Låna 100000 Kr

Låna 100 000 Kr Utan Säkerhet med Låg Ränta
Payup P icon
Advisa

Bästa lånet på 100 000 kr 2024

Advisa är det bästa lånet på 100 000 kr enligt Payup. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika långivare. När du ansöker hos dem får du flera olika låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. En ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte behöver gå vidare med något av låneerbjudandena om de inte passar. Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kr, och kreditupplysningen tas hos UC.

Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa lånen på 100 000 kr 2024

 • AdvisaBäst Överlag 2024
 • MoankBäst för Låg Ränta
 • Loans.seNyast
 • BankyBäst för Låg Kreditvärdighet
 • LendoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • Klara LånBäst för Snabb Utbetalning

Jämför 47 st. lån på 100 000 kr

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst snittränta

När du ser ett räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.

Lägst räntespann

Sorteringsalternativet Lägst räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.

Flest beviljade
Nyast
Hittade 25 st. erbjudanden
 • Ger svar på ansökan direkt
  Advisa logo

  Advisa

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 1 år och en rörlig nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,25%), resulterar i en total kostnad av 626 150 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 52 179 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Offertgivning direkt efter ansökan
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Antal partners39 st.
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en rörlig nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Alla Lån på 100 000 kr 2024

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån, ofta kallat blancolån, är en typ av lån där låntagaren inte behöver ställa någon specifik säkerhet, som en fastighet eller ett fordon, för att säkra lånet. Beloppen som lånas ut kan variera, men vanligtvis sträcker de sig från 1000 till 600 000 kronor. Räntan på privatlån är vanligen högre än på lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk. Återbetalningsperioden kan variera, men ligger ofta mellan 1 och 15 år.

Privatlån karaktäriseras av deras flexibilitet. Låntagaren har friheten att använda lånet till nästan vilket ändamål som helst, från renovering av hemmet till att finansiera större inköp eller konsolidera befintliga skulder.

För att bättre förstå privatlån är det viktigt att jämföra dem med andra vanliga låneformer:

 • Bolån: Bolån är specifika för köp av fastigheter och har oftast lägre räntor jämfört med privatlån. De kräver en fastighet som säkerhet.
 • Billån: Liksom bolån kräver billån en säkerhet, i detta fall fordonet som köps, vilket resulterar i lägre räntor än privatlån.
 • Kreditkort: Kreditkort har vanligtvis högre räntor än privatlån och används oftast för kortare finansieringsbehov.
 • Snabblån och SMS-lån: Dessa är mindre lån med mycket korta återbetalningstider och höga räntor, inte optimala för större lånebehov som 100 000 kr.

Användningsområden för privatlån

Privatlån erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller användningsområden, vilket gör dem attraktiva för en rad olika finansiella behov:

 • Samling av skulder: För att samla ihop flera mindre lån eller krediter under en enda långivare med en potentiellt lägre sammanlagd räntekostnad.
 • Hemrenoveringar: Finansiering av större renoveringsprojekt utan att ta ett specifikt bostadslån.
 • Större personliga inköp: Som till exempel att köpa en bil, finansiera en bröllopsfest eller en större resa.
 • Utbildning och studier: Att finansiera studier eller vidareutbildning när andra stipendier eller bidrag inte räcker till.
 • Oförutsedda utgifter: Som akuta reparationer eller medicinska kostnader.

Genom att ge en bred översikt av privatlån, deras jämförelse med andra låneformer och deras mångsidiga användningsområden, får man en solid grund för att förstå varför och hur man kan överväga ett privatlån på 100 000 kr.

Ansökningsprocessen för att låna 100 000 kr

Att ansöka om ett lån är en process som kräver noggrann förberedelse och förståelse för de steg som ingår. Nedan följer en steg-för-steg guide för hur du går tillväga för att ansöka om att låna 100 000 kr:

 1. Bestäm lånebehovet: Innan du börjar ansökningsprocessen, var klar över varför du behöver låna 100 000 kr och hur du planerar att återbetala det.
 2. Jämför olika lånealternativ: Använd jämförelsetjänster för att hitta de bästa villkoren utifrån din ekonomiska situation. Titta på effektiv ränta, avgifter och andra lånevillkor.
 3. Välj långivare: När du jämfört olika alternativ, välj den långivare som erbjuder de förmånligaste villkoren för ditt behov.
 4. Fyll i ansökningsformuläret: Ansök online genom långivarens webbplats eller besök ett bankkontor om det krävs. Fyll i alla nödvändiga uppgifter korrekt.
 5. Skicka in din ansökan: När allt är ifyllt och alla dokument är bifogade, använd ditt BankID för att säkert identifiera dig och digitalt signera din ansökan innan du skickar in den för granskning.
 6. Vänta på besked: Långivaren kommer att behandla din ansökan och utföra en kreditprövning. Detta kan ta allt från några minuter till flera dagar beroende på långivaren.

