Billån

Billån – låna pengar till ny eller begagnad bil

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
10 000
600 000
Vill du ansöka med en medsökande?

Ett urval av våra partners

Svea BankBank NorwegianCoop MedMera BankBrixoBankyMarginalen BankThorn PrivatFinansMoankAvida

Jämför billån

Vi hjälper dig att snabbt jämföra billån så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket kostar bilen?

Hittade 20 st. erbjudanden
Samarbetar med flest långivare
Lånebelopp
100 000 kr
Ränta
5,20 -
33,99%
Löptid
1 år -
20 år
Antal partners
40
Låneförmedlare
Accepterar medsökande
Billån utan säkerhet
Detaljerad information om Advisa
EgenskapInformation
Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Nominell ränta5,20% - 33,99%
Effektiv ränta5,30% - 33,99%
Löptid1 år - 20 år
KreditupplysningUC
UppläggningsavgiftBeror på långivare
AviseringsavgiftBeror på långivare
UtbetalningstidAdvisa genomför utbetalning till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
Utbetalning under helg/kvällAdvisa erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Advisa accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Advisa erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånJa, Advisa erbjuder samlingslån.
MedsökandeJa, Advisa tillåter medsökande.
Antal samarbetspartnersAdvisa samarbetar med 40 olika banker och långivare.
Krav för att få ansöka
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Advisa kan du låna med mobilen.
Räkneexempel: Ett lån om 310 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,94% (effektiv ränta på 7,17%), resulterar i en total kostnad av 457 643 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 3178 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Topplista: Bästa billånen 2024

Vår metod

Vi utvärderade 30 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för billån.

Här är vår topplista över de bästa billånen 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov. För att se vår kompletta sammanställning, besök bästa billånen 2024.

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • BankyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • SamblaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • BrixoBäst för Snabb Utbetalning

Alla Billån 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för billån på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig. Om du vill veta mer, kan du också läsa om billån utan UC och billån med betalningsanmärkning.

Vad är ett billån?

Ett billån är en typ av lån som individer tar för att finansiera köpet av en bil, inklusive miljöbilar som elbilar och hybridfordon. Detta kan vara en ny eller begagnad bil. Lånet ges normalt av en bank, ett finansinstitut eller direkt genom bilhandlaren. När man tar ett billån, lånar man en viss summa pengar som sedan betalas tillbaka över tid, vanligtvis med ränta. Återbetalningstiden kan variera, men den sträcker sig ofta över flera år.

Det finns några nyckelskillnader mellan billån och andra typer av lån:

 • Syfte: Billån är specifikt avsedda för köp av fordon. Detta skiljer dem från privatlån, som kan användas för en rad olika ändamål, inklusive bilköp men också för saker som hemrenoveringar, bröllop eller semester.
 • Säkerhet: Som nämnts, är billån ofta säkerställda med bilen som köps. Detta är en stor skillnad jämfört med privatlån utan säkerhet, där ingen specifik tillgång står som säkerhet.
 • Räntor och villkor: På grund av säkerheten tenderar räntan på billån att vara lägre än för privatlån utan säkerhet. Villkoren, inklusive återbetalningstid och ränta, kan dock variera kraftigt beroende på låntagarens kreditvärdighet och långivarens villkor.
 • Återbetalningsstruktur: Billån har oftast en fast återbetalningsstruktur med regelbundna månadsbetalningar som täcker både ränta och amortering på lånebeloppet.

Genom att förstå dessa skillnader kan låntagare bättre navigera i sina finansieringsalternativ och välja det lån som bäst passar deras behov och ekonomiska situation.

Typer av billån

När det gäller billån i Sverige finns det i huvudsak två typer: billån med säkerhet och billån utan säkerhet. Varje typ har sina egna unika egenskaper och förutsättningar, vilket kan påverka låntagarens beslut beroende på deras individuella omständigheter och behov.

