonomisk situation, vilket negativt kan påverka din kreditvärdighet.
 • Återbetalningshistorik: Din förmåga att betala tillbaka lånet i tid är en av de mest kritiska faktorerna. Regelmässiga och punktliga återbetalningar kan förbättra din kreditvärdighet, medan försenade betalningar eller utebliven återbetalning kan skada den avsevärt.
 • Skuldkvot: Att ha för mycket skuld jämfört med din inkomst kan påverka din kreditvärdighet negativt. Direktlån ökar din totala skuldmängd, vilket kan påverka denna kvot.

Tips för att skydda eller förbättra din kreditvärdighet

Att hålla din kreditvärdighet i gott skick är avgörande för din ekonomiska framtid. Här är några praktiska tips för att skydda eller förbättra din kreditvärdighet:

 • Var försiktig med nya låneansökningar: Undvik att göra flera låneansökningar inom en kort tidsram. Fokusera på att ansöka endast för de lån du verkligen behöver och som du har goda chanser att bli godkänd för.
 • Betala i tid: Se till att alltid betala dina månadsbetalningar i tid. Sena betalningar kan rapporteras till kreditupplysningsföretagen och negativt påverka din kreditvärdighet.
 • Håll skulder låga: Försök att hålla din skuldkvot så låg som möjligt. Betala av befintliga skulder innan du tar på dig nya.
 • Kontrollera din kreditrapport: Se över din kreditrapport regelbundet för att säkerställa att all information är korrekt. Felaktigheter kan påverka din kreditvärdighet och bör korrigeras.
 • Bygg upp en god kredithistorik: Om du saknar kredithistorik, överväg att använda en kreditprodukt, som ett kreditkort med låg kreditgräns, och betala av det i tid för att bygga upp en positiv kredithistorik.

Att hantera direktlån ansvarsfullt och ha en strategi för din ekonomi kan hjälpa dig att skydda eller till och med förbättra din kreditvärdighet över tid. Kom ihåg att din kreditvärdighet är en nyckelfaktor för din ekonomiska hälsa och påverkar din förmåga att låna pengar under fördelaktiga villkor i framtiden.

Reglering och konsumenträtt

I Sverige finns det en rad lagar och regleringar som är utformade för att skydda låntagare. Dessa lagar säkerställer att långivare agerar på ett rättvist och transparent sätt, samt ger låntagare verktyg och rättigheter för att hantera eventuella tvister eller problem. Här nedan beskrivs några av de viktigaste aspekterna av reglering och konsumenträtt relaterade till lån.

Lagar och regleringar som skyddar låntagaren

I Sverige skyddas låntagare av ett robust ramverk av lagar och regleringar som syftar till att säkerställa rättvisa och transparens inom kreditmarknaden.

 • Konsumentkreditlagen: Denna lag är grundläggande för skyddet av konsumenter i samband med kreditavtal. Den ställer krav på kreditgivare att ge tydlig information om lånet innan avtalet ingås, inklusive den effektiva räntan och den totala kostnaden för krediten. Lagen ger också låntagare rätten att ångra kreditavtalet inom 14 dagar.
 • Lagen om betaltjänster: Ger konsumenter skydd när det gäller elektroniska betalningar, inklusive in- och utbetalningar från bankkonton.
 • Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler: Ger konsumenter rätt att ångra avtal som ingåtts på distans, till exempel online, eller utanför säljarens affärslokaler, inom 14 dagar.
 • Dataskyddsförordningen (GDPR): Ger konsumenter rätt till insyn och kontroll över hur deras personuppgifter hanteras av företag, inklusive långivare.

