Köpa Bil På Avbetalning

Köpa Bil På Avbetalning 2024
Payup P icon
Advisa

Bästa lånet för att delbetala bilen 2024

Advisa är det bästa lånet för att delbetala bilen vid bilköp på {{partnerlista_startamount}} kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Jämför 31 st. alternativ för bilfinansiering

Hur mycket kostar bilen?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 23 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad innebär det att köpa bil på avbetalning?

Att köpa bil på avbetalning innebär att du finansierar bilköpet genom att dela upp betalningen i mindre delar som du betalar över en bestämd tid, vanligtvis i månadsvisa rater. Istället för att betala hela beloppet direkt vid köptillfället får du möjlighet att betala av beloppet gradvis, vilket kan underlätta budgeteringen och göra det möjligt för dig att köpa en bil även om du inte har hela köpesumman tillgänglig i kontanter.

Så fungerar bilfinansiering på avbetalning

Det finns flera olika sätt att finansiera ett bilköp på avbetalning. De mest vanliga alternativen är ett vanligt privatlån, ett billån med säkerhet i bilen, eller ett leasingavtal. Vid ett privatlån behöver du inte lämna någon säkerhet, medan ett billån oftast har lägre ränta men kräver att bilen används som säkerhet.

Kreditvärdering och beviljande av lån

När du ansöker om att köpa en bil på avbetalning kommer finansbolaget att göra en kreditupplysning för att bedöma din återbetalningsförmåga. Ditt kreditbetyg, dina inkomster och dina utgifter kommer att tas i beaktande när ditt lån beviljas eller avslås.

Hur ränta och avgifter påverkar den totala kostnaden

Ränta och avgifter kommer att påverka den totala kostnaden för ditt lån. Det är viktigt att räkna ut hur mycket du kommer att betala totalt, inklusive ränta och avgifter, innan du går med på ett avbetalningsavtal. Kom ihåg att jämföra erbjudanden från olika finansbolag för att hitta det mest förmånliga avtalet.

Exempel på kostnader för bilavbetalning:

Typ av kostnadBelopp
Grundpris för bilen200 000 kr
Ränta10 000 kr
Administrationsavgifter2 000 kr
Total kostnad för bilen212 000 kr

Fördelar och nackdelar med att köpa bil på avbetalning

Att köpa bil på avbetalning har både fördelar och nackdelar. Det är viktigt att noga väga dessa mot varandra för att ta ett informerat beslut som är bäst för din specifika situation. Nedan följer en översikt över de främsta fördelarna och nackdelarna med att köpa bil på avbetalning.

Fördelar:

 • Flexibilitet: Du behöver inte ha hela köpesumman tillgänglig vid köptillfället, vilket gör det möjligt för dig att köpa en bil även om du inte har så mycket pengar sparade.
 • Budgetvänligt: Att betala av bilen över tid kan underlätta budgeteringen, eftersom du vet hur mycket du behöver betala varje månad.
 • Fler alternativ: Möjligheten att finansiera bilköpet på avbetalning öppnar upp för fler alternativ när det kommer till val av bilmodell och utrustning, eftersom du inte är begränsad till enbart de bilar du har råd att betala kontant.
 • Lägre ränta: Eftersom du använder bilen som säkerhet för lånet, kan du i vissa fall få en lägre ränta jämfört med ett vanligt privatlån utan säkerhet.

Nackdelar:

 • Högre total kostnad: Du betalar ofta mer för bilen i slutändan jämfört med om du hade köpt den kontant, eftersom du vanligtvis måste betala ränta på lånet.
 • Långvarigt åtagande: Att köpa bil på avbetalning innebär att du binder upp dig att betala en fast summa varje månad, vilket kan bli en belastning om din ekonomiska situation förändras.
 • Risk för extra avgifter: Om du inte klarar av att betala enligt avtalet kan det leda till högre avgifter och räntekostnader.
 • Risk för återtagande av bilen: I värsta fall kan finansbolaget ta tillbaka bilen om du inte klarar av att betala enligt avtalet.

Jämförelse av olika finansieringsalternativ

Privatlån vs avbetalningsköp

När du köper en bil på avbetalning kan du välja mellan ett privatlån och ett avbetalningsköp. Ett privatlån har ofta en högre ränta men ger dig mer frihet, eftersom du äger bilen direkt. Vid ett avbetalningsköp äger finansbolaget bilen tills du har betalat av hela lånet.

Leasing vs avbetalningsköp

Leasing är ett annat alternativ till avbetalningsköp. Vid leasing betalar du en fast månadskostnad för att använda bilen under en bestämd period. Du behöver inte oroa dig för värdeminskning eller försäljning av bilen när leasingperioden är slut. Dock äger du aldrig bilen vid leasing.

