Varför Zmarta

Zmarta Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Zmarta är en låneförmedlare som hjälper dig hitta lån mellan 5000 kr och 600 000 kr vid privatlån, och mellan 20 000 kr och 10 000 000 kr vid bolån. Genom Zmarta kan du med bara en låneansökan få erbjudanden från upp till 35 olika låneinstitut.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Zmarta så blir det enklare att jämföra lån. Du väljer ett belopp mellan 5000 kr och 600 000 kr, och får därefter svar från upp till 35 olika långivare. Vissa av Zmartas samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka dessa är framgår tydligt.

 • Zmarta
  Zmarta
  Lån mellan5 000 -
  10 000 000 kr
  Effektiv ränta2,99% -
  29,40%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Zmarta:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 100 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 180 000 kr, återbetalningstid 10 år med en rörlig ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,11 %) ger en totalkostnad på 239 262 kr för lånet (1 994 kr per månad, 120 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Få erbjudanden från upp till 35 olika långivare.
  • Många samarbetande långivare jämfört med andra låneförmedlare.
  • Betalningsanmärkningar kan accepteras.
  • Goda möjligheter att få låg ränta.
  • Snabb ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Vissa av Zmartas samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka det är framgång tydligt.
  • Låneprocessen tar längre tid än om man ansöker hos en långivare direkt (kan ta upp till 1 vecka mellan ansökan och utbetalt lån.)

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Zmarta säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Zmarta är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Zmarta är ett seriöst företag som ägs och drivs av Zmarta AB. Zmarta står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Zmarta?

  Zmarta använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Zmarta betalningsanmärkningar?

  Nej, Zmarta accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Zmarta ut?

  Zmarta betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Zmarta?

  För att få lån hos Zmarta krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 100 000 kr/år

  Hur loggar man in på Zmarta?

  Du loggar in på Zmartas hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Zmarta är en låneförmedlare. Det innebär att Zmarta inte lånar ut pengar till kunder, utan Zmarta hjälper dig med att jämföra lån och hitta rätt lån för rätt ändamål.

  Du ansöker genom Zmartas hemsida. Efter att du skickar in din ansökan så skickar Zmarta denna vidare till sina samarbetspartners. Dessa behandlar den och återkopplar därefter med låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. Allt sker på ett smidigt sätt genom Zmartas jämförelsetjänst. En ansökan hos Zmarta är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något utav lånen som erbjuds.

  Att ansöka genom Zmarta är kostnadsfritt och likaså är jämförelsetjänsten.

  När du hittat ett lån som du tycker passar så signerar du det med ditt BankID och därefter så betalas lånet ut.

  Vissa av Zmartas samarbetspartners är högkostnadskrediter, vilket innebär att lånens effektiva ränta är på 30 % eller högre. Dock så framgår det tydligt vilka dessa är och du kan välja att filtrera bort dem under ansökningsprocessen. Högkostnadskrediter har vanligtvis lägre lånebelopp och en kortare återbetalningstid. De är alltså menade för de som söker lån på mindre belopp.

  Läs mer: Lån som inte är högkostnadskrediter

  Vem passar Zmarta för?

  Zmarta passar dig som vill kunna jämföra lån på ett snabbt och effektivt sätt. Om du inte har tid eller lust att läsa på om olika långivare och deras lånevillkor så är Zmarta ett alternativ.

  Låneförmedlaren är också ett val om du vill låna utan att din kreditvärdighet påverkas. När du gör en låneansökan hos Zmarta så tas det bara en enda kreditupplysning och du får därefter låneerbjudanden från upp till 35 långivare. Om du i stället hade ansökt hos varje långivare individuellt för att se vad du hade fått för erbjudande så hade du även fått flera kreditupplysningar tagna på dig och därmed också påverkat din kreditvärdighet. När du ansöker genom Zmarta så tas bara en kreditupplysning, vilket inte påverkar din kreditvärdighet.

  Läs mer: Låna pengar trots låg kreditvärdighet

  Hur fungerar Zmarta?

  Zmarta är en tjänst som gör det enklare att jämföra lån. Tjänsten går till genom att du gör en ansökan på Zmartas hemsida. Där väljer du lånebelopp, löptid samt fyller i dina person- och bankuppgifter i ansökningsformuläret. Du skickar in det, verifierar din identitet med ditt BankID och skickar därefter in det till Zmarta som behandlar den och förmedlar den vidare till sina samarbetspartners. Dessa kommer att gå igenom den och därefter skicka erbjudanden om lån. Du kan titta igenom samtliga låneerbjudanden och i lugn och ro jämföra dem innan du väljer att gå vidare med någon utav dem.

  När du har bestämt dig för ett lån signerar du erbjudandet. Därefter så kommer långivaren att betala ut lånet.

  Om inget utav lånen passar så kan du välja att inte gå vidare med någon utav dem. En ansökan genom Zmarta är kostnadsfri och inte bindande.

  Om företaget

  Tjänsten Zmarta drivs av Zmarta AB, ett företag som arbetar i Sverige, Finland och Norge. Zmarta AB ingår i Zmarta Group som varit verksamt i Sverige sedan år 1999. Visionen är att hjälpa kunder i jakten på det rätta lånet. Zmarta jobbar inte bara inom lån utan även företagslån, försäkringar, el och annan privatfinansiering. I Zmarta ingår även Freedom Finance, Elskling, Insplanet, Pengino, Lån För Alla och fler.

  Vad Zmarta erbjuder

  Hos Zmarta får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Zmarta görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,99 % och 29,40 %. Vid ett lån på 180 000 kr, återbetalningstid 10 år med en rörlig ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,11 %) ger en totalkostnad på 239 262 kr för lånet (1 994 kr per månad, 120 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Zmarta AB
  Polisgatan 4
  262 21 Ängelholm

  E-post: info@zmarta.se
  Telefonnummer: 0771 47 48 49

  Öppettider:

  Måndag:00:00-23:59
  Tisdag:00:00-23:59
  Onsdag:00:00-23:59
  Torsdag:00:00-23:59
  Fredag:00:00-23:59
  Lördag:00:00-23:59
  Söndag:00:00-23:59

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.