Utan säkerhet

Lån Utan Säkerhet: Hitta De Bästa Lånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Loanstep

Bästa lånet utan säkerhet 2023 enligt Payup

Loanstep är det bästa lånet utan säkerhet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån på belopp upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna och kreditupplysningen tas hos Bisnode. Loanstep godtar en betalningsanmärkning om den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Se Loansteps villkor
Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Payups Topplista: Bästa lånen utan säkerhet 2023

 • LoanstepBäst Överlag 2023
 • SevenDay BankBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • SmspengarBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FerratumBäst för Snabb Utbetalning
 • SaldoBäst för Upplysning hos Bisnode
 • VivusBäst för Upplysning hos Creditsafe

Jämför lån utan säkerhet

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder lån utan säkerhet 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för lån utan säkerhet:

Lägsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta7907,6%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 595 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast

Alla Lån utan säkerhet hos Payup 2023

Utforska alla dina lånealternativ hos Payup nedan. Jämför och hitta det bästa lånet som passar dig.

Lista över alla Lån utan säkerhet - 45 st.

Nedan listar vi alla lån utan säkerhet som är tillgängliga för 2023.

5 st. nya Lån utan säkerhet

Ständigt lanseras det nya lån utan säkerhet. Med Payup blir det enklare att hålla koll på de allra senaste. Nedan listar vi de 5 nyaste lånen för 2023.

18 st. Lån utan säkerhet och UC

Den som är i behov av lån utan UC har flera alternativ att välja mellan. Nedan listar vi alla lån utan säkerhet och UC.

Kom ihåg att "lån utan UC" inte betyder att en kreditupplysning inte tas alls. Det betyder bara att kreditupplysningen inte tas hos UC och att den istället tas hos ett annat kreditupplysningsbolag, som Creditsafe eller Bisnode.

10 st. Lån utan säkerhet med Creditsafe

Creditsafe är ett av de populäraste alternativen till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga lån utan säkerhet med Creditsafe.

Relaterade kategorier:

9 st. Lån utan säkerhet med Bisnode

Bisnode är ett annat populärt alternativ till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga lån utan säkerhet med Bisnode.

Relaterade kategorier:

33 st. Lån utan säkerhet med Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån. Det finns olika långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkning, dock brukar kravet vara att anmärkningen inte är nyare än 6 månader.

Nedan listar vi alla tillgängliga lån utan säkerhet som man kan få hos Payup trots betalningsanmärkningar.

16 st. Lån utan säkerhet med Direkt Utbetalning

Med direktutbetalning kan du få ett lån utbetalt till ditt bankkonto direkt, utan några dröjsmål. I många fall kan utbetalningen ske inom bara någon minut. Nedan listar vi alla tillgängliga lån utan säkerhet som finns att få hos Payup med direktutbetalnig.

Vad är lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet, ofta kallade blancolån, är en typ av lån där låntagaren inte behöver ställa någon form av säkerhet, såsom en bostad eller bil, som garanti för lånet. Dessa lån har blivit alltmer populära i Sverige, särskilt bland dem som saknar tillgångar att ställa som säkerhet eller som inte vill riskera sina tillgångar.

Många väljer denna typ av lån på grund av dess flexibilitet och snabbhet. Utan behovet av att värdera en säkerhet kan långivare ofta fatta beslut snabbare, vilket gör att pengarna kan finnas på kontot inom kort.

Olika typer av lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet kan komma i olika former, beroende på låntagarens behov och långivarens erbjudanden. Nedan följer några av de vanligaste typerna:

 • Privatlån (Blancolån): Detta är den mest traditionella formen av lån utan säkerhet. Privatlån kan användas för en mängd olika ändamål, från att finansiera en elbil till att renovera ett hem eller samla skulder. Lånebeloppet varierar ofta mellan 5 000 och 600 000 SEK, beroende på långivare och låntagarens kreditvärdighet.
 • Kreditkort: Även om det inte tekniskt sett är ett ”lån”, fungerar kreditkort på ett liknande sätt genom att ge användaren en kreditgräns som de kan använda och sedan betala tillbaka. Räntorna kan vara höga om saldot inte betalas i sin helhet varje månad.
 • Snabblån eller SMS-lån: Dessa är mindre lån som ofta har en kort återbetalningstid, ibland så lite som 30 dagar. De är kända för att ha höga räntor och kan snabbt bli dyra om de inte betalas tillbaka i tid. De är dock populära på grund av deras snabba handläggningstid.
 • Kontokredit eller onlinekredit: Detta är en form av kredit som kopplas till ett online-konto. När ett behov uppstår, kan innehavaren överföra pengar från krediten till sitt bankkonto, därefter tillämpas ränta bara på det överförda beloppet.
 • Peer-to-peer lån (P2P-lån): Denna typ av lån sker direkt mellan individer, utan inblandning av traditionella finansiella institutioner. Online plattformar matchar låntagare med investerare som är villiga att låna ut pengar. Räntor och villkor varierar beroende på låntagarens kreditvärdighet och plattformens specifika regler.

När man överväger att ta ett lån utan säkerhet är det viktigt att noggrant överväga vilken typ som bäst passar ens individuella behov och ekonomiska situation. Det är också avgörande att förstå alla villkor och avgifter som är förknippade med lånet, för att undvika oväntade överraskningar i framtiden.