Billån med säkerhet

Ett billån med säkerhet innebär att bilen som köps fungerar som säkerhet för lånet. Detta är den vanligaste typen av billån och erbjuds ofta av banker och finansinstitut. Nedan följer några kännetecken:

 • Lägre räntor: På grund av säkerheten brukar dessa lån ha lägre räntor jämfört med osäkrade lån. Detta beror på att risken för långivaren minskar då de kan återta bilen om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet.
 • Kreditvärdering: Långivaren kommer att göra en kreditvärdering för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga. En god kreditvärdighet kan leda till bättre lånevillkor.
 • Bilens roll: Eftersom bilen är säkerhet, kan det finnas restriktioner för vilka bilar som kan finansieras. Detta inkluderar både traditionella fordon och moderna elbilar, där vissa långivare kan ha specifika krav för bilens ålder, skick eller typ.
 • Risk för låntagaren: Om låntagaren misslyckas med att göra betalningar, kan långivaren ta bilen som betalning. Detta måste tas i beaktande när man väljer denna typ av lån.

Billån utan säkerhet

Billån utan säkerhet, även kända som blancolån, kräver ingen säkerhet och ingen kontantinsats. Detta innebär att långivaren inte har någon rätt att ta bilen om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet. Nedan följer några aspekter att tänka på:

 • Högre räntor: Eftersom dessa lån innebär en högre risk för långivaren, tenderar räntorna att vara högre jämfört med säkerställda lån.
 • Flexibilitet: Dessa lån är mer flexibla när det gäller vad pengarna kan användas till. Låntagaren är inte bunden till att köpa en specifik bil eller typ av bil, och kan välja att finansiera köpet utan kontantinsats
 • Kreditvärdering: Kreditvärdighet spelar en stor roll även här. En stark kreditprofil kan hjälpa till att säkra bättre lånevillkor.
 • Ingen risk att förlora bilen: Eftersom bilen inte används som säkerhet, finns det ingen direkt risk att förlora den vid missade betalningar. Dock kan andra juridiska åtgärder vidtas för att återkräva skulden.

Att välja mellan ett säkerställt och osäkerställt billån beror på individuella faktorer som ekonomisk situation, lånebelopp och personliga preferenser. Det är viktigt att noggrant överväga alla alternativ och förstå både fördelar och nackdelar innan man fattar ett beslut.

Lär dig mer: Skillnaden mellan lån utan säkerhet och lån med säkerhet

Processen för att ansöka om billån

Att ansöka om ett billån i Sverige är en process som kräver noggrann planering och förberedelse. Nedan följer en steg-för-steg-guide samt en översikt över de nödvändiga dokumenten och förutsättningarna för att ansöka om ett billån.

Steg-för-steg-guide

Att ansöka om billån är en process som kräver förberedelse och förståelse.  Nedan följer en steg-för-steg-guide som beskriver vad du behöver göra från det inledande planeringsstadiet till det slutliga undertecknandet av låneavtalet:

 1. Bestäm din budget: Innan du ansöker om ett lån, bestäm hur mycket du behöver låna och vad du har råd att betala i månaden. Ta hänsyn till din inkomst, utgifter och eventuell annan skuld.
 2. Kolla din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet påverkar både din möjlighet att få ett lån och vilken ränta du erbjuds. Du kan begära en kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag.
 3. Jämför olika låneerbjudanden: Det finns många långivare som erbjuder billån, inklusive banker, finansbolag och bilhandlare. Jämför räntor, avgifter och villkor för att hitta det bästa erbjudandet.
 4. Samla ihop nödvändiga dokument: Du kommer att behöva olika dokument för att ansöka om ett billån. Se nedan för en detaljerad lista.
 5. Ansök om lånet: När du har alla dokument kan du ansöka om billån. Detta kan ofta göras online, via bankkontor eller direkt hos bilhandlaren.
 6. Vänta på godkännande: Efter att ha skickat in din ansökan kommer långivaren att granska den och göra en bedömning. Detta kan ta några dagar.
 7. Avsluta köpet: När ditt lån har godkänts, kan du slutföra köpet av bilen. Långivaren kommer oftast att betala beloppet direkt till säljaren.
 8. Underteckna låneavtalet: Läs igenom låneavtalet noggrant innan du skriver under. Se till att du förstår alla villkor och förpliktelser.
 9. Börja med återbetalningarna: Efter att bilköpet är avslutat börjar du betala tillbaka lånet enligt de villkor som fastställts i låneavtalet.

Att följa denna guide kan underlätta processen att ansöka om billån och bidra till att du fattar välgrundade beslut. Kom ihåg att alltid läsa igenom och förstå alla villkor i låneavtalet innan du skriver under.

