Finn ett badrumslån

Låna Pengar Till Badrum & Badrumsrenovering: Bästa Lånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Advisa

Bästa badrumslånet 2023 enligt Payup

Advisa är det bästa badrumslånet för lån på 100 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med över 30 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Se Advisas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa badrumslånen 2023

Jämför 24 st. badrumslån

Vi hjälper dig jämföra 24 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder badrumslån för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.5/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners40 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vad ett badrumslån är

Ett badrumslån är ett lån som kan användas till att finansiera renoveringar i badrummet. Lånen är oftast av typen privatlån, eller blancolån, och är alltså lån utan säkerhet som du kan använda till vad som helst, till exempel för att renovera badrummet. Det är också möjligt att få finansiering till att renovera badrummet genom att utöka sitt bolån.

Badrumslån fungerar på ett av följande sätt:

 • Du tar ett badrumslån genom att låna pengar utan säkerhet
 • Du tar ett badrumslån genom att utöka ditt bolån

För att veta vilket alternativ som passar dig behöver du först ta reda på om du har möjlighet att ta respektive lån.

Utöka ditt bolån för badrumsrenovering

Bolånen är de fördelaktigaste lånen, eftersom de använder bostaden man har som säkerhet, vilket gör att man kan få mycket bättre lånevillkor än vad man kan få med många andra lån.

Bolån har bland annat följande egenskaper:

 • Relativt låga räntor
 • Fördelaktiga lånevillkor
 • Långa löptider
 • Höga lånebelopp

Om man kan få ett badrumslån genom att utöka sitt bolån så är det alltid det alternativ man bör välja, dock är det inte alltid så att alla kan utöka sitt bolån. För att kunna utöka det behöver man nämligen ha ett bolåneutrymme som man kan nyttja, och det kan man bara ha om bostaden inte är belånad till 85% av dess värde.

För att ta reda på om du kan utöka ditt bolån, gör därför så här:

 1. Kontakta en mäklare och värdera din bostad.
 2. Ta reda på om ditt befintliga bolån utgör 85% av din bostads värdering.
 3. Om bolånet inte utgör 85% av bostadens värde, till exempel om det bara utgör 80% av bostadens värde, så kommer du att ha några procentenheter till som du kan belåna bostaden till.

Exempel: Din bostad beräknas vara värd 2 500 000 kr och ditt befintliga bolån är 1 700 000 kr. Ditt bolån kommer då att utgöra 68% av bostadens värde och du kommer att ha ett utrymme att utöka ditt bolån med 17%, vilket betyder att du kan ta ut 425 000 kr (2 500 000 kr * 17%) ytterligare i bolån. Dessa pengar kan du sedan använda till att renovera badrummet. Du kommer då att ha använt det fördelaktigaste lånet som du kan få (bolån) för att finansiera badrumsrenoveringen.

Men för att kunna ta ett badrumslån genom att utöka ditt bolån så behöver din bostad alltså inte vara belånad till 85% av bostadens värde.

Privatlån för badrumsrenovering

Det är inte alltid så att bostaden stigit i värde och att man kan ta ut ett större bolån. I sådana fall är lån utan säkerhet, även kallat blancolån och privatlån, ett annat alternativ. Dessa lån är lån som du kan använda till vad som helst, till exempel till att renovera badrummet.

Privatlånen är dyrare än bolån, eftersom de inte har din bostad som säkerhet, men de är också flexiblare och är inte anknutna till din bostad, vilket inte innebär en risk för att du förlorar din bostad om du inte kan betala tillbaka lånet.

Lån utan säkerhet har följande fördelar:

 • De kan användas till vad som helst, till exempel för att finansiera en badrumsrenovering.
 • De har flexibla räntor, lånebelopp och löptider, vilket innebär att du kan hitta ett lån som kan passa dig, och du kan oftast välja att betala tillbaka lånen inom mellan 1 år och 20 år.
 • De kan användas för att finansiera all sorts renovering, såväl badrumsrenovering och husrenovering som poolbygge, köksrenovering, kontorsrenovering eller andra sorters renovering.

För att ta ett lån utan säkerhet till badrumsrenovering, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över badrumslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Jämför lånen och välj det bästa och billigaste lånet som passar dig ur listan.

Eftersom lån utan säkerhet är dyrare än bolån så är det extra viktigt att du ser över kostnaden innan du ansöker. Innan du ansöker om lånet så kommer du alltid kunna räkna på lånet hos långivaren och se hur mycket lånet hade kostat dig. Ta alltid hänsyn till månadskostnaden, planera in den i din ekonomi och ansök bara om lånet om du är säker på att du kommer att ha råd med det.

Bankernas erbjudanden för badrumslån

Även bankerna i Sverige erbjuder badrumslån, inklusive Handelsbanken, Swedbank, SEB, Nordea, Länsförsäkringar och Danske Bank,. Lånen fungerar på precis samma sätt som andra badrumslån, och det är alltså lån utan säkerhet eller att utöka ditt bolån som det handlar om. Om du inte kan utöka ditt bolån så kommer du att bara kunna ansöka om ett lån utan säkerhet, och du kan sedan använda det lånet för att betala för badrumsrenoveringen.

Kom ihåg att räntan du kan få av bankerna inte alltid är den lägsta och att du alltid kan tjäna på att jämföra räntan du kan få hos bankerna med räntorna du kan få hos andra långivare som specialiserar sig på badrumslån, för att hitta det bästa lånet som passar dig.

Se lån utan säkerhet

Vanliga frågor och svar