Finansiera elbilsköpet

Elbilslån: Låna Pengar Till Att Köpa En Ny Elbil 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Advisa

Bästa elbilslånet enligt Payup 2024

Advisa är det bästa elbilslånet för lån på 100 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa elbilslånen 2024

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • Loans.seNyast
 • SamblaBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden

Jämför 22 st. elbilslån

Vi hjälper dig jämföra 30 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder elbilslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket kostar bilen?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst räntespannSorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
Hittade 22 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Medsökande
  Elbilslån
  Advisa recension
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Medsökande
  Elbilslån
  Sambla recension
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Så hittar du förmånliga elbilslån

Med Payup blir det enklare att hitta ett elbilslån som kan passa dig. Så här gör du:

 1. Skrolla upp till långivarlistan ovan.
 2. Ange bilens köpbelopp och om du har några preferenser, exempelvis om du vill använda bilen som säkerhet eller annat.
 3. Jämför lånen som dyker upp. Jämför räntor, villkor, återbetalningstider och mer.
 4. När du hittat ett lån som kan passa dig, som har låg ränta och som är fördelaktigt: Gå vidare till lånet och räkna på det på långivarens hemsida.

Med 4 enkla steg kan du snabbt hitta ett elbilslån som kan passa dig.

Vad du behöver tänka på när du lånar pengar till elbilen

I samband med alla lån finns det saker man bör tänka på innan man lånar:

 • Lånekostnaden.
 • Lånebeloppen.
 • Återbetalningstiden.

Elbilar är i regel dyrare än traditionella bilar, därför är det inte ovanligt att man lånar mellan 300 000 kr och 600 000 kr.

När man lånar sådana belopp behöver man se över lånekostnaden. Lånekostnaden måste alltid tas i beräkning innan man väljer att gå vidare med ett lån.

Vissa långivare visar lånekostnaden direkt på hemsidan, men vanligast är att kostnaden bestäms efter att långivaren tagit en kreditupplysning, vilket sker efter att man skickar in sin ansökan. Anledningen är för att kreditupplysningar avgör kreditvärdighet, och kreditvärdighet avgör låneränta.

Om långivaren bestämmer låneräntan efter ansökan så kommer man alltså inte kunna veta hur mycket lånet kommer kosta förrän man skickat in en ansökan och fått låneoffert. I sådana fall måste låneansökan inte vara bindande, eftersom man ska kunna välja att tacka nej till låneofferten.

Innan du lånar bör du alltså se över följande:

 • Framgår lånekostnaden direkt på hemsidan innan du ansöker?
 • Om inte, är ansökan bindande eller inte? Om information inte framgår på hemsidan, kontakta långivaren och fråga ifall en ansökan är bindande eller inte, och om den är bindande, fråga hur du kan veta hur mycket lånet kommer att kosta innan du ansöker om det i sådana fall.

Det är också viktigt att du anger en återbetalningstid på ditt lån: huruvida du vill låna i 1 år, 2 år eller 3 år. Vid lån till nya bilar är det vanligast att man lånar pengarna i 3 år.

Så hittar du billiga lån med låg ränta

Med Payup blir det betydligt enklare att hitta billiga elbilslån som har väldigt låg ränta. Du gör så här:

 1. Skrolla upp till långivarlistan ovan.
 2. Klicka på Sortera efter.
 3. Välj Lägst ränta.

Elbilslånen kommer nu att snabbt att rangordnas och visa det billigaste elbilslånet först. Du väljer sedan det fördelaktigaste lånet för dig. Hitta elbilslån.

Restvärde

När du väljer ett elbilslån med elbilen som säkerhet kan det också vara väldigt fördelaktigt att välja ett elbilslån med ett så kallat ”restvärde”.

Elbilslån med restvärde är lån där du endast lånar pengar till en del av köpbeloppet, exempelvis 70%. När lånet sedan löper ut så kommer bilen ha ett visst restvärde, i detta exempel 30%, och du kan välja att köpa loss bilen för det kvarvarande beloppet eller inte. Mer om hur restvärde fungerar när man talar om billån.

Storbankerna erbjuder också elbilslån, men är inte alltid de bästa alternativen

Banker har länge erbjudit finansiering för köp av bilar. Köp av elbilar är inget undantag. Dock bör man vara medveten om att storbankernas finansiering inte alltid är det fördelaktigaste.

Precis som vid vanliga privatlån är det viktigt att man jämför lånen man kan få av bankerna, inte bara mot varandra men även mot andra aktörer på marknaden, för att se om man kan hitta det bästa elbilslånet som finns.

Banker som erbjuder elbilsfinansiering:

 • Nordea
 • Swedbank
 • SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
 • Handelsbanken
 • Danske Bank
 • Länsförsäkringar
 • Skandiabanken
 • SBAB
 • M.fl.

Jämför elbilslånen du kan få hos storbankerna, och jämför räntorna därefter med räntorna du kan få av andra elbilslån, och se om du kan hitta en finansiering som kan passa dig.

Till exempel brukar elbilshandlare ofta jobba med olika banker för att erbjuda fördelaktiga lösningar för elbilsköpare, och inte alltid är dessa banker någon av storbankerna. En vanlig långivare är exempelvis Santander Bank.

Vidare är det inte heller alltid den fördelaktigaste räntan man får om man går genom en elbilshandlare. Man bör alltid göra en egen jämförelse och se om man kan få ett så fördelaktigt lån som möjligt av en långivare. Klicka här för att se fördelaktiga lån för att köpa en elbil med.

Du kan också låna pengar till en begagnad elbil

Bland långivarna ovan listas även långivare som beviljar lån till köp av begagnade bilar, det är inte endast nya elbilar man kan köpa med ovanstående lån.

Så här funkar lån till begagnade bilar:

 • Lånen har inget krav på säkerhet.
 • Du kan använda lånet till vad som helst.
 • Du använder lånet till att köpa en begagnad elbil.

Lån utan säkerhet skiljer sig från lån med säkerhet på ett viktigt sätt: Kostnaden är oftast högre. Det blir därför extra viktigt att man jämför låneutbudet innan man väljer att gå vidare med ett visst typ av lån.

Lån utan krav på säkerhet listas ovan. Se lån där du kan använda elbilen som säkerhet genom att bocka för Med elbilen som säkerhet med hjälp av filterknapparna ovanför listan.

Relaterat: Låna pengar till att köpa en elcykel

Vanliga bilar som köps med elbilslån

Några av de hetaste bilarna folk använder elbilslån för att köpa är:

 • Tesla
 • Porsche Taycan
 • Audi e-Tron
 • Mercedes EQ (står för Mercedes ”Electric Intelligence”)
 • BMW i (exempelvis BMW i3, i4, i7 och iX)
 • Volkswagen ID (står för ”Intelligent Design”)
 • Kia
 • M.fl.

Elbilar förkortas ofta som ”EV”, vilket står för ”Electric Vehicle”.

Relaterat: Köpa en bil på avbetalning

Vanliga frågor och svar