Nödvändiga dokument och förutsättningar

För att ansöka om ett billån behöver du vanligtvis följande dokument och uppgifter:

 • Legitimation: giltigt körkort, pass, BankID eller nationellt ID-kort.
 • Kreditupplysning: långivaren tar alltid en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet.
 • Information om bilen: för billån med säkerhet behöver du tillhandahålla detaljer om bilen, inklusive registreringsnummer, märke, modell och köpeskilling.
 • Bevis på försäkring: vissa långivare kräver att du har en giltig bilförsäkring innan lånet beviljas.

Kom ihåg att varje långivare kan ha olika krav, så det är viktigt att kontrollera med den specifika långivaren för att säkerställa att du har all nödvändig information och dokumentation.

Räntor och avgifter

När du ansöker om ett billån i Sverige är det viktigt att förstå hur räntor och avgifter beräknas och tillämpas. Dessa faktorer påverkar den totala kostnaden för lånet och bör beaktas noggrant innan du skriver under låneavtalet.

Hur räntan beräknas

När du ansöker om ett billån är räntan en av de viktigaste faktorerna att överväga, eftersom den direkt påverkar den totala kostnaden för lånet. Nedan följer de grundläggande principerna för hur räntan på ett billån beräknas:

 • Typ av ränta: Räntan på billån kan vara antingen fast eller rörlig. En fast ränta förblir oförändrad under hela låneperioden, medan en rörlig ränta kan ändras i linje med marknadsräntorna.
 • Beräkningsgrund: Räntan beräknas vanligtvis som en årlig procentsats av det utestående lånebeloppet. Den exakta räntesatsen bestäms baserat på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, lånebeloppet, återbetalningstiden och den aktuella marknadsräntan.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet spelar en stor roll i beräkningen av räntan. En högre kreditvärdighet kan leda till lägre räntor, eftersom du ses som en lägre risk för långivaren.
 • Amorteringssätt: Räntan beräknas på det kvarvarande lånebeloppet, vilket minskar över tiden om lånet amorteras.

Övriga avgifter associerade med billån

Förutom räntan kan det finnas andra avgifter som är associerade med ett billån:

 • Uppläggningsavgift: Många långivare tar ut en engångsavgift för att täcka kostnaderna för att upprätta lånet. Denna avgift kan variera beroende på långivaren.
 • Aviavgift: Det kan finnas en månatlig administrativ avgift för att skicka låneavier, särskilt om de skickas i pappersform.
 • Förseningsavgifter: Om du missar en betalning kan det tillkomma förseningsavgifter och eventuellt högre räntekostnader.
 • Avgift för förtidsinlösen: Vissa långivare kan ta ut en avgift om du väljer att betala tillbaka lånet i förtid.
 • Kreditförsäkring: Detta är en valfri försäkring som skyddar dig om du inte kan betala tillbaka lånet på grund av arbetslöshet, sjukdom eller dödsfall. Denna kostnad läggs ofta till i månadsbetalningen.

Det är viktigt att noggrant granska alla räntor och avgifter innan du ansöker om ett billån. Se till att du förstår den totala kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter, för att göra en välgrundad finansiell beslut.

Viktiga överväganden vid val av billån

När du väljer ett billån är det viktigt att inte bara fokusera på räntan och månadskostnaden. Det finns flera andra faktorer att beakta som kan påverka din ekonomi både på kort och lång sikt.

Jämföra olika låneerbjudanden

Innan du väljer ett billån, är det viktigt att noggrant jämföra erbjudanden från olika långivare. Ta hänsyn till alla aspekter av lånet, inte bara räntan. Nedan följer några nyckelpunkter att tänka på:

 • Räntesatser: Jämför räntor från olika långivare och tänk på att både fasta och rörliga räntor har sina fördelar och nackdelar. Glöm inte att beakta den effektiva räntan för en mer heltäckande kostnadsbild.
 • Avgifter: Se över eventuella uppläggningsavgifter, aviavgifter, och avgifter för förtidsinlösen. Dessa kan variera mellan olika långivare och påverka den totala kostnaden för lånet.
 • Återbetalningstid: En längre återbetalningstid kan sänka din månadskostnad, men det innebär också att du betalar mer ränta över tid. En kortare återbetalningstid innebär högre månadskostnad, men minskar den totala räntekostnaden.
 • Flexibilitet: Vissa långivare erbjuder mer flexibilitet, till exempel möjligheten att göra extra inbetalningar utan extra kostnad eller att pausa betalningar vid behov.
 • Kundservice och omdömen: Läs omdömen och recensioner om långivarens kundservice och hur de hanterar frågor och problem.