Fördelar och nackdelar med varje alternativ

Varje finansieringsalternativ har sina fördelar och nackdelar. Privatlån ger dig mer frihet men kan vara dyrare. Avbetalningsköp kan ha lägre ränta men du äger inte bilen förrän lånet är helt betalt. Leasing är enkelt och bekymmersfritt, men du äger aldrig bilen.

 • Privatlån: Frihet att äga bilen direkt, men högre ränta.
 • Avbetalningsköp: Lägre ränta, men du äger inte bilen förrän lånet är betalt.
 • Leasing: Enkelt och bekymmersfritt, men du äger aldrig bilen.

Steg för att köpa en bil på avbetalning genom Payup

För att köpa en bil på avbetalning genom Payup behöver du ansöka om bilfinansiering och använda det för att betala för bilköpet. Du gör det genom att följa följande steg:

 1. Bläddra upp till vår lista över bilfinansieringsalternativ ovan.
 2. Ange kostnaden för den bil du planerar att köpa i det dedikerade fältet för bilkostnadsbelopp.
 3. Jämför de alternativ som presenteras och välj det som bäst passar dina behov och krav.
 4. Kontrollera den totala finansieringskostnaden, inklusive räntor och avgifter, och se till att du förstår den exakta månadskostnaden för det valda finansieringsalternativet.
 5. Fortsätt vidare till finansieringsalternativet och följ instruktionerna på deras webbplats för att skicka in din ansökan om bilfinansiering. Du kommer behöva ange dina uppgifter och genomgå en kreditbedömning.
 6. Vänta på besked från långivaren om din ansökan har godkänts eller avslagits. Om du blir godkänd, kommer lånet att betalas ut till dig så att du kan använda pengarna för att köpa din bil. Utbetalningen av lånet tar vanligtvis mellan 2-5 arbetsdagar.

Kom ihåg att alltid läsa det finstilta i ditt avtal och att du är skyldig att betala tillbaka lånet enligt de villkor som anges där.

Råd inför bilköp på avbetalning

Innan du köper en bil på avbetalning bör du göra en noggrann budget. Beräkna dina inkomster och utgifter för att se hur mycket du har råd att betala varje månad. Kom ihåg att ta hänsyn till andra kostnader som försäkring, skatt och bränsle.

Du bör också läsa igenom villkoren noggrant. Se till att du förstår räntan, avgifterna och vad som händer om du missar en betalning. Om något är oklart, tveka inte att fråga finansbolaget om förtydligande.

För att undvika vanliga fallgropar bör du alltid jämföra erbjudanden från olika finansbolag. Var försiktig med erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna. Kom ihåg att alltid göra en noggrann budget och att inte låna mer än du har råd att betala tillbaka.

Konsekvenser av att missa en avbetalning

Att missa en avbetalning på ett bilköp kan ha flera konsekvenser. För det första kan det påverka din kreditvärdighet. En negativ kreditvärdighet kan göra det svårare att få lån i framtiden, vilket kan ha en långsiktig inverkan på din ekonomiska situation. Det är därför viktigt att alltid hålla koll på dina avbetalningar och se till att de betalas i tid.

Dessutom kan du bli tvungen att betala extraavgifter och högre ränta, vilket gör att ditt lån blir dyrare än du ursprungligen hade räknat med. Detta påverkar inte bara kostnaden för din bil, utan kan också öka din ekonomiska belastning och göra det svårare att betala av andra skulder.

I värsta fall kan finansbolaget även välja att ta tillbaka bilen om du inte kan betala i tid. Om detta skulle inträffa, förlorar du alla pengar som du hittills har betalat. Det är därför mycket viktigt att noggrant överväga din ekonomi och säkerställa att du kan hantera de månatliga avbetalningarna innan du bestämmer dig för att köpa en bil på avbetalning.

Bästa praxis för att hantera bilavbetalningar

För att undvika att missa en avbetalning bör du hålla noggrann koll på ditt avbetalningsavtal. Märk ut betalningsdatum i din kalender eller ställ in påminnelser på din telefon. Se till att du alltid vet hur mycket du ska betala och när det är dags att göra det.

Tips för att undvika sena betalningar

För att undvika sena betalningar kan du ställa in automatiska överföringar från ditt bankkonto till finansbolaget. Se till att du alltid har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka avbetalningen. Om du vet att du kommer att ha svårt att betala i tid, kontakta finansbolaget i förväg för att diskutera möjliga lösningar.

När och hur man bör betala extra på lånet

Om du har extra pengar kan det vara en god idé att betala extra på ditt lån. Detta kan hjälpa dig att bli skuldfri snabbare och minska den totala kostnaden för ditt lån. Innan du gör en extra betalning bör du dock kontrollera villkoren i ditt avtal. Vissa avtal kan ha avgifter för extra betalningar.

Vanliga frågor och svar