Varför Vivus

Vivus Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vivus erbjuder lån på mellan 2000 kr och 20 000 kr. Du får svar direkt efter inskickad ansökan och även utbetalningen sker omgående. Kreditupplysningen tas via Creditsafe.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Vivus så kan du få mellan 2000 och 20 000 kr i snabblån. Utbetalningen sker direkt, dygnet runt och amorteringen är flexibel. Det är även möjligt att skjuta upp en betalning. Vivus är en högkostnadskredit.

 • Vivus
  Vivus
  Lån mellan2 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta60% -
  983,60%
  Löptid20 dgr -
  1 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider. Övriga banker innan 13:00.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Se lån
  Krav för att få lån hos Vivus:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 4 mån med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 99,5 %) ger en totalkostnad på 12 027 kr för lånet (3006,75 kr per månad, 4 avbetalningar). Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar

  • Besked direkt med direkt utbetalning.
  • Stöd för Trustly.
  • Kreditupplysning via Creditsafe.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Flexibel återbetalning.
  • Betalningsanmärkning är OK.

  Nackdelar

  • Högkostnadskredit.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Vivus säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Vivus är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Vivus är ett seriöst företag som ägs och drivs av 4Finance AB. Vivus står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Vivus?

  Vivus använder Creditsafe.

  Accepterar Vivus betalningsanmärkningar?

  Ja, Vivus accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Vivus även om du har betalningsanmärkningar.

  När betalar Vivus ut?

  Vivus betalar ut samma dag till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider. Övriga banker innan 13:00.

  Vad krävs för att få lån hos Vivus?

  För att få lån hos Vivus krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Hur loggar man in på Vivus?

  Du loggar in på Vivus hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Vivus erbjuder snabblån på mellan 2000 kr och 20 000 kr. Som många andra snabblån så utgörs lånet från Vivus av mindre belopp.

  Lånen betalas ut till ditt bankkonto och återbetalas sedan inom 60 dagar.

  Likt de flesta smslån så ges lånet från Vivus utan en kreditupplysning hos UC, istället så görs kreditupplysningen hos Creditsafe. Lånet är också en så kallad högkostnadskredit, vilket innebär att den effektiva räntan på lånet är 30 % eller högre.

  Läs mer: Se krediter som inte är högkostnadskrediter

  Vivus har stöd för Trustly vilket betyder att i det fall din bank samarbetar med Trustly, vilket de flesta storbanker gör, så kan du få en utbetalning av lånet när som helst, dygnet runt och alla dagar i veckan. Se fler Trustly lån.

  Vem passar Vivus för?

  Vivus passar dig som söker ett litet lån med snabb utbetalning och en kort återbetalningstid. Långivaren kan därför vara ett alternativ för kunder som t.ex. vill bekosta ett köp några veckor innan löning eller betala för en oväntad utgift.

  Lånet passar även den som inte vill dra på sig ett stort lån och den som söker ett lån utan att en kreditupplysning görs hos UC.

  Vivus har som krav att låntagaren är folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt bankkonto, svenskt mobilnummer och ett BankID.

  Hur fungerar Vivus?

  För att ansöka hos Vivus så besöker du långivarens hemsida. Du anger önskat lånebelopp och tas sedan vidare till ett registreringsformulär. För att kunna låna så behöver du först fylla i formuläret och registrera dig. Därefter så skickar du in din ansökan och verifierar din identitet med ditt BankID.

  Du får svar på din ansökan direkt och även lånet betalas ut direkt, oavsett tid på dygnet. Lånet kan delbetalas i upp till 60 dagar efter att avtal ingåtts. Det är också möjligt att slutbetala hela lånet tidigare.

  Om företaget

  Företaget bakom Vivus heter 4Finance AB och står under Finansinspektionens tillsyn. Långivaren ingår i 4Finance Group, som erbjuder lån till kunder både i Sverige och utomlands. För närvarande bedriver 4Finance Group affärsverksamhet i 15 länder.

  Kundtjänsten nås via telefon alla dagar mellan kl. 08.00 och 17.00.

  Vad Vivus erbjuder

  Hos Vivus får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 395 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Vivus görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 2 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 60 % och 983,60 %. Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 4 mån med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 99,5 %) ger en totalkostnad på 12 027 kr för lånet (3006,75 kr per månad, 4 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  4Finance AB
  Hammarby Allé 47
  120 30 Stockholm

  E-post: support@vivus.se
  Telefonnummer: 08 420 400 20

  Öppettider:

  Måndag:08:00-17:00
  Tisdag:08:00-17:00
  Onsdag:08:00-17:00
  Torsdag:08:00-17:00
  Fredag:08:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.