Vikten av kreditvärdighet

Din kreditvärdighet spelar en avgörande roll i processen att få ett billån och vilka villkor du erbjuds. En god förståelse och hantering av din kreditvärdighet kan leda till bättre lånevillkor:

 • Påverkan på räntan: Din kreditvärdighet påverkar vilken ränta du erbjuds. Högre kreditvärdighet innebär ofta lägre räntor.
 • Förbättra kreditvärdigheten: Betala räkningar i tid, minska skuldbördan och undvik för många kreditförfrågningar för att förbättra din kreditvärdighet.
 • Kreditupplysning: Innan du ansöker om ett lån, överväg att begära en kreditupplysning för att se din kreditscore och identifiera eventuella problemområden.
 • Dialog med långivare: Om du har en lägre kreditvärdighet, kan det vara värt att diskutera situationen med långivaren. Vissa kan vara villiga att anpassa lånevillkoren baserat på din individuella situation.

Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du göra ett mer informerat beslut om vilket billån som passar bäst för din situation och bidra till en sundare ekonomisk framtid.

Försäkring och billån

När man tar ett billån i Sverige är det viktigt att också tänka på bilförsäkring. Försäkring och billån är nära kopplade på flera sätt, och det är viktigt att förstå denna koppling för att säkerställa att både din ekonomiska investering och din juridiska skyldighet är skyddade.

Kopplingen mellan billån och bilförsäkring

Förståelsen av sambandet mellan billån och bilförsäkring är avgörande när du finansierar ett bilköp. Långivare kräver oftast att bilen är försäkrad för att skydda både deras och din investering. Nedan följer några viktiga punkter som förklarar denna koppling:

 • Krav på försäkring: De flesta långivare kräver att du har en giltig bilförsäkring för att godkänna ditt billån. Detta är för att skydda långivarens investering i bilen.
 • Säkerhet för lånet: När en bil fungerar som säkerhet för ett lån, vill långivaren säkerställa att bilen är försäkrad. Om bilen skulle skadas eller förstöras, kan försäkringen täcka kostnaden för reparation eller ersättning, vilket minskar risken för både låntagare och långivare.
 • Påverkan på lånevillkor: I vissa fall kan typen och omfattningen av din bilförsäkring påverka villkoren för ditt billån. En omfattande försäkring kan till exempel leda till bättre lånevillkor.

Typer av bilförsäkringar som påverkar billån

Valet av bilförsäkring spelar en stor roll i processen att ta ett billån. Olika typer av försäkringar erbjuder olika nivåer av skydd och kan påverka villkoren för ditt billån. Nedan följer en genomgång av de huvudsakliga försäkringstyperna och hur de relaterar till billån:

 • Trafikförsäkring: Detta är den mest grundläggande försäkringen och är lagligt obligatorisk i Sverige. Den täcker skador som din bil orsakar på andra personer och deras egendom.
 • Halvförsäkring: Denna försäkring inkluderar trafikförsäkring samt skydd mot brand, glas- och vattenskador, stöld, räddning och rättsskydd. Den är ofta rekommenderad för lite äldre bilar.
 • Helförsäkring: Detta är den mest omfattande försäkringstypen. Förutom det som ingår i halvförsäkring, täcker den även skador på din egen bil, oavsett om det är du eller någon annan som orsakat skadan. Helförsäkring är ofta ett krav från långivare när du tar ett billån, särskilt för nya eller dyrare bilar.

Att välja rätt typ av försäkring är avgörande när du tar ett billån. Se till att du förstår vad din försäkring täcker och hur det påverkar ditt billån. Det är också en god idé att regelbundet jämföra försäkringsalternativ, eftersom behov och erbjudanden kan förändras över tid.