Fördelar med lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet kommer med en rad fördelar som gör dem attraktiva för många låntagare:

 • Snabbare godkännandeprocess: Utan behovet av att värdera en säkerhet kan beslut ofta fattas inom några timmar.
 • Ingen krav på pant eller tillgångar: Låntagare behöver inte oroa sig för att förlora sina tillgångar om de inte kan betala tillbaka lånet.
 • Flexibilitet i lånebelopp och återbetalningstid: Många långivare erbjuder flexibla villkor, vilket gör det enklare för låntagare att hitta ett lån som passar deras behov.

Nackdelar med lån utan säkerhet

Trots dess fördelar finns det också risker och nackdelar med att ta ett lån utan säkerhet:

 • Högre räntor: Eftersom långivaren tar en större risk, kan räntorna vara högre jämfört med säkrade lån.
 • Strängare kreditkrav: Långivare kan vara mer försiktiga och kräva en bättre kreditvärdighet.
 • Risk för höga skulder: Utan rätt planering kan låntagare hamna i en skuldspiral, särskilt om de tar flera lån utan säkerhet.

Hur fungerar lån utan säkerhet?

När du ansöker om ett lån utan säkerhet kommer långivaren att genomföra en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Denna upplysning ger information om din ekonomiska historia, inklusive tidigare lån, krediter och eventuella betalningsanmärkningar.

Lånevillkor och avtal varierar mellan olika långivare. Det är viktigt att noggrant läsa igenom dessa villkor innan du skriver under. Återbetalningsplaner kan också variera, med vissa långivare som erbjuder flexibla planer medan andra har fasta månatliga betalningar.

Jämförelse: Lån utan säkerhet vs. säkrade lån

Lån utan säkerhet är lån som inte kräver någon form av pant, medan säkrade lån är lån som gör det. Pantobjektet kan vara en bostad, bil eller annan värdefull tillgång. Nedan följer några nyckelskillnader mellan lån utan säkerhet och säkrade lån:

Egenskap Lån utan säkerhet Säkrade lån
Ränta Ofta högre Lägre, eftersom långivaren har en säkerhet
Lånebelopp Kan vara begränsat baserat på kreditvärdighet Ofta baserat på värdet av säkerheten
Godkännandeprocess Snabbare Kan ta längre tid p.g.a. värdering av säkerheten

Tips för att hitta det bästa lånet utan säkerhet

 • Jämför olika långivare: Använd Payup för att se vilka räntor och villkor olika långivare erbjuder.
 • Läs recensioner: Kundomdömen kan ge insikt i hur långivare behandlar sina kunder och hur smidig processen är.
 • Var medveten om alla avgifter: Förutom räntan kan det tillkomma avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgift.

Vanliga lånebelopp utan säkerhet

Lånebeloppen vid lån utan säkerhet sträcker sig vanligtvis från 1000 kr upp till 600 000 kr. Några vanliga lånebelopp är:

För att låna ett specifikt belopp utan säkerhet, rulla upp till listan över alternativen för lån utan säkerhet ovan och ange det belopp du önskar att låna ovanför listan.

Företagslån utan säkerhet

Även företag kan ansöka om och få lån utan säkerhet. Precis som för privatpersoner, kan företag enkelt jämföra företagslån och hitta de lån som bäst passar deras företagsbehov.

För att ta ett företagslån utan säkerhet, följ dessa steg:

 1. Besök vår sida om Företagslån utan säkerhet.
 2. Ange önskat lånebelopp.
 3. Jämför och välj det lån som bäst passar dig och ditt företag.

Om du söker speciella företagslån, exempelvis företagskrediter eller andra typer av finansieringsalternativ, använd menyn nedan för att hoppa till önskat alternativ direkt:

Bankerna erbjuder också lån utan säkerhet

Även bankerna, såsom Handelsbanken, SEB, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar och Danske Bank, erbjuder lån utan säkerhet. Precis som när du ansöker om andra lån på marknaden, är det viktigt att du jämför alla bankernas lån med varandra, samt att du jämför dem med de lån som du kan få av de andra långivarna på marknaden, för att hitta det lån som är billigast och som passar bäst för dig.

5 populära lån utan säkerhet hos Payup

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Effektiv ränta (%%)Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Loanstep 4,0/510 000 -
25 000 kr
33,46%1 mån -
24 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 150 000 kr/år
0 kr60 kr/månBisnodeUtbetalning samma dag till alla banker vid ansökan på vardagar innan kl. 12:00.NejJaNej
Smspengar 4,0/51 000 -
30 000 kr
68,62 -
708,91%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltBedöms individuellt baserat på hur mycket du vill låna, din inkomst och dina utgifter.
280 kr45 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB vid ansökan under öppettider.NejJaNej

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ferratum 4,5/51 000 -
45 000 kr
53,31%1 mån -
60 mån
Ålder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank, Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.NejJaJa

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Binly 2,5/52 000 -
50 000 kr
12,87 -
236,5%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
540 - 5605 kr60 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank dygnet runt, inklusive helger.NejNejJa

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Northmill 4,5/51 000 -
50 000 kr
9,22 -
30,21%
5 mån -
72 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 krUCUtbetalning samma dag till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.NejJaNej

Vanliga frågor och svar