Om din ansökan blivit godkänd, kommer lånet vanligtvis att betalas ut till ditt angivna bankkonto inom några bankdagar. Utbetalningstiden kan variera mellan olika långivare men är ofta relativt snabb, ibland redan samma dag som lånet godkänns. Det är viktigt att du noggrant granskar låneavtalet och förstår villkoren för återbetalning, inklusive ränta och eventuella avgifter, för att säkerställa en smidig återbetalningsprocess.

Räntor och avgifter för lån på 100 000 kr

Räntor och avgifter är avgörande faktorer att beakta när man tar ett lån. De kan avsevärt påverka den totala kostnaden för lånet och därmed den ekonomiska belastningen för låntagaren. Det är viktigt att förstå hur dessa komponenter påverkar ett lån på 100 000 kr för att undvika oväntade kostnader och välja det fördelaktigaste lånealternativet.

Räntans inverkan på totala lånekostnaden

Räntan på ett lån är avgörande för att bestämma den totala kostnaden för lånet över dess löptid. Den uttrycks vanligen som en årlig procentsats och kan vara antingen fast eller rörlig:

 • Fast ränta innebär att räntesatsen är oförändrad under hela låneperioden, vilket ger en förutsägbar kostnad.
 • Rörlig ränta kan variera beroende på marknadens ränteläge, vilket kan leda till lägre kostnader vid räntenedgångar, men också högre kostnader vid ränteuppgångar.

Räntans storlek beror på flera faktorer, inklusive låntagarens kreditvärdighet, lånebelopp och återbetalningstid. Det är viktigt att använda lånekalkylatorer eller räntetabeller för att beräkna den totala kostnaden för lånet, inklusive räntor, för att få en tydlig bild av den ekonomiska belastningen.

Övriga avgifter att vara medveten om

Förutom räntan är det viktigt att vara medveten om andra avgifter som kan tillkomma ett lån:

 • Uppläggningsavgift: En engångsavgift som tas ut vid lånets start.
 • Aviavgifter: Månadsavgifter för kontohantering och administration.
 • Förseningsavgifter: Avgifter som tillkommer vid försenade betalningar.
 • Amorteringsfria perioder: Vissa långivare erbjuder amorteringsfria månader, men dessa kan leda till högre totala räntekostnader över tid.

Det är viktigt att läsa igenom låneavtalet noggrant och fråga långivaren om alla potentiella avgifter för att undvika oväntade kostnader, och se till att kontrollera den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och kostnader förknippade med lånet, för att få en fullständig bild av den totala lånekostnaden.

Återbetalning och amortering av lån på 100 000 kr

När man tar ett lån är det viktigt att förstå återbetalningsprocessen och hur amorteringen påverkar lånet över tid. Ett genomtänkt upplägg av återbetalningsplanen och kunskap om de konsekvenser som missade betalningar kan leda till är avgörande för en hållbar lånehantering.

Återbetalningsplaner

En återbetalningsplan är en detaljerad plan för hur och när lånet ska betalas tillbaka. Vanligtvis inkluderar den:

 • Återbetalningstid: Detta är den totala tiden som du har på dig att betala tillbaka lånet. Det kan variera från ett år till flera år, beroende på lånebelopp och långivarens villkor.
 • Månadsbetalningar: De regelbundna betalningarna består ofta av både ränta och amortering (avbetalning på själva lånebeloppet).
 • Flexibilitet: Vissa långivare erbjuder flexibilitet i återbetalningsplanen, som möjlighet till amorteringsfria perioder eller möjlighet att betala av hela eller delar av lånet i förtid.

Det är viktigt att skapa en återbetalningsplan som är realistisk i förhållande till din ekonomiska situation för att undvika ekonomisk stress.

Amortering och dess effekt

Amortering är processen att betala av själva lånebeloppet, vilket reducerar den kvarstående skulden över tiden. Det finns två huvudsakliga typer av amorteringsplaner:

 • Rak amortering: Här minskar amorteringsbeloppet jämnt över låneperioden, vilket betyder att de totala månadsbetalningarna minskar över tid eftersom räntedelen blir mindre.
 • Annuitetslån: I detta fall är den totala månadsbetalningen (ränta plus amortering) densamma under hela låneperioden, även om fördelningen mellan ränta och amortering förändras över tid.

Att välja rätt typ av amortering kan ha stor inverkan på din ekonomiska planering.

Konsekvenser vid missade betalningar

Missade betalningar kan leda till allvarliga konsekvenser:

 • Påminnelseavgifter och förseningsräntor: Detta kan tillkomma om en betalning inte görs i tid.
 • Nedgång i kreditvärdighet: Missade betalningar registreras och kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Inkassokrav: Om betalningar fortsätter att missas kan långivaren skicka skulden till inkasso, vilket medför ytterligare kostnader och juridiska konsekvenser.
 • Betalningsanmärkningar: Dessa kan bli ett resultat av långvariga betalningsproblem och påverkar din förmåga att ta nya lån eller teckna abonnemang.

Att hantera återbetalningar ansvarsfullt är avgörande för att undvika dessa negativa konsekvenser och upprätthålla en sund ekonomisk hälsa.

Försäkring och skydd vid lån på 100 000 kr

När man tar ett lån, särskilt av en betydande storlek som 100 000 kr, är det viktigt att överväga olika former av skydd och säkerhetsåtgärder. En av dessa är låneskyddsförsäkring, som kan erbjuda ekonomisk säkerhet under vissa omständigheter. Det är också viktigt att känna till andra alternativa säkerhetsåtgärder som kan skydda både låntagaren och långivaren.

Låneskyddsförsäkring – Vad är det och bör man ha det?

Låneskyddsförsäkring är en försäkring som hjälper till att täcka lånebetalningar under vissa specifika omständigheter. Sådana omständigheter kan inkludera arbetslöshet, sjukdom, arbetsoförmåga eller i värsta fall dödsfall. Här är några nyckelaspekter:

 • Skydd vid oförutsedda händelser: Försäkringen kan hjälpa till att täcka månatliga återbetalningar om låntagaren plötsligt inte kan betala på grund av oförutsedda händelser.
 • Premien: Premien för en låneskyddsförsäkring baseras ofta på lånebeloppet och låntagarens individuella riskprofil.
 • Att överväga: Det är viktigt att noggrant överväga om försäkringen är värd kostnaden. Detta innebär att man ska väga risken för oförutsedda händelser mot försäkringens premie och förmåner.

Att teckna en låneskyddsförsäkring kan vara ett klokt beslut för de som ser en potential för ekonomisk osäkerhet i framtiden, men det bör alltid vägas mot kostnaden för försäkringen.

Alternativa säkerhetsåtgärder

Förutom låneskyddsförsäkring finns det andra säkerhetsåtgärder som kan övervägas:

 • Personlig budgetplanering: Att ha en solid och realistisk budget kan hjälpa till att säkerställa att du kan uppfylla dina återbetalningsåtaganden även under svåra ekonomiska tider.
 • Nödfond: Att skapa en nödfond kan erbjuda finansiellt skydd och minska behovet av att helt förlita sig på försäkringar.
 • Samarbete med långivaren: Om du upplever ekonomiska svårigheter, är det viktigt att kommunicera med din långivare. Många långivare kan erbjuda temporära lösningar som förändrade återbetalningsplaner eller tillfälliga pauser i återbetalningen.

Att kombinera personlig finansiell planering med tillgängliga försäkringsalternativ kan erbjuda en balanserad och robust strategi för att hantera eventuella risker och osäkerheter som är associerade med att ta ett lån.

Juridiska aspekter och konsumenträtt vid lån på 100 000 kr

När man tar ett lån är det inte bara de ekonomiska aspekterna som är viktiga, utan även de juridiska. Som låntagare har man både rättigheter och skyldigheter, och det är viktigt att förstå dessa för att säkerställa en laglig och rättvis låneupplevelse. Dessutom spelar konsumentkreditlagen en central roll i att skydda låntagarens intressen.

Juridiska skyldigheter och rättigheter som låntagare

Som låntagare är det viktigt att vara medveten om både sina skyldigheter och rättigheter:

 • Återbetalningsskyldighet: Den mest grundläggande skyldigheten är att återbetala lånet enligt de avtalade villkoren, inklusive räntor och eventuella avgifter.
 • Informationsskyldighet: Låntagare är skyldiga att ge korrekt och fullständig information vid låneansökan. Felaktigheter kan leda till rättsliga konsekvenser.
 • Rätt till tydlig information: Låntagare har rätt att få tydlig och fullständig information om lånevillkoren, inklusive räntor, avgifter och återbetalningsplan.
 • Rätt att ångra lånet: Enligt svensk lag har låntagare rätt att ångra lånet inom en viss tidsperiod efter avtalets ingående.
 • Skydd mot ocker: Låntagare skyddas av lagar mot orimligt höga räntor eller oskäliga villkor.