Alternativ till traditionella billån

Förutom de traditionella billånen finns det andra finansieringsalternativ att överväga när du ska köpa en bil i Sverige. Två populära alternativ är leasing och privatlån. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att förstå dessa för att göra ett välgrundat val som passar din situation och behov.

Leasing

Leasing är en form av långtidshyra där du betalar en månadskostnad för att använda bilen under en avtalad period, vanligtvis 2-4 år.

 • Ingen stor förskottsbetalning: Till skillnad från många billån, kräver leasing ofta ingen stor förskottsbetalning. Det kan göra det lättare att få tillgång till en nyare bil utan att binda upp mycket kapital.
 • Fast månadskostnad: Leasingavtal inkluderar en fast månadskostnad, vilket gör det lättare att budgetera. Denna kostnad täcker ofta även service och underhåll.
 • Restvärde: Restvärdet är vad bilen förväntas vara värd vid leasingperiodens slut. Detta värde påverkar direkt storleken på din månadskostnad. Ett högre restvärde innebär vanligtvis lägre månadsavgifter, eftersom det antyder att bilen kommer att ha ett högre värde när leasingavtalet löper ut.
 • Inget ägarskap: När leasingperioden är över returneras bilen till leasingföretaget. Du äger alltså inte bilen och har inget andrahandsvärde att räkna med.
 • Kilometerbegränsning: De flesta leasingavtal har en kilometerbegränsning, och extra avgifter kan tillkomma om du kör längre än avtalet tillåter.
 • Nytt bilbyte: Leasing gör det enkelt att byta till en ny bil vid leasingperiodens slut.

Privatlån

Privatlån, eller blancolån, är ett osäkrat lån som kan användas för att finansiera ett bilköp.

 • Ingen säkerhet krävs: Till skillnad från traditionella billån, krävs ingen säkerhet för ett privatlån. Det innebär att du inte riskerar att förlora bilen om du inte kan betala tillbaka lånet.
 • Flexibilitet: Du kan använda lånet till att köpa vilken bil du vill, inklusive äldre modeller eller bilar som inte kvalificerar för traditionella billån.
 • Högre räntor: Eftersom privatlån är osäkrade tenderar de att ha högre räntor jämfört med säkrade billån.
 • Fullt ägarskap: När lånet är betalt äger du bilen helt och hållet. Detta innebär att du fritt kan sälja eller byta bilen.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet spelar en stor roll vid ansökan om ett privatlån. En bra kreditvärdighet kan leda till bättre lånevillkor.

Vilket finansieringsalternativ som är bäst för dig beror på dina personliga ekonomiska förhållanden och dina preferenser när det gäller bilägande och användning. Det är viktigt att noggrant överväga alla alternativ och kostnader innan du fattar ett beslut.

Billån för studenter

Att köpa en bil som student kan vara en utmaning, speciellt med begränsad budget och kanske en mindre etablerad kreditvärdighet. Trots detta finns det möjligheter för studenter att få billån under vissa förutsättningar.

Studenter bör först och främst överväga sin ekonomiska situation noggrant innan de ansöker om ett billån. Det är viktigt att ha en realistisk uppfattning om hur mycket man kan betala varje månad och att inte överbelasta sin ekonomi.

Många långivare erbjuder billån till personer som är 18 år och äldre, vilket inkluderar studenter. Det är dock viktigt att komma ihåg att villkoren och räntorna kan variera kraftigt, och att studenter ofta betraktas som högriskkunder på grund av deras begränsade inkomst och kredithistorik.

För att hitta information om vilka långivare som erbjuder billån till studenter, kan du använda Payup på följande sätt:

 1. Navigera till listan över billån ovan.
 2. Tryck på ”Detaljer” bredvid varje långivare och titta under ”Krav”.
 3. Se om långivaren erbjuder billån till personer som är 18 år och äldre.

Detta kan hjälpa dig att snabbt identifiera vilka alternativ som finns tillgängliga för dig som student.

För studenter är det också viktigt att överväga alternativa finansieringsmöjligheter, som att spara ihop till en begagnad bil eller att diskutera möjligheten av en medlåntagare. En medlåntagare, som en förälder eller annan släkting med stabil ekonomi och god kreditvärdighet, kan öka chanserna att få lånet godkänt och till en bättre ränta.

