Kom igång

Bröllopslån: Låna Pengar Till Bröllop

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Advisa

Bästa bröllopslånet 2023 enligt Payup

Advisa är det bästa bröllopslånet för lån på 300 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med över 30 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Se Advisas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa bröllopslånen 2023

Jämför 22 st. bröllopslån

Vi hjälper dig jämföra 22 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder bröllopslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad ett bröllopslån är

Ett bröllopslån är ett privatlån utan säkerhet som används till att finansiera ett bröllop. Det kan finansiera alla kostnader som kan tillkomma i samband med bröllopet, inklusive festkostnader, fotografkostnader, vigselkostnader och andra kostnader.

Bröllopslån kan användas för att täcka kostnader för själva bröllopet, inklusive vigsel och fest, samt tillhörande kostnader som vigselringar, smekmånad, kläder och tillställning. Lånen är ett sätt att dela upp kostnaden för bröllopet och göra det möjligt att betala för det under flera månaders tid.

Så fungerar det

Ett bröllopslån fungerar på följande sätt:

 1. Du räknar på ett bröllopslån och ser över om du har råd med det.
 2. Du ansöker om lånet.
 3. Du blir beviljad lånet.
 4. Du använder det för att betala kostnaderna för bröllopet.
 5. Du betalar av på lånet månadsvis tills lånet är återbetalt.

Innan du tar ett bröllopslån är det viktigt att du jämför olika lån och räknar på lånekostnaden, för att vara säker på att du kommer att ha råd med det och alla de kostnader som lånet kommer att innebära.

Hur du ansöker

För att ansöka om ett bröllopslån, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över bröllopslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker finansiering för.
 3. Välj ett lån ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och därefter ge dig ett besked. Om din ansökan beviljas så kommer lånet att betalas ut till dig så att du har pengarna på ditt konto inom 1-2 arbetsdagar.

Krav

För att kunna få ett bröllopslån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.

Uppfyller du kraven så kan du få ett bröllopslån. I vissa fall långivare ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla, till exempel att din årsinkomst överstiger ett visst belopp eller att du inte har några betalningsanmärkningar. För att se exakt vad som krävs för att du ska kunna få ett lån, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Vanliga frågor och svar