Varför Wästgöta Finans

Wästgöta Finans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Wästgöta Finans erbjuder lån utan kreditupplysning hos UC. Lånen kan sträcka sig mellan 30 000 kr och 300 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och svar på ansökan ges direkt.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Wästgöta Finans kan du få lån på upp till 300 000 kr utan en kreditupplysning hos UC, med snabb utbetalning. Ansökningsprocessen är snabb, enkel och svar på ansökan ges direkt. Lånets återbetalningstid kan sträcka sig från 2 år upp till 10 år.

Vi samarbetar inte längre med Wästgöta Finans och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Extralånet.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Wästgöta Finans

  Wästgöta Finans

  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  Effektiv ränta3,9 -
  20,67%
  Löptid2 år -
  10 år
  min. Ålder18
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Wästgöta Finans:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en Deklarerad inkomst
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 90 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 9,6% (effektiv ränta på 10,24%), resulterar i en total kostnad av 104 188 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 2887 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Fördelar

 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • Besked på ansökan direkt.
 • Snabb utbetalning.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Låga krav.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar tillåts inte.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Wästgöta Finans säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Wästgöta Finans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Wästgöta Finans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Wästgöta Finans AB. Wästgöta Finans står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Wästgöta Finans?

Wästgöta Finans använder Bisnode.

Accepterar Wästgöta Finans betalningsanmärkningar?

Nej, Wästgöta Finans accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Wästgöta Finans om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Wästgöta Finans ut?

Wästgöta Finans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Wästgöta Finans?

För att få lån hos Wästgöta Finans krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en deklarerad inkomst

Hur loggar man in på Wästgöta Finans?

Du loggar in på Wästgöta Finans hemsida. Logga in

Komplett recension

Wästgöta Finans erbjuder privatlån. Lånebeloppen kan sträcka sig från 30 000 kr upp till 300 000 kr och återbetalningstiden från 2 år upp till 10 år.

Det finns inget krav på säkerhet för lånet. Med andra ord så kan privatlånet användas till vad som helst.

Lånet är ett annuitetslån, vilket betyder att låntagaren återbetalar samma belopp varje månad tills lånet är slutbetalt. Lånet återbetalas månatligen tills hela lånet har återbetalats.

Wästgöta Finans gör ingen kreditupplysning hos UC. I stället så använder långivaren Bisnode.

Vem passar Wästgöta Finans för?

Wästgöta Finans passar när du behöver ett tryggt, långsiktigt privatlån. I och med det stora lånespannet så kan lånet vara ett alternativ när du behöver ett mindre lån, exempelvis för att köpa nya vitvaror eller hantera oväntade utgifter, och även när du behöver ett större lån, för att exempelvis samla befintliga lån, renovera hemmet, köpa en båt eller finansiera en del av kontantinsatsen för ett hus.

Långivaren kan passa dig som föredrar ett lån utan kreditupplysning hos UC. Långivaren kan också vara ett val när du vill ha ett lån med snabb utbetalning.

Wästgöta Finans har som krav att låntagaren har fyllt 18 år, har en svensk folkbokföringsadress och en fast inkomst. Låntagaren får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

Hur fungerar Wästgöta Finans?

Om du vill låna hos Wästgöta Finans så ansöker du genom långivarens hemsida. Du börjar med att välja lånebelopp och löptid, varefter du klickar på Ansök. Du tas vidare till ett ansökningsformulär och fyller i det med dina uppgifter. Du skickar in din ansökan och signerar den med ditt BankID.

Wästgöta Finans ger svar på ansökan direkt på skärmen. Om din ansökan beviljas så betalas pengarna ut direkt och hamnar på ditt bankkonto inom 1-2 arbetsdagar.

Precis som alla andra långivare så tar Wästgöta Finans en kreditupplysning på dig när de behandlar din ansökan. Wästgöta Finans använder inte UC för sin kreditupplysning utan istället så använder de Bisnode. Med Bisnode så påverkas inte din kreditvärdighet i samband med din låneansökan.

Om företaget

Wästgöta Finans ägs och drivs av Wästgöta Finans AB. Företaget har som mål att hjälpa låntagare med finansiering oavsett vad det är för behov låntagaren har. De vill finnas tillhands och erbjuda trygga, fördelaktiga och långsiktiga lån åt såväl mindre behov som stora behov.

Långivarens kundtjänst kan kontaktas via telefon, e-post och sociala medier.

Vad Wästgöta Finans erbjuder

Hos Wästgöta Finans får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Wästgöta Finans görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 300 000 kr och det minsta beloppet är: 30 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 3,9 % upp till 20,67 %. Ett lån om 90 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 9,6% (effektiv ränta på 10,24%), resulterar i en total kostnad av 104 188 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 2887 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Wästgöta Finans AB
Julagatan 2
532 37 Skara

E-post: info@wastgotafinans.se
Telefonnummer: 0511 - 34 76 00

Öppettider:

Måndag:09:00-16:00
Tisdag:09:00-16:00
Onsdag:09:00-16:00
Torsdag:09:00-16:00
Fredag:09:00-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt