Lån med betalningsanmärkning

Hitta lån trots betalningsanmärkning

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.
1 000
300 000
Är lånebehovet akut?

Ett urval av våra partners

FerratumBrixoNylånFairloKontantfinansMeraxSmspengarNorthmillViaContoVivus

Jämför lån med betalningsanmärkning

Vi hjälper dig att snabbt jämföra lån, sms-lån, snabblån och privatlån med betalningsanmärkning så att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2024. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?

Hittade 32 st. erbjudanden
Högst beviljandegrad hos Payup
Kreditbelopp
10 000 kr
Ränta
44%
Löptid
Löpande
Uppl.avgift
0 kr
Utb. Dygnet runt
Använder Creditsafe
Kontokredit
Stöd för Trustly
Betalningsanmärkning OK
Detaljerad information om Ferratum
EgenskapInformation
Kreditbelopp1 000 - 40 000 kr
Nominell ränta44%
Effektiv ränta54,05%
LöptidLöpande
KreditupplysningCreditsafe
Uppläggningsavgift0 kr
Aviseringsavgift0 - 19 kr/mån
Uttagsavgift0 kr
Förseningsavgifter
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Dröjsmålsränta: 2,5% per månad
 • Inkassoavgift: 180 kr
Andra avgifter
 • Aviseringsavgift: Ingen avgift tillkommer för elektroniska fakturor som skickas via e-post. Vid mottagande av pappersfakturor per post tillkommer dock en avgift på 19 kr/månad.
UtbetalningstidFerratum genomför direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.
Utbetalning under helg/kvällFerratum erbjuder utbetalning under helg/kväll.
BetalningsanmärkningarJa, Ferratum accepterar betalningsanmärkningar.
Räntefri periodNej, Ferratum erbjuder ingen räntefri period.
Samla lånNej, Ferratum erbjuder inte samlingslån.
MedsökandeNej, Ferratum tillåter inte medsökande.
Krav för att få ansöka
 • Minst 21 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 24 000 kr/år
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
Låna med mobilenJa, hos Ferratum kan du låna med mobilen.
Högkostnadskredit triangel

Det här är en högkostnads­kredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 43,9999835%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Topplista: Bästa lånen med betalningsanmärkning 2024

Vår metod

Vi utvärderade 34 st. långivare baserat på faktorer som informationsförmedling, kostnader, tillgänglighet, villkor, kundnöjdhet och ansökningsprocess. Vi bedömde även egenskaper som lånebelopp, löptider, räntor, avgifter, acceptans av medsökande och kundsupport. Valet av bästa långivare baserades på totalprestation för lån med betalningsanmärkning.

Här är vår topplista över de bästa lånen med betalningsanmärkning 2024. Vi har granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov.

 • BrixoBäst Överlag 2024
 • AvidaBäst för Låg Ränta
 • ValdaNyast
 • FerratumBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för Stora Belopp
 • LoanstepBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FairloBäst för Snabb Utbetalning
 • CompariBäst för Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet
 • Klara LånBäst för Kreditupplysning hos Creditsafe

Alla Lån med betalningsanmärkning 2024

Här hittar du en komplett översikt över alla alternativ för lån med betalningsanmärkning på den svenska marknaden. Listan innehåller både stora och små aktörer, med olika räntor och villkor, för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för dig.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering som registreras i din kreditupplysning när du inte har fullgjort en finansiell förpliktelse i tid. Det kan handla om allt från obetalda räkningar, missade avbetalningar på ett lån, till obetalda böter. Denna notering fungerar som en varningssignal för banker, finansiella institut och andra företag som du kan komma att ha finansiella transaktioner med i framtiden. Den är ett tecken på att du tidigare har haft svårigheter att sköta dina betalningar, vilket kan göra det riskfyllt att bevilja dig kredit.

Hur får man en betalningsanmärkning?

I Sverige är processen för att få en betalningsanmärkning relativt strukturerad och sker i flera steg:

 1. Försenad betalning: När en räkning eller annan skuld inte betalas i tid, skickar företaget eller myndigheten oftast påminnelser och möjligen inkassoaviseringar.
 2. Inkassokrav: Om betalningen fortfarande inte sker, kan ärendet gå vidare till inkasso. Här får du ytterligare möjligheter att betala, dock ofta med extra avgifter.
 3. Betalningsföreläggande: Om skulden fortfarande inte är betald kan ärendet gå vidare till Kronofogden. Där utfärdas ett betalningsföreläggande, vilket är din sista chans att betala innan en betalningsanmärkning registreras.
 4. Betalningsanmärkning: Om du inte betalar skulden efter att ha fått betalningsföreläggande, registreras en betalningsanmärkning i din kreditupplysning.

Räntor och kostnader

När du lånar pengar, särskilt med en betalningsanmärkning, är det viktigt att vara extra medveten om räntor och andra kostnader som kan tillkomma. Detta för att förstå den totala ekonomiska belastningen och för att undvika ytterligare finansiella problem.

Ränta vid lån med betalningsanmärkning

Räntan för lån varierar kraftigt beroende på vilken typ av lån du tar och vilken långivare du väljer. Generellt sett kan räntan vara betydligt högre om du har en betalningsanmärkning. Här är några riktlinjer:

 • Sms-lån och Snabblån: Räntan är ofta mycket hög, ibland upp emot 30-40% eller mer.
 • Privatlån och Blancolån: Räntan kan variera, men förvänta dig en högre ränta än för dem utan betalningsanmärkning, ofta mellan 10-30%.
 • Kreditlån, Kontokrediter och Onlinekrediter: Räntan är oftast lägre än för snabblån men kan fortfarande vara hög, ofta mellan 10-25%.

Avgifter och extra kostnader

Förutom räntan kan det också tillkomma en rad olika avgifter och extra kostnader:

 • Uppläggningsavgift: En engångskostnad som tillkommer när lånet beviljas.
 • Aviseringsavgift: Kostnad för att skicka ut räkningar eller kontoutdrag.
 • Förseningsavgift: Avgift som tillkommer om du inte betalar i tid.
 • Inkassoavgift: Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid och det går till inkasso kan det tillkomma inkassoavgifter.

Exempel på kostnadsstruktur

För att illustrera hur kostnaderna kan staplas på, låt oss ta ett exempel:

Anta att du lånar 10 000 kr via ett privatlån med en ränta på 20%. Lånet har en uppläggningsavgift på 500 kr och en aviseringsavgift om 50 kr per månad.

 • Total räntekostnad på ett år: 2 000 kr (10 000 kr * 0.20)
 • Uppläggningsavgift: 500 kr
 • Aviseringsavgifter för ett år: 600 kr (50 kr * 12)

Den totala kostnaden för lånet blir då 10 000 kr (lånebeloppet) + 2 000 kr (ränta) + 500 kr (uppläggningsavgift) + 600 kr (aviseringsavgift) = 13 100 kr.

Notera att detta är ett förenklat exempel och att andra avgifter och kostnader kan tillkomma beroende på långivare och din individuella situation. Det är alltid bäst att läsa igenom alla villkor noggrant och eventuellt rådgöra med en ekonomisk rådgivare innan du tar ett lån, särskilt om du har en betalningsanmärkning.

Fallgropar och risker

Att ta ett lån är alltid förenat med vissa risker och potentiella fallgropar, men dessa blir ännu mer påtagliga om du har en betalningsanmärkning. Här går vi igenom några av de mest betydande aspekterna som du bör vara uppmärksam på.

Risken med att låna pengar med betalningsanmärkning

En förståelse för de ökade riskerna som kommer med att låna pengar trots betalningsanmärkning kan hjälpa dig fatta mer genomtänkta beslut. Nedan listar vi några av dessa risker.

 • Höga räntor och avgifter: Som vi tidigare nämnt är räntan ofta högre för de som har en betalningsanmärkning, vilket kan leda till att du i slutändan betalar tillbaka betydligt mer än vad du initialt lånade.
 • Snöbollseffekt av skulder: Om du redan har betalningsproblem, kan ytterligare lån snabbt leda till en ohållbar skuldsituation.
 • Försämrad kreditvärdighet: Ytterligare lån och potentiella missade betalningar kan förvärra din redan ansträngda kreditvärdighet.

Vanliga misstag att undvika

Innan du börjar processen av att låna pengar, är det viktigt att känna till några av de vanligaste misstagen som många gör, särskilt de med en betalningsanmärkning. Nedan följer några tips på vad du bör vara uppmärksam på.

 • Att inte jämföra långivare: Det kan vara frestande att snabbt acceptera det första lån som blir godkänt, men det är viktigt att jämföra olika långivares räntor och villkor.
 • Att ignorera det finstilta: Låneavtal innehåller ofta viktiga detaljer kring avgifter och räntor. Att inte läsa igenom dessa noggrant kan leda till obehagliga överraskningar längre fram.
 • Överskatta din betalningsförmåga: Var realistisk när det gäller hur mycket du kan betala tillbaka varje månad. Om du inte kan hålla upp med avbetalningarna, kan det leda till ytterligare betalningsanmärkningar och inkassokrav.

Juridiska konsekvenser

Att inte kunna betala tillbaka ett lån kan ha allvarliga juridiska följder. Nedan förklarar vi vilka dessa kan vara och hur de kan påverka din ekonomiska och rättsliga situation.

 • Inkasso och Kronofogden: Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån kan det gå till inkasso och i värsta fall vidare till Kronofogden, vilket kan leda till ytterligare betalningsanmärkningar och i vissa fall även utmätning av lön eller egendom.
 • Rättsliga påföljder: Misslyckas du med att betala tillbaka dina skulder kan det i extremfall leda till rättsliga påföljder, inklusive domar som kan påverka din framtida ekonomiska frihet och kreditvärdighet.

Kort sagt är det av största vikt att du noga överväger alla risker och potentialen för negativa konsekvenser innan du tar ett lån, särskilt om du redan har en betalningsanmärkning. Ett väl övervägt beslut är viktigt för att minska risken för att din ekonomiska situation förvärras.

Alternativ till att låna pengar med anmärkning

Att ta ett lån med en betalningsanmärkning bör inte vara ditt första alternativ, med tanke på de höga räntorna och de potentiella riskerna. Det finns flera andra vägar att gå som kan vara mer ekonomiskt fördelaktiga och mindre riskfyllda. Nedan följer några alternativ:

 • Spara och budgetera: Ett av de bästa sätten att hantera begränsade ekonomiska resurser är att börja med att skapa en detaljerad budget och spara pengar där det är möjligt. Genom att sätta upp en budget får du en tydligare bild av dina inkomster och utgifter, vilket kan hjälpa dig att identifiera områden där du kan skära ner.
 • Samla befintliga lån: Om du redan har flera olika lån eller krediter, kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att samla dem i ett enda lån. Detta kan både sänka din totala månadskostnad och göra det lättare att hålla reda på dina betalningar. Många banker och finansinstitut erbjuder lån för detta ändamål, även för personer med betalningsanmärkning, men det är viktigt att noga jämföra villkoren.
 • Förhandling med nuvarande långivare eller kreditinstitut: Om du redan har lån och skulder, är det alltid värt att försöka förhandla om bättre villkor med dina nuvarande långivare eller kreditinstitut. De är ofta mer benägna att hjälpa dig hitta en lösning som fungerar för båda parter istället för att du ska hamna i en situation där du inte kan betala tillbaka.

Genom att utforska dessa alternativ kan du undvika de höga kostnaderna och riskerna som är förknippade med att ta ett nytt lån med betalningsanmärkning.

Ansökningsprocessen för lån med betalningsanmärkning

Att ansöka om lån med betalningsanmärkning kan vara en mer komplicerad process än vanliga lån. Det är viktigt att vara väl förberedd och förstå varje steg i processen. Nedan följer en steg-för-steg guide för att hjälpa dig genom denna process.

 1. Förbered din ekonomiska översikt: Innan du börjar ansökningsprocessen, samla en tydlig överblick av din ekonomiska situation. Det inkluderar din inkomst, utgifter, skulder och eventuella tillgångar.
 2. Förbättra din kreditvärdighet: Även om du har en betalningsanmärkning, finns det saker du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet, som att betala av befintliga skulder och undvika nya.
 3. Utforska olika långivare och deras villkor: Jämför olika långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Se över räntor, avgifter och andra villkor.
 4. Ansök om lånet: Skicka in din låneansökan och signera med BankID. Se till att all information är korrekt och fullständig för att undvika förseningar i ansökningsprocessen.
 5. Vänta på lånebeskedet: Efter att du skickat in din ansökan kommer långivaren att göra en bedömning av din kreditvärdighet. Detta inkluderar vanligen en kreditupplysning.

Tidsramen för att få pengarna efter att ett lån godkänts varierar beroende på långivaren. För snabblån och sms-lån kan processen vara mycket snabb, ibland inom samma dag. För större lån som privatlån kan det ta några dagar till en vecka. Kom ihåg att varje långivares process kan variera, så det är viktigt att få klarhet i detta när du ansöker.

