Lån med Betalningsanmärkning

Jämför 34+ Lån med Betalningsanmärkning & Hitta Det Bästa 2024
Payup P icon
Loanstep

Bästa lånet med betalningsanmärkning 2024

Loanstep är det bästa lånet med betalningsanmärkning för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna, och kreditupplysningen genomförs hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Loanstep accepterar en betalningsanmärkning, förutsatt att den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Räkneexempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Payups Topplista: Bästa lånen med betalningsanmärkning 2024

 • LoanstepBäst Överlag 2024
 • AvidaBäst för Låg Ränta
 • EkomniNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • AdvisaBäst för Stora Belopp
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FlexkontotBäst för Snabb Utbetalning
 • MeraxBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • ViaContoBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Jämför 34 st. lån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 32 st. erbjudanden
 • Nyhet: Direktutbetalning via Swish!
  Flexkontot logo

  Flexkontot

  Betyg: 3.5/5
  Kredit mellan3 000 -
  30 000 kr
  Ränta43,98%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift475 kr
  Använder D&B
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Bet.anm. OK

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Krediten har 43,98% nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,80%. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.
 • Högst beviljandegrad hos Payup
  Ferratum logo

  Ferratum

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan1 000 -
  40 000 kr
  Ränta44%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Utb. Dygnet runt
  Använder Creditsafe
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Bet.anm. OK

  Det här är en högkostnads­kredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Alla Lån med betalningsanmärkning 2024

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering som registreras i din kreditupplysning när du inte har fullgjort en finansiell förpliktelse i tid. Det kan handla om allt från obetalda räkningar, missade avbetalningar på ett lån, till obetalda böter. Denna notering fungerar som en varningssignal för banker, finansiella institut och andra företag som du kan komma att ha finansiella transaktioner med i framtiden. Den är ett tecken på att du tidigare har haft svårigheter att sköta dina betalningar, vilket kan göra det riskfyllt att bevilja dig kredit.

Hur får man en betalningsanmärkning?

I Sverige är processen för att få en betalningsanmärkning relativt strukturerad och sker i flera steg:

 1. Försenad betalning: När en räkning eller annan skuld inte betalas i tid, skickar företaget eller myndigheten oftast påminnelser och möjligen inkassoaviseringar.
 2. Inkassokrav: Om betalningen fortfarande inte sker, kan ärendet gå vidare till inkasso. Här får du ytterligare möjligheter att betala, dock ofta med extra avgifter.
 3. Betalningsföreläggande: Om skulden fortfarande inte är betald kan ärendet gå vidare till Kronofogden. Där utfärdas ett betalningsföreläggande, vilket är din sista chans att betala innan en betalningsanmärkning registreras.
 4. Betalningsanmärkning: Om du inte betalar skulden efter att ha fått betalningsföreläggande, registreras en betalningsanmärkning i din kreditupplysning.

Lånetyper som är möjliga med betalningsanmärkning

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar och funderar på att låna pengar, är det viktigt att vara medveten om att dina alternativ kan vara begränsade. Det finns dock fortfarande olika lånetyper som kan vara tillgängliga för dig på den svenska marknaden. Nedan går vi igenom några av de vanligaste:

Sms-lån och Snabblån

Sms-lån och snabblån är små, kortfristiga lån som ofta har en löptid på mellan 30 och 90 dagar. De kallas ofta för ”snabblån” på grund av den snabba handläggningstiden; många långivare kan överföra pengarna samma dag som du ansöker. Det finns långivare som beviljar dessa lånetyper även till personer med betalningsanmärkning, men det är vanligtvis till en högre ränta.

För att kontrollera alternativen till sms-lån och snabblån trots betalningsanmärkningar, följ dessa steg:

 1. Besök vår sida om Sms-lån.
 2. Bocka för filteralternativet Med betalningsanmärkning ovanför listan på sidan.
 3. Gå igenom alternativen för att hitta ett sms-lån eller snabblån som bäst passar dig.

Privatlån

Privatlån, även kallat ”blancolån”, är ett typ av lån där du lånar pengar utan säkerhet, det vill säga utan att pantsätta någon egendom. Dessa lån kan användas för en mängd olika ändamål, såsom att renovera bostaden eller köpa en bil. En del långivare kan bevilja privatlån även om du har en betalningsanmärkning, men ofta till en högre ränta och strängare krav.

För att se över dina alternativ för privatlån trots betalningsanmärkningar, följ dessa steg:

 1. Besök vår sida om Privatlån.
 2. Bocka för filteralternativet Med betalningsanmärkning ovanför listan på sidan.
 3. Gå igenom alternativen för att hitta ett privatlån som bäst passar dig.