Konsumentkreditlagen och dess betydelse

Konsumentkreditlagen är en viktig del av svensk lagstiftning som syftar till att skydda konsumenter vid kreditavtal. Den har flera viktiga aspekter:

 • Transparens: Lagen kräver att långivare presenterar all relevant information på ett tydligt och förståeligt sätt. Detta inkluderar information om den effektiva räntan, totala lånekostnaden och återbetalningsplanen.
 • Bedömning av återbetalningsförmåga: Långivare är skyldiga att göra en noggrann bedömning av låntagarens återbetalningsförmåga innan de beviljar ett lån.
 • Ångerrätt: Lagen ger låntagare rätt att ångra kreditavtalet inom 14 dagar utan att ange någon anledning.

Att förstå de juridiska aspekterna och konsumenträttigheterna är en avgörande del av låntagningsprocessen. Det skyddar inte bara låntagaren mot orättvisa villkor, utan säkerställer också att långivningsprocessen är rättvis och transparent. Denna kunskap ger låntagaren möjlighet att agera informerat och ansvarsfullt i alla skeden av lånet.

Att tänka på innan man lånar 100 000 kr

Innan man tar beslutet att låna pengar, i detta fall 100 000 kr, är det flera viktiga aspekter att överväga. Ett ansvarsfullt låntagande kräver noggrann ekonomisk planering, medvetenhet om risken för överbelåning och kunskap om hur man lånar pengar på ett ansvarsfullt sätt.

Vikten av ekonomisk planering

Ekonomisk planering är en grundsten i processen att ta ett lån. Detta inkluderar:

 • Budgetering: Att skapa en detaljerad budget är avgörande. Detta bör inkludera alla inkomster, utgifter, befintliga skulder och sparande för att få en klar bild av din ekonomiska kapacitet.
 • Nödfond: Att ha en nödfond kan ge ekonomisk säkerhet och minska behovet av att låna vid oförutsedda utgifter.
 • Framtidsplanering: Överväg framtida ekonomiska förändringar, såsom potentiella inkomstökningar eller minskningar, samt planerade större utgifter.

Att undvika överbelåning

Överbelåning är en allvarlig risk som kan leda till långsiktiga ekonomiska problem. För att undvika detta:

 • Realistisk lånebelopp: Låna bara det belopp du verkligen behöver och är säker på att du kan återbetala.
 • Totala kostnader: Tänk på de totala kostnaderna för lånet, inklusive räntor och avgifter, och hur dessa passar in i din budget.
 • Långsiktiga åtaganden: Överväg hur lånet påverkar dina finansiella åtaganden på lång sikt.

Tips för ansvarsfullt låntagande

Ansvarsfullt låntagande är nyckeln till att hantera skulder på ett hållbart sätt:

 • Jämför lånevillkor: Ta dig tid att jämföra olika låneerbjudanden, inklusive räntor, avgifter och återbetalningsvillkor.
 • Läs finstilta: Var noga med att läsa igenom och förstå alla villkor och finstilt information i låneavtalet.
 • Planera för återbetalning: Ha en klar plan för hur och när lånet ska betalas tillbaka. Anpassa detta till din ekonomiska situation och framtida förväntningar.

Att ta ett lån, särskilt av en större summa, är ett stort åtagande som kräver noggrann övervägning och planering. Genom att fokusera på ekonomisk planering, undvika överbelåning och följa tips för ansvarsfullt låntagande kan du säkerställa att ditt lånebeslut är välinformerat och hållbart över tid.

5 populära långivare för lån på 100 000 kr hos Payup

LångivarePayup betygmin. Beloppmax. Beloppmin. Räntamax. Räntamin. Löptidmax. LöptidAnsökningskravUppläggningsavgiftAviseringsavgiftKreditupplysningLåneförmedlare (Banker)Not
Advisa 4,0/55 000 kr600 000 kr4,54%33,18%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (39)
Sambla 4,0/55 000 kr600 000 kr4,54%33,18%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 8 400 kr/mån
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (39)
Enklare 4,0/55 000 kr600 000 kr5,07%33,46%12 mån240 månÅlder: 20 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (37)
Svea Bank 3,0/510 000 kr400 000 kr8,40%25,95%24 mån180 månÅlder: 20 år
Inkomst: 180 000 kr/årMåste ha en årsinkomst på minst 180 000 kr/år. Önskar du låna 200 000 kr eller mer så måste du ha en medlåntagare som tjänar minst 90 000 kr/år. Vid betalningsanmärkningar så får du bara låna mindre belopp, dock så är inkomstkravet också mindre då: 120 000 kr/år.
495 kr25 - 45 kr/månUCNej
Enkelfinans 2,5/55 000 kr600 000 kr5,07%33,46%12 mån240 månÅlder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
Beror på långivareBeror på långivareUCJa (37)

Vanliga frågor och svar