Låna 4000 kr

Låna 4000 kr

Att låna 4000 kr kan bli nödvändigt vid oväntade utgifter eller när du snabbt behöver tillgång till pengar. På Payup kan du jämföra olika lånealternativ och ansöka direkt, vilket underlättar processen för dig att hitta ett lån som passar dina behov.

 • Kostnadsfri jämförelse
 • Effektiv, trygg och digital process
 • 48 olika alternativ
 • Sveriges största låneguide sedan 2020
Olika typer av Lån på 4000 kr
 • Ett privatlån och blancolån på 4000 kr kan användas till vad som helst, utan några specifika krav på vad pengarna går till. Dessa lån kräver ingen säkerhet, vilket ger dig friheten att välja hur du vill använda dem, åt allt från oförutsedda utgifter till planerade investeringar.

  För att se alla tillgängliga privatlån och blancolån på 4000 kr, fortsätt att utforska denna sida.

 • Ett snabblån och sms-lån på 4000 kr är små, kortfristiga lån som snabbt kan ge dig tillgång till pengar för att täcka akuta eller oförutsedda utgifter. Det är dock viktigt att noga överväga alla kostnader och återbetalningskrav innan du ansöker.

  För att se alla tillgängliga snabblån och sms-lån på 4000 kr, fortsätt att utforska denna sida.

 • En kontokredit på 4000 kr ger dig flexibilitet genom att tillåta uttag upp till förutbestämda kreditgränser när du behöver det. Dessa kan vara en fördelaktig lösning för att hantera oväntade utgifter eller för att täcka kortvariga kassabrist. Ränta betalas endast på de utnyttjade beloppen, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ för tillfällig finansiering.

  För att se alla tillgängliga kontokredit på 4000 kr, fortsätt att utforska denna sida.

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

1 000
300 000
Är lånebehovet akut?
När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning. För att kunna ansöka måste du vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige, ha ett bankkonto hos en svensk bank, ha en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet, inte ha några skulder hos Kronofogden och uppfylla långivarens specifika krav som du finner under "Detaljer" bredvid varje långivare.

Ett urval av våra partners

FerratumKontantfinansMeraxSmspengarNorthmillGF MoneyViaContoVivusFlexkontotLumify

Var kan jag låna 4000 kr?

Det finns många långivare du kan låna 4000 kronor hos. Dessa inkluderar Ferratum, Kontantfinans och Merax. Oftast erbjuds sådana lån som sms-lån, snabblån och mikrolån. De har vanligtvis höga räntor, relativt låga krav, små lånebelopp och korta löptider.

För att ansöka om ett lån på 4000, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över lån på 4000 kr ovan.
 2. Jämför lånen i listan och överväg räntor, erbjudanden och villkor.
 3. Välj det lån som bäst uppfyller dina behov och gå vidare.

Ansökan om lånet sker på långivarens webbplats och signerar med BankID. Efter att din ansökan har skickats in, kommer långivaren att behandla den och därefter ge dig sitt beslut. Om din ansökan godkänns kommer lånet att utbetalas till ditt konto inom en arbetsdag. Om du väljer ett lån med direktutbetalning, kommer pengarna att finnas på ditt konto inom minuter.

När lånet har betalats ut, behöver du börja återbetala det i månatliga rater. Hur mycket du ska betala varje månad anges på långivarens webbplats innan du ansöker. Ansök aldrig om ett lån om du inte känner till dess kostnad eller om du inte är säker på att du har råd med det.

Krav för att låna 4000 kr

För att låna 4000 kr måste du uppfylla följande krav:

 • Du är myndig (18+ år).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att kunna betala tillbaka lånet.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.

Om du uppfyller kraven kan du låna 4000 kr. I vissa fall kan långivare ställa ytterligare krav. För att se vilka specifika krav som ställs, klicka på Grundkrav bredvid det lån du är intresserad av i listan ovan.

Kostnad för att låna 4000 kr

Kostnaden för att låna 4000 kr är mellan 20% och 40% i ränta, beroende på vilken långivare du väljer och hur god din kreditvärdighet är. Vissa långivare kan erbjuda högre eller lägre räntor än så, samt andra avgifter kan tillkomma, såsom uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Exakt hur mycket ett lån hade kostat för dig kan du alltid se på långivarens hemsida innan du ansöker.

Ansöka om att låna 4000 kr idag

För att ta ett lån på 4000 kr idag behöver du ansöka hos en långivare som erbjuder direkt utbetalning.

Gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över lån ovan.
 2. Bocka för Utb. Direkt med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Alla långivare som listas efter att du bockar för Utb. Direkt är långivare som kommer att betala ut lånet till dig direkt, och långivare som du kan ansöka om lån på 4000 kr och få utbetalt idag hos.

OBS: Dubbelkolla alltid villkoren för direkt utbetalning på långivarens hemsida innan du ansöker. I vissa fall kan långivare ha stöd för direkt utbetalning till bara vissa banker. Dubbelkolla därför alltid om långivaren kommer att betala ut lånet direkt till din bank, innan du bestämmer dig för att ansöka.

Relaterade sidor:

Om du behöver låna 4000 kr akut

Är du i behov av ett lån på 4000 kr akut så hittar du långivarna som betalar ut lånen allra snabbast på sidan Akutlån.

För att ta ett lån på 4000 kr akut, gör så här:

 1. Besök sidan Akutlån.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på (4000).
 3. Välj en långivare ur listan.

Alla långivare som listas på sidan betalar ut lånen direkt, så att du kan ta ett lån på 4000 kr ifall behovet är akut.

Låna 4000 kr under korta löptider

Är du i behov av ett lån på 4000 kr under en kort tid, till exempel 30, 60 eller 90 dagar, gör du så här för att ta ett lån:

 1. Besök sidan för löptiden du är ute efter: 30 dagar, 60 dagar eller 90 dagar.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på ovanför listan över lån på sidan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Kom ihåg: Det är alltid viktigt att du vet om att du kan betala tillbaka ett lån du ansöker om i tid, eftersom uteblivna betalningar kommer att leda till påminnelseavgifter och inkassokrav. Se därför till att alltid vara medveten om lånekostnaden och vara säker på att du kommer att ha råd med lånet innan du ansöker.

4000 kr lån med lägst ränta

Med Payup blir det enklare att hitta lånen på 4000 kr med lägst ränta. Lånen som har lägst ränta hos Payup är: Ferratum, Kontantfinans och Merax.

För att se alla lån på 4000 kr med låg ränta, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över lån ovan.
 2. Klicka på Sortera efter.
 3. Välj Lägst ränta.

Listan kommer att filtreras och rangordna lånen efter lånen som har lägst ränta först. Jämför lånen och välj lånet som har lägst ränta och som passar dina behov bäst. Du kan även besöka sidan Lån med låg ränta, för att se alla lån du kan få med låg ränta, såväl lån på 4000 kr som lån på andra belopp.

Relaterade sidor:

Låna 4000 kr utan ränta

Vill du ta ett lån på 4000 kr utan ränta har du några alternativ att välja mellan.

För att ta ett lån, gör så här:

 1. Besök Räntefria lån.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på (4000).
 3. Välj ett lån ur listan.

Kom ihåg: Se alltid över långivarens räntefria erbjudande innan du ansöker, eftersom erbjudandet kan ha särskilda villkor som gör att det bara gäller för vissa sorters låntagare, till exempel nya låntagare eller låntagare som ansöker om lån på specifika belopp. Du kan alltid se vilka villkor som gäller för långivarens räntefria erbjudande på deras hemsida.

5 populära långivare som erbjuder lån på 4000 kr hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. Löptid
Ferratum 4,5/51 000 kr40 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Kontantfinans 4,0/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpande
Merax 4,0/53 000 kr30 000 kr43,98%43,98%LöpandeLöpande
Smspengar 4,0/51 000 kr30 000 kr44%44%LöpandeLöpande
Northmill 5,0/51 000 kr50 000 kr7,90%25,90%LöpandeLöpande

Vanliga frågor och svar

Du lånar 4000 kr genom att besöka en långivare som erbjuder lån på det beloppet och ansöker om ett lån på deras hemsida. Långivare.

Ja, man kan låna 4000 kr utan UC. Det finns flera olika långivare som erbjuder lån på 4000 kr utan UC. För att se dem, bocka för Utan UC med filterlådorna ovan.

För att få ett lån på 4000 kr krävs det att du uppfyller långivarens krav, som kan vara att du har en viss inkomst och att du inte har några skulder hos Kronofogden. Du kan alltid se vilka krav som krävs för att du ska kunna få lån när du klickar på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Ett lån på 4000 kr kostar normalt sett mellan 20% och 40% i ränta, beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. Vissa långivare har högre eller lägre räntor än så. Den effektiva räntan (som inkluderar låneränta plus angränsande avgifter) kan vara mellan 20% och flera hundra procent, beroende på vilken långivare du väljer. Se därför alltid till att jämföra lånen innan du bestämmer dig för att ta ett lån på 4000 kr.

Relaterad läsning