Tips och strategier för att öka chansen att få ett lån godkänt

För att optimera dina chanser att få ditt lån godkänt, även med en betalningsanmärkning, finns det vissa strategier och bästa praxis du kan följa. Dessa tips kan hjälpa till att förbättra din ansökan och öka dina chanser att bli godkänd av en långivare.

 • Var ärlig med din finansiella situation. Långivare kommer att uppskatta transparensen.
 • Använd låneförmedlare för att jämföra flera långivare utan att påverka din kreditvärdighet. Detta minskar också risken för att ansöka om för många lån, vilket kan ha ytterligare en negativ inverkan på din kreditvärdighet.
 • Ta reda på vad långivaren söker hos låntagare och se om du kan uppfylla dessa kriterier.
 • Om möjligt, ansök tillsammans med en medsökande som har god kreditvärdighet.

Lån med betalningsanmärkning och skuldsaldo hos Kronofogden

Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden blir det genast svårt att få lån. De enda lånen du kan få trots ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden och betalningsanmärkningar är samlingslån (även kallade omstartslån, nystartslån och skuldfinansieringslån) och pantlån. Omstartslån används för att ge dig en ekonomisk ”omstart” och kan vara tillgängliga även för de som har skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar, medan pantlån är lån som accepterar värdeobjekt som säkerhet och därför kan beviljas oavsett hur låntagarens ekonomiska situation ser ut. Mikrolån, som är en form av smålån utan säkerhet, är inte möjliga att erhålla om du har skulder hos Kronofogden.

För att utforska dina möjligheter till dessa lån, besök våra sidor om respektive typ av lån:

CSN-lån trots betalningsanmärkning

Möjligheterna att få CSN-lån trots betalningsanmärkningar är goda om betalningsanmärkningarna är 6 månader gamla eller äldre. Om de istället är nyare än 6 månader, är det svårare att få CSN-lån. Du kan be om en prövning, men det är som regel svårt att bli beviljad studiemedlet.

Om du vill lära dig mer om hur CSN-lån fungerar när man har betalningsanmärkningar, kan du besöka CSN:s hemsida för att ta del av information.

Inga möjligheter till bolån med betalningsanmärkningar i Sverige

Det är generellt sett inte möjligt att få bolån om man har betalningsanmärkningar i Sverige. De allra flesta banker nekar nämligen bolåneansökningar om den ansökande har en eller flera anmärkningar. Detta är fallet oavsett hur ny eller gammal betalningsanmärkningen är.

Några av bankerna som nekar bolån vid betalningsanmärkningar är:

 • Handelsbanken
 • Swedbank
 • SEB
 • Nordea
 • Länsförsäkringar Bank
 • Danske Bank
 • SBAB

5 populära långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Ferratum 4,5/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Brixo 4,5/510 000 kr100 000 kr28,95%28,95%36 mån72 mån
Nylån 4,0/510 000 kr50 000 kr23,95%23,95%60 mån60 mån
Lendo 4,0/510 000 kr600 000 kr5,20%33,93%12 mån180 mån
Compari 2,0/55 000 kr600 000 kr5,20%33,18%12 mån180 mån

Vanliga frågor och svar

Även om det kan vara mer utmanande att få ett lån med flera betalningsanmärkningar, finns det långivare som beaktar individuella omständigheter och kan vara villiga att ge lån. Men, det är viktigt att noggrant överväga dina möjligheter att betala tillbaka lånet för att undvika ytterligare ekonomiska problem.

För att bli av med dina betalningsanmärkningar behöver du betala av din skuld som orsakade anmärkningen, och sedan vänta tre år för att betalningsanmärkningen ska försvinna.

I Sverige stannar en betalningsanmärkning i din kreditrapport i tre år från dagen då skulden betalades. Om skulden inte har betalats kan den förbli i din rapport längre.

Du kan ta reda på om du har några betalningsanmärkningar genom att begära en kreditrapport från ett kreditupplysningsföretag som UC, Creditsafe eller Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode).

Det är möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning och skulder, men det är komplicerat och kan vara riskfyllt. Vissa långivare kan överväga din ansökan, men de kommer att granska din betalningsförmåga noggrant. Det är viktigt att bedöma din nuvarande ekonomiska situation och eventuellt uppsöka professionell rådgivning för att undvika potentiella ekonomiska problem.

Relaterad läsning