Kreditlån, Kontokrediter och Onlinekrediter

Kreditlån, kontokrediter och onlinekrediter är olika namn för en typ av flexibel kreditering där du får tillgång till en kreditgräns och kan utnyttja så mycket eller så lite av den som du behöver. Denna typ av kredit har ofta en något lägre ränta än snabblån och sms-lån men kan fortfarande vara dyr. En del kreditgivare kan bevilja denna typ av kredit även till de med betalningsanmärkning.

Om du vill se över dina alternativ till kreditlån, kontokrediter eller onlinekrediter trots betalningsanmärkningar, behöver du bara följa dessa steg:

 1. Besök vår sida om Onlinekrediter.
 2. Bocka för filteralternativet Med betalningsanmärkning ovanför listan på sidan.
 3. Gå igenom alternativen för att hitta en onlinekredit som bäst passar dig.

Andra lånetyper

Det finns också särskilda lån som är utformade för personer med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Dessa kan inkludera lån med säkerhet, där du till exempel använder din bostad eller bil som säkerhet för lånet. Att ta ett lån med en medsökande som har god kreditvärdighet kan också vara en möjlighet.

Sammanfattningsvis finns det flera olika lånetyper som kan vara tillgängliga även om du har en betalningsanmärkning. Det är viktigt att noga överväga vilken typ av lån som passar bäst för din situation och att vara medveten om de potentiella riskerna och kostnaderna.

Relaterat: Kan man fortfarande få lån om alla långivare säger nej?

Räntor och kostnader

När du lånar pengar, särskilt med en betalningsanmärkning, är det viktigt att vara extra medveten om räntor och andra kostnader som kan tillkomma. Detta för att förstå den totala ekonomiska belastningen och för att undvika ytterligare finansiella problem.

Ränta vid lån med betalningsanmärkning

Räntan för lån varierar kraftigt beroende på vilken typ av lån du tar och vilken långivare du väljer. Generellt sett kan räntan vara betydligt högre om du har en betalningsanmärkning. Här är några riktlinjer:

 • Sms-lån och Snabblån: Räntan är ofta mycket hög, ibland upp emot 30-40% eller mer.
 • Privatlån och Blancolån: Räntan kan variera, men förvänta dig en högre ränta än för dem utan betalningsanmärkning, ofta mellan 10-30%.
 • Kreditlån, Kontokrediter och Onlinekrediter: Räntan är oftast lägre än för snabblån men kan fortfarande vara hög, ofta mellan 10-25%.

Avgifter och extra kostnader

Förutom räntan kan det också tillkomma en rad olika avgifter och extra kostnader:

 • Uppläggningsavgift: En engångskostnad som tillkommer när lånet beviljas.
 • Aviseringsavgift: Kostnad för att skicka ut räkningar eller kontoutdrag.
 • Förseningsavgift: Avgift som tillkommer om du inte betalar i tid.
 • Inkassoavgift: Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid och det går till inkasso kan det tillkomma inkassoavgifter.

Exempel på kostnadsstruktur

För att illustrera hur kostnaderna kan staplas på, låt oss ta ett exempel:

Anta att du lånar 10 000 SEK via ett privatlån med en ränta på 20%. Lånet har en uppläggningsavgift på 500 SEK och en aviseringsavgift om 50 SEK per månad.

 • Total räntekostnad på ett år: 2 000 SEK (10 000 SEK * 0.20)
 • Uppläggningsavgift: 500 SEK
 • Aviseringsavgifter för ett år: 600 SEK (50 SEK * 12)

Den totala kostnaden för lånet blir då 10 000 SEK (lånebeloppet) + 2 000 SEK (ränta) + 500 SEK (uppläggningsavgift) + 600 SEK (aviseringsavgift) = 13 100 SEK.

Notera att detta är ett förenklat exempel och att andra avgifter och kostnader kan tillkomma beroende på långivare och din individuella situation. Det är alltid bäst att läsa igenom alla villkor noggrant och eventuellt rådgöra med en ekonomisk rådgivare innan du tar ett lån, särskilt om du har en betalningsanmärkning.

Fallgropar och risker

Att ta ett lån är alltid förenat med vissa risker och potentiella fallgropar, men dessa blir ännu mer påtagliga om du har en betalningsanmärkning. Här går vi igenom några av de mest betydande aspekterna som du bör vara uppmärksam på.

