Låna pengar i 90 dagar

Låna pengar i 90 dagar: Här kan du låna

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

1 000
300 000
Är lånebehovet akut?
När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning. För att kunna ansöka måste du vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige, ha ett bankkonto hos en svensk bank, ha en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet, inte ha några skulder hos Kronofogden och uppfylla långivarens specifika krav som du finner under "Detaljer" bredvid varje långivare.

Ett urval av våra partners

FerratumFairloKontantfinansMeraxSmspengarNorthmillGF MoneyViaContoVivusFlexkontot

Om att låna pengar i 90 dagar

Behöver du låna pengar snabbt samtidigt som du vet om att du kan återbetala lånet inom några veckor, eller 90 dagar? Då kan ett snabblån vara ett alternativ. Med snabblån så betalas lånet ut snabbt, i många fall inom bara några minuter, och därefter kan lånet återbetalas inom bara några veckor.

Vad är snabblån?

Snabblån är en låneform som ofta också kallas för ”sms-lån”, ”minilån”, ”mikrolån” eller korttidslån. Lånen är oftast på mindre belopp, vanligtvis upp till 50 000 kr, och har som regel låga krav, snabba utbetalningar och korta återbetalningstider (oftast inom 1 år).

Fördelen med snabblån är tillgängligheten bland lånen. De är oftast enkla att få och betalas ut relativt snabbt. Dock så har lånen också som regel högre effektiv ränta än vid traditionella privatlån. Räntan är till stor del på grund av de låga lånebeloppen. Till exempel så är en effektiv ränta på 30% för ett lånebelopp om 3000 kr en totalkostnad om 1000 kr för lånet. Jämför man detta med ett lån på 100 000 kr, med en effektiv ränta på 10% (en ränta som alltså är lägre än snabblånets ränta), så blir totalkostnaden för lånet 10 000 kr. 100 000 kronors-lånet är alltså självfallet dyrare, även fast räntan är lägre.

Med andra ord är räntan för snabblån högre, men eftersom lånebeloppen är mindre så behöver inte lånekostnaden vara högre.

Innan man ansöker om snabblån är därför alltid viktigt att man alltid jämför lån och lånens effektiva räntor, innan man väljer att gå vidare med ett snabblån, och inte välja första bästa snabb- eller privatlån, eftersom man kan spara mycket pengar på att välja ett lån med förmånliga lånevillkor och med låg ränta som man har råd med att återbetala.

Hur mycket kan du låna?

När det gäller snabblån, som har återbetalningstider på 30 dagar, 60 dagar, 90 dagar eller upp till 1 år så rör det sig i de flesta fall om lån på mindre summor. I många fall upp till 50 000 kronor.

Snabblån som är högkostnadskrediter är summorna som regel låga, medan lån som inte är högkostnadskrediter i vissa fall kan ha högre lånebelopp.

Hur mycket du kan låna beror till stor del på din kreditvärdighet och hur stora lånebelopp långivaren erbjuder. Privatlån som har långa återbetalningstider erbjuder oftast lån på upp till 600 000 kronor, medan mindre lån, såsom snabblån, med korta återbetalningstider som regel inte erbjuder lån på mer än 50-80 000 kronor, dock kan långivarna i vissa fall erbjuda högre lånebelopp.

För att se alla långivare som erbjuder lån på ett visst belopp, med en återbetalningstid på 0 dagar, välj lånebeloppet du söker lån på ovan.

Viktiga faktorer att tänka på när du tar ett sms-lån

Om du vill ansöka om ett sms-lån med en återbetalningstid på 90 dagar så ska du ha samma faktorer i åtanke som du skulle vid vilken annan typ av lån som helst:

  • Låna inte mer än du kan betala.
  • Låna inte mer än du behöver.
  • Jämför lån innan du väljer att gå vidare med ett lån.
  • Vid lån på 90 dagar, var säker på att du kan betala tillbaka lånet inom 90 dagar.
  • Säkerställ så att långivaren tillåter möjlighet till att förlänga lånet i ytterligare en månad, ifall behovet skulle uppstå.
  • Ta reda på om det finns eventuella avgifter eller andra kostnader ifall ett lån skulle behöva förlängas, eller om en återbetalning uteblir.

Lån med 90 dagars återbetalningstid utan UC-kreditupplysning

När man ansöker om lån så görs en kreditupplysning alltid, för att göra en kreditbedömning av låntagaren innan man beviljar ansökande ett lån. Detta behöver göras enligt lag, och är något alla kreditinstitut gör innan de beviljar en kredit till en låntagare.

Dock behöver långivare inte göra kreditupplysningen hos kreditupplysningsbolaget Upplysningscentralen (UC). Många kreditupplysningar hos UC kan påverka ens kreditvärdighet, och göra det svårare att få lån i framtiden. För att undvika detta så kan det vara en idé att vid mindre lån, ansöka om lån där kreditupplysningen inte görs hos UC, utan istället hos ett annat kreditupplysningsbolag som Creditsafe eller D&B.

När man ansöker om lån där kreditupplysningen inte görs hos UC så slipper man oroa sig över att kreditvärdigheten man har hos UC påverkas i samband med att man ansöker om lån.

Vanliga frågor och svar

Genom att ansöka om lån hos en långivare som erbjuder s.k korttidslån så kan man få lån som har en kort återbetalningstid om 90 dagar.

Hos Payup hittar du lån som har en återbetalningstid på 90 dagar. Jämför lånen och hitta det lån som kan passa dina behov bäst. Klicka här för att komma igång.

Ja, det finns långivare som erbjuder lån med en återbetalningstid på 90 dagar utan att en kreditupplysning görs hos UC. Bocka för Med Bisnode/Creditsafe ovan för att se långivare som erbjuder lån på 90 dagar utan att en kreditupplysning görs hos UC.

En bra ränta på ett 90-dagars lån beror på marknadsräntor och din kreditvärdighet. Generellt sett är lägre räntor fördelaktiga. Jämför olika långivares erbjudanden för att hitta den mest förmånliga räntan.

Relaterad läsning