Vad man ska göra vid tvister eller problem

Om du som låntagare stöter på problem med en långivare eller har en tvist, finns det flera steg du kan ta:

 1. Kontakta långivaren direkt: Det första steget är att försöka lösa problemet direkt med långivaren. Många företag har egna klagomålsfunktioner.
 2. Använda alternativa tvistlösningsorgan: Om du inte får en tillfredsställande lösning, kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som kostnadsfritt kan pröva tvisten.
 3. Söka hjälp hos konsumentvägledaren i din kommun: Konsumentvägledare kan ge råd och stöd i kontakten med företag och vidare steg.
 4. Klagomål till Finansinspektionen: Även om Finansinspektionen inte löser enskilda tvister, är de intresserade av att veta om företag bryter mot finansmarknadens regler.
 5. Anlita juridisk hjälp: I komplexa fall eller där större belopp står på spel kan det vara värt att konsultera en advokat som specialiserar sig på konsumenträtt.

Genom att vara medveten om dina rättigheter och de resurser som finns tillgängliga kan du som konsument skydda dig mot orättvisa lånevillkor och hantera eventuella tvister på ett effektivt sätt.

Alternativ till direktlån

Även om direktlån kan erbjuda en snabb lösning på akuta finansiella behov, finns det andra strategier och alternativ som kan vara mer fördelaktiga på lång sikt. Att spara för oförutsedda utgifter, söka budgetrådgivning och utforska andra lånetyper är några av de alternativ som kan hjälpa dig att undvika höga räntor och avgifter som ofta är förknippade med direktlån. Här utforskar vi dessa alternativ närmare.

Spara till oförutsedda utgifter

Att regelbundet sätta undan pengar i en sparbuffert är ett av de mest effektiva sätten att förbereda sig för oförutsedda utgifter. En sparbuffert ger dig ekonomisk trygghet och minskar behovet av att ta lån när oväntade situationer uppstår. Även små belopp som sparas regelbundet kan växa över tid och ge en betydande ekonomisk reserv.

Budgetrådgivning och skuldsanering

Om du regelbundet hamnar i situationer där du behöver låna pengar för att täcka löpande utgifter, kan det vara läge att se över din budget och ekonomi. Många kommuner erbjuder kostnadsfri budget- och skuldrådgivning där du kan få hjälp med att:

 • Göra upp en hållbar budget.
 • Identifiera möjligheter att minska utgifter och öka inkomster.
 • Hantera och förhandla om befintliga skulder.

För de som har omfattande skulder kan skuldsanering vara ett alternativ. Skuldsanering innebär en juridisk process där en person under vissa förutsättningar kan bli befriad från att betala tillbaka hela eller delar av sina skulder.

Andra lånetyper och finansieringsalternativ

Beroende på ditt specifika behov finns det olika lånetyper och finansieringsalternativ som kan vara mer lämpliga än direktlån:

 • Kreditkort: För mindre, kortsiktiga behov kan ett kreditkort vara ett alternativ. Om du kan betala tillbaka beloppet inom kort kan detta minska kostnaderna jämfört med ett direktlån.
 • Övertrasseringsskydd: Ett övertrasseringsskydd på ditt bankkonto kan ge tillgång till tillfällig finansiering, ofta till lägre kostnad än ett direktlån.
 • Lån med säkerhet: Om du har tillgångar som kan användas som säkerhet, som ett hem eller en bil, kan ett lån med säkerhet erbjuda lägre räntor.
 • Samhällsstöd och bidrag: För specifika situationer, som renovering för energibesparingar i hemmet eller start av eget företag, kan det finnas statliga bidrag och stöd att ansöka om.

Att utforska dessa och andra alternativ kan hjälpa dig att hitta en mer hållbar ekonomisk lösning som passar dina behov och förbättrar din långsiktiga ekonomiska situation.

5 populära långivare som erbjuder direktlån hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Flexkontot 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Ferratum 4,0/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Merax 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

ViaConto 4,0/51 000 kr30 000 kr43,5%43,5%1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
400 - 3445 kr60 kr/månCreditsafeNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Vivus 3,0/52 000 kr50 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
285 kr0 krCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Vanliga frågor och svar