Relaterat: Studentlån

Billån för företag

När företag överväger att finansiera en företagsbil, finns det specifika överväganden och alternativ som skiljer sig från privatpersoners billån. Att förstå dessa skillnader är viktigt för att säkerställa att företaget får det fördelaktigaste och lämpligaste lånet.

För att effektivt navigera i ansökningsprocessen för ett företagslån, följ dessa steg för att säkerställa att du väljer det bästa alternativet för ditt företags behov:

 1. Besök vår sida för företagslån till bilköp: För att påbörja processen, navigera till vår sida som är dedikerad för företagslån till bilköp.
 2. Ange beloppet: På denna sida, specificera det belopp du söker i lån. Det är viktigt att noga överväga hur mycket finansiering som faktiskt behövs för företagsbilen.
 3. Välj en långivare: På sidan presenteras en lista över långivare. Gör en noggrann jämförelse för att hitta den långivare som bäst uppfyller ditt företags behov och erbjuder konkurrenskraftiga villkor.

Företagslån skiljer sig från privatlån på flera viktiga sätt. Nedan beskrivs de viktigaste egenskaperna som du bör överväga när du väljer ett företagslån för att finansiera en företagsbil.

 • Lån utan säkerhet: De flesta långivare erbjuder företagslån utan säkerhet. Detta innebär stor flexibilitet eftersom lånet kan användas för olika ändamål, inklusive köp av företagsbil.
 • Sortera efter lägst ränta: För att hitta det mest ekonomiskt fördelaktiga lånet, använd vår funktion ”Sortera efter” och välj ”Lägst ränta”. Detta hjälper dig att jämföra olika långivares erbjudanden.

Det är också viktigt att tänka på att företagslån kan ha andra skattekonsekvenser och bokföringsmässiga effekter som bör övervägas. Rådgör med en ekonomisk rådgivare eller bokföringsexpert för att säkerställa att lånet hanteras korrekt i företagets finansiella rapportering.

Genom att noggrant följa dessa steg och överväga alla aspekter av företagslånet kan du säkerställa att ditt företag får det lämpligaste finansieringsalternativet för att köpa en företagsbil.

Vanliga bilmodeller många lånar pengar till

Billån är en av de populäraste finansieringsmetoderna i Sverige, och det är en mångfald av bilmodeller som lockar köpare. Nedan följer några av de mest eftertraktade bilmodellerna som svenskar ofta väljer att finansiera genom billån:

 • Volkswagen: känd för sin pålitlighet och mångsidighet.
 • Nissan: populär för sina hållbara och prisvärda modeller.
 • Kia: erbjuder ett brett utbud av både konventionella och elektriska alternativ.
 • Volvo: en svensk klassiker som är känd för sin säkerhet och komfort.
 • Toyota: en global ledare inom både konventionell och hybridteknik.
 • Ford: känd för sin robusthet och innovation inom både person- och transportbilar.
 • Renault, Skoda, Audi, Seat: europeiska märken som erbjuder en kombination av stil och prestanda.
 • BMW och Mercedes: lyxiga alternativ som står för elegans och avancerad teknik.
 • Tesla: banbrytande inom elbilsmarknaden med innovativ teknologi.
 • Porsche: symboliserar lyx och högpresterande sportbilar.

Vanliga frågor och svar

Ja, de flesta långivare tillåter tidig återbetalning av billån. Det kan dock finnas förtidsinlösenavgifter beroende på långivarens villkor. Det är viktigt att kontrollera villkoren för ditt specifika lån.

En betalningsanmärkning kan göra det svårare att få ett billån eftersom det signalerar högre risk för långivaren. Vissa långivare kan dock fortfarande bevilja lån men med högre räntor och strängare villkor.

Det beror på din kreditvärdighet och inkomst. Om du har låg kreditvärdighet eller begränsad inkomst kan en medlåntagare öka dina chanser att få lånet godkänt och potentiellt förbättra lånevillkoren.

Ja, billån kan användas för att finansiera både nya och begagnade bilar. Villkoren och räntorna kan dock variera beroende på bilens ålder och skick.

Vanligtvis behöver du en giltig legitimation, inkomstuppgifter, kreditupplysning, kontouppgifter och information om bilen du avser att köpa. Kraven kan variera mellan olika långivare.

Relaterad läsning