Cykellån

Cykellån: Låna pengar till cykelköpet 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Är lånebehovet akut?
Utforska alla alternativ

Ett urval av våra partners

BrixoNylånFairloBank NorwegianLeasyThorn PrivatFinansNorthmillGoodCashExtralånetKlicklån

Topplista: Bästa cykellånen 2024

Vår metod

Vi utvärderade 30 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för cykellån.

Här är vår topplista över de bästa cykellånen 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • Bank NorwegianBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • CompariBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FairloBäst för Snabb Utbetalning
 • Klara LånBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • SmspengarBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför cykellån

Vi hjälper dig att snabbt jämföra cykellån så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 26 st. erbjudanden
Utbetalning direkt genom Swish
Brixo logo

Brixo

Betyg: 4.0/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
28,95%
Löptid
3 år -
6 år
Uppl.avgift
0 kr
Använder D&B
Kontokredit
Stöd för Swish
Detaljerad information om Brixo
EgenskapInformation
Kreditbelopp10 000 - 100 000 kr
Nominell ränta28,95%
Effektiv ränta33,1%
Löptid3 år - 6 år
KreditupplysningD&B
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 3% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
UtbetalningstidBrixo genomför utbetalning samma dag till alla storbanker via Swish.
Utbetalning under helg/kvällBrixo erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Brixo accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Brixo erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Brixo erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Brixo tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Brixo kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på brixo.se
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en fast nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
Nylån logo

Nylån

Betyg: 3.5/5
Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Lånebelopp
10 000 kr
Ränta
23,95%
Löptid
5 år
Uppl.avgift
495 - 995 kr
Accepterar medsökande
Detaljerad information om Nylån
EgenskapInformation
Lånebelopp10 000 - 50 000 kr
Nominell ränta23,95%
Effektiv ränta27,9% - 29,91%
Löptid5 år
KreditupplysningUC
Uppläggningsavgift495 - 995 kr
Aviseringsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 0%
 • Inkassoavgift: 180 kr
UtbetalningstidNylån genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällNylån erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Nylån accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Nylån erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Nylån erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeJa, Nylån tillåter medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 21 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 22 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Nylån kan du låna med mobilen.
Mer om erbjudande på nstart.com
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 30 000 kr till 23,95% rörlig ränta med en återbetalningstid på 5 år, med 60 avbetalningar om 862 kr och 995 kr i uppläggningsavgift ger en effektiv ränta på totalt 30,87%. Totalt att återbetala blir 51 730 kr.

Vad är ett cykellån?

Cykellån kan definieras som ett lån som används vid inköp av cyklar. Det är ett finansiellt verktyg som hjälper konsumenter att sprida kostnaden för en cykel över en viss tid, snarare än att betala hela summan på en gång. Precis som andra typer av lån kan cykellån ha olika räntesatser, löptider och villkor beroende på långivaren.

Cykellån kan vara särskilt fördelaktigt för dem som vill delbetala cyklar eller köpa dyrare cyklar, till exempel elcyklar, som har blivit alltmer populära men också bär en högre prislapp. Genom ett cykellån kan konsumenten dra nytta av en ny cykel direkt, samtidigt som man betalar av lånet över tid.

Vilka lån kan man välja mellan när man ska köpa cykel?

En vanlig cykel kostar vanligtvis mellan några tusen kronor till över tiotusentals kronor. Detta betyder att de lån du kan välja mellan i stort beror på hur mycket den cykel du planerar att köpa kostar. På Payup är följande alternativ de optimala, beroende på kostnaden för ditt cykelköp:

 • Privatlån (Blancolån): Privatlån, även känt som ”blancolån”, är de vanligaste lånealternativen för dem som vill delbetala köp, inklusive cykelköp. Dessa är lån som används till att delbetala olika köp och kan användas för att stycka upp betalningen av en cykel över en flera månaders tid. Lånebeloppen sträcker sig från 1000 kr upp till 600 000 kronor, så att du kan hitta ett lån som passar kostnaden för ditt cykelköp.
 • Snabblån: Ett snabblån kan också vara ett alternativ om du vill köpa cykeln så snabbt som möjligt och inte vill delbetala den. Du ansöker enkelt via internet genom att besöka långivarens hemsidan. Nackdelen med snabblån är att de har högre ränta än andra lån. Dessutom måste de återbetalas inom max 90 dagar. Se snabblån som inte är högkostnadskrediter.

Vilket lån bör man välja?

Om du vill finansiera ett cykelköp eller elcykelköp har du flera alternativ. Du kan som nämnt ofta delbetala cykeln eller låna pengar av en långivare. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst. Ett tips är att välja ett lån med låg ränta, så att du slipper betala mer än nödvändigt.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du lånar bör du jämföra olika alternativ. Titta på den effektiva räntan, men också på hur många månader du har på dig att betala lånet. Läs också igenom långivarnas villkor.

Du bör också tänka på att ett lån medför ett ansvar. Har du möjlighet att sköta amorteringen i tid? Om du har en stabil ekonomi kan ett lån vara ett alternativ för att finansiera ett cykelköp. Om du däremot är osäker på din betalningsförmåga bör du vänta med att låna. Det kan vara fördelaktigt att överväga andra alternativ.

Vanliga frågor och svar

Ja. Privatlån kan hjälpa till med finansieringen av olika köp.

Cykellån är bara ett ord för ett lån som används till ett cykelköp. Det finns ingen skillnad mellan cykellån och andra privatlån.

Hos Payup hittar du de bästa cykellånen 2024. Klicka här för en fullständig lista.

Relaterad läsning