Risken med att låna pengar med betalningsanmärkning

En förståelse för de ökade riskerna som kommer med att låna pengar trots betalningsanmärkning kan hjälpa dig fatta mer genomtänkta beslut. Nedan listar vi några av dessa risker.

 • Höga räntor och avgifter: Som vi tidigare nämnt är räntan ofta högre för de som har en betalningsanmärkning, vilket kan leda till att du i slutändan betalar tillbaka betydligt mer än vad du initialt lånade.
 • Snöbollseffekt av skulder: Om du redan har betalningsproblem, kan ytterligare lån snabbt leda till en ohållbar skuldsituation.
 • Försämrad kreditvärdighet: Ytterligare lån och potentiella missade betalningar kan förvärra din redan ansträngda kreditvärdighet.

Vanliga misstag att undvika

Innan du börjar processen av att låna pengar, är det viktigt att känna till några av de vanligaste misstagen som många gör, särskilt de med en betalningsanmärkning. Nedan följer några tips på vad du bör vara uppmärksam på.

 • Att inte jämföra långivare: Det kan vara frestande att snabbt acceptera det första lån som blir godkänt, men det är viktigt att jämföra olika långivares räntor och villkor.
 • Att ignorera det finstilta: Låneavtal innehåller ofta viktiga detaljer kring avgifter och räntor. Att inte läsa igenom dessa noggrant kan leda till obehagliga överraskningar längre fram.
 • Överskatta din betalningsförmåga: Var realistisk när det gäller hur mycket du kan betala tillbaka varje månad. Om du inte kan hålla upp med avbetalningarna, kan det leda till ytterligare betalningsanmärkningar och inkassokrav.

Juridiska konsekvenser

Att inte kunna betala tillbaka ett lån kan ha allvarliga juridiska följder. Nedan förklarar vi vilka dessa kan vara och hur de kan påverka din ekonomiska och rättsliga situation.

 • Inkasso och Kronofogden: Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån kan det gå till inkasso och i värsta fall vidare till Kronofogden, vilket kan leda till ytterligare betalningsanmärkningar och i vissa fall även utmätning av lön eller egendom.
 • Rättsliga påföljder: Misslyckas du med att betala tillbaka dina skulder kan det i extremfall leda till rättsliga påföljder, inklusive domar som kan påverka din framtida ekonomiska frihet och kreditvärdighet.

Kort sagt är det av största vikt att du noga överväger alla risker och potentialen för negativa konsekvenser innan du tar ett lån, särskilt om du redan har en betalningsanmärkning. Ett väl övervägt beslut är viktigt för att minska risken för att din ekonomiska situation förvärras.

Alternativ till att låna pengar med anmärkning

Att ta ett lån med en betalningsanmärkning bör inte vara ditt första alternativ, med tanke på de höga räntorna och de potentiella riskerna. Det finns flera andra vägar att gå som kan vara mer ekonomiskt fördelaktiga och mindre riskfyllda. Nedan följer några alternativ:

 • Spara och budgetera: Ett av de bästa sätten att hantera begränsade ekonomiska resurser är att börja med att skapa en detaljerad budget och spara pengar där det är möjligt. Genom att sätta upp en budget får du en tydligare bild av dina inkomster och utgifter, vilket kan hjälpa dig att identifiera områden där du kan skära ner.
 • Samla befintliga lån: Om du redan har flera olika lån eller krediter, kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att samla dem i ett enda lån. Detta kan både sänka din totala månadskostnad och göra det lättare att hålla reda på dina betalningar. Många banker och finansinstitut erbjuder lån för detta ändamål, även för personer med betalningsanmärkning, men det är viktigt att noga jämföra villkoren.
 • Förhandling med nuvarande långivare eller kreditinstitut: Om du redan har lån och skulder, är det alltid värt att försöka förhandla om bättre villkor med dina nuvarande långivare eller kreditinstitut. De är ofta mer benägna att hjälpa dig hitta en lösning som fungerar för båda parter istället för att du ska hamna i en situation där du inte kan betala tillbaka.

Genom att utforska dessa alternativ kan du undvika de höga kostnaderna och riskerna som är förknippade med att ta ett nytt lån med betalningsanmärkning.

Ansökningsprocessen för lån med betalningsanmärkning

Att ansöka om lån med betalningsanmärkning kan vara en mer komplicerad process än vanliga lån. Det är viktigt att vara väl förberedd och förstå varje steg i processen. Nedan följer en steg-för-steg guide för att hjälpa dig genom denna process.

