Finansiera cykelköpet

Låna Pengar Till Cykel: Bästa Cykellånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Loanstep

Bästa cykellånet 2023 enligt Payup

Loanstep är det bästa cykellånet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån på belopp upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna och kreditupplysningen tas hos Bisnode. Loanstep godtar en betalningsanmärkning om den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Se ränta och villkor
Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Payups Topplista: Bästa cykellånen 2023

 • LoanstepBäst Överlag 2023
 • LånekollBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • SmspengarBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FerratumBäst för Snabb Utbetalning
 • FlexkontotBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • VivusBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 28 st. cykellån

Vi hjälper dig jämföra 28 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder cykellån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Loanstep logo

  Loanstep

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan10 000 -
  25 000 kr
  Effektiv ränta33,46%
  Löptid1 dag -
  3 år
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 14 dagar för nya & återkommande kunder.
  Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.
 • Brixo logo

  Brixo

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta33,10%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vad är ett cykellån?

Cykellån kan definieras som ett lån som används vid inköp av cyklar. Det är ett finansiellt verktyg som hjälper konsumenter att sprida kostnaden för en cykel över en viss tid, snarare än att betala hela summan på en gång. Precis som andra typer av lån kan cykellån ha olika räntesatser, löptider och villkor beroende på långivaren.

Cykellån kan vara särskilt fördelaktigt för dem som vill delbetala cyklar eller köpa dyrare cyklar, till exempel elcyklar, som har blivit alltmer populära men också bär en högre prislapp. Genom ett cykellån kan konsumenten dra nytta av en ny cykel direkt, samtidigt som man betalar av lånet över tid.

Vilka lån kan man välja mellan när man ska köpa cykel?

En vanlig cykel kostar vanligtvis mellan några tusen kronor till över tiotusentals kronor. Detta betyder att de lån du kan välja mellan i stort beror på hur mycket den cykel du planerar att köpa kostar. På Payup är följande alternativ de optimalaste, beroende på kostnaden för ditt cykelköp:

 • Privatlån (Blancolån): Privatlån, även känt som ”blancolån”, är de vanligaste lånealternativen för dem som vill delbetala köp, inklusive cykelköp. Dessa är lån som används till att delbetala olika köp och kan användas för att stycka upp betalningen av en cykel över en flera månaders tid. Lånebeloppen sträcker sig från 1000 kr upp till 600 000 kronor, så att du kan hitta ett lån som passar kostnaden för ditt cykelköp.
 • Snabblån: Ett snabblån kan också vara ett alternativ om du vill köpa cykeln så snabbt som möjligt och inte vill delbetala den. Du ansöker enkelt via internet genom att besöka långivarens hemsidan. Nackdelen med snabblån är att de har högre ränta än andra lån. Dessutom måste de återbetalas inom max 90 dagar. Se snabblån som inte är högkostnadskrediter.

Vilket lån bör man välja?

Om du vill finansiera ett cykelköp eller elcykelköp har du flera alternativ. Du kan som nämnt ofta delbetala cykeln eller låna pengar av en långivare. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst. Ett tips är att välja ett lån med låg ränta, så att du slipper betala mer än nödvändigt.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du lånar bör du jämföra olika alternativ. Titta på den effektiva räntan, men också på hur många månader du har på dig att betala lånet. Läs också igenom långivarnas villkor.

Du bör också tänka på att ett lån medför ett ansvar. Har du möjlighet att sköta amorteringen i tid? Om du har en stabil ekonomi kan ett lån vara en bra idé för att göra cykeldrömmen möjlig. Är du däremot osäker på din betalningsförmåga bör du vänta med att låna, eller försöka hitta ett mindre och billigare lån.

Vanliga frågor och svar