 1. Förbered din ekonomiska översikt: Innan du börjar ansökningsprocessen, samla en tydlig överblick av din ekonomiska situation. Det inkluderar din inkomst, utgifter, skulder och eventuella tillgångar.
 2. Förbättra din kreditvärdighet: Även om du har en betalningsanmärkning, finns det saker du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet, som att betala av befintliga skulder och undvika nya.
 3. Utforska olika långivare och deras villkor: Jämför olika långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Se över räntor, avgifter och andra villkor.
 4. Förbered nödvändiga dokument: Samla alla dokument och information som långivaren kan komma att kräva. Detta inkluderar vanligen lönespecifikationer, skattedeklarationer och en beskrivning av din ekonomiska situation.
 5. Ansök om lånet: Skicka in din låneansökan med alla nödvändiga dokument. Se till att all information är korrekt och fullständig för att undvika förseningar i ansökningsprocessen.
 6. Vänta på lånebeskedet: Efter att du skickat in din ansökan kommer långivaren att göra en bedömning av din kreditvärdighet. Detta inkluderar vanligen en kreditupplysning.

Tidsramen för att få pengarna efter att ett lån godkänts varierar beroende på långivaren. För snabblån och sms-lån kan processen vara mycket snabb, ibland inom samma dag. För större lån som privatlån kan det ta några dagar till en vecka. Kom ihåg att varje långivares process kan variera, så det är viktigt att få klarhet i detta när du ansöker.

Tips och strategier för att öka chansen att få ett lån godkänt

För att optimera dina chanser att få ditt lån godkänt, även med en betalningsanmärkning, finns det vissa strategier och bästa praxis du kan följa. Dessa tips kan hjälpa till att förbättra din ansökan och öka dina chanser att bli godkänd av en långivare.

 • Var ärlig med din finansiella situation. Långivare kommer att uppskatta transparensen.
 • Använd låneförmedlare för att jämföra flera långivare utan att påverka din kreditvärdighet. Detta minskar också risken för att ansöka om för många lån, vilket kan ha ytterligare en negativ inverkan på din kreditvärdighet.
 • Ta reda på vad långivaren söker hos låntagare och se om du kan uppfylla dessa kriterier.
 • Om möjligt, ansök tillsammans med en medsökande som har god kreditvärdighet.

Lån med betalningsanmärkning och skuldsaldo hos Kronofogden

Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden blir det genast svårt att få lån. De enda lånen du kan få trots ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden och betalningsanmärkningar är samlingslån (även kallade omstartslån, nystartslån och skuldfinansieringslån) och pantlån. Omstartslån används för att ge dig en ekonomisk ”omstart” och kan vara tillgängliga även för de som har skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar, medan pantlån är lån som accepterar värdeobjekt som säkerhet och därför kan beviljas oavsett hur låntagarens ekonomiska situation ser ut.

För att utforska dina möjligheter till dessa lån, besök våra sidor om respektive typ av lån:

CSN-lån trots betalningsanmärkning

Möjligheterna att få CSN-lån trots betalningsanmärkningar är goda om betalningsanmärkningarna är 6 månader gamla eller äldre. Om de istället är nyare än 6 månader, är det svårare att få CSN-lån. Du kan be om en prövning, men det är som regel svårt att bli beviljad studiemedlet.

Om du vill lära dig mer om hur CSN-lån fungerar när man har betalningsanmärkningar, kan du besöka CSN:s hemsida för att ta del av information.

Inga möjligheter till bolån med betalningsanmärkningar i Sverige

Det är generellt sett inte möjligt att få bolån om man har betalningsanmärkningar i Sverige. De allra flesta banker nekar nämligen bolånansökningar om den ansökande har en eller flera anmärkningar. Detta är fallet oavsett hur ny eller gammal betalningsanmärkningen är.

Några av bankerna som nekar bolån vid betalningsanmärkningar är:

 • Handelsbanken
 • Swedbank
 • SEB
 • Nordea
 • Länsförsäkringar Bank
 • Danske Bank
 • SBAB

5 populära långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Flexkontot 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Ferratum 4,0/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Merax 3,5/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månD&BNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

ViaConto 4,0/51 000 kr30 000 kr43,5%43,5%1 mån24 månÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
400 - 3445 kr60 kr/månCreditsafeNejNej

Det här är en högkostnads­kredit

Vivus 3,0/52 000 kr50 000 kr44%44%LöpandeLöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuellt
285 kr0 krCreditsafeNejJa

Det här är en högkostnads­kredit

Vanliga frågor och svar