Varför Tryggkredit

Tryggkredit Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Tryggkredit kan du få en kontokredit som uppgår till 30 000 kr. Eftersom Tryggkredit har stöd för Trustly så erbjuds direkt utbetalning till alla storbanker och du betalar endast ränta på det belopp av krediten som du använt. Tryggkredit tar en kreditupplysning hos Bisnode och är inte en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Tryggkredit och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Kontant Finans.
 • Tryggkredit logo

  Tryggkredit

  Lån mellan1 000 -
  60 000 kr
  Effektiv ränta29 -
  32,16%
  Löptid1 år -
  5 år
  Ålderskrav20 år
  Utb. Dygnet runt
  Använder Bisnode
  Se lån

  Detaljerad information om Tryggkredit

  EgenskapInformation
  KreditupplysningBisnode
  Uppläggningsavgift295 kr
  Administrationsavgift25 kr/mån
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 3% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Limithöjningsavgift: Tryggkredit tillämpar en limithöjningsavgift på 255 kr om du vill höja din kreditlimit.
  UtbetalningDirekt utbetalning till alla storbanker under öppettider.
  Utbetalning under helg/kvällTryggkredit erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarNej, Tryggkredit accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Tryggkredit erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Tryggkredit erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Tryggkredit tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Tryggkredit behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Tryggkredit kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%), resulterar i en total kostnad av 10 668 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1778 kr vardera. Uppläggningsavgift: 295 kr. Aviseringsavgift: 25 kr/mån.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Stöd för Trustly: direkt utbetalning till alla storbanker.
 • Helgöppet.
 • Snabbt besked på låneansökan.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Tryggkredit logo
  Tryggkredit
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 60 000
  Ränta29% - 32,16%
  Löptid1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%), resulterar i en total kostnad av 10 668 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1778 kr vardera. Uppläggningsavgift: 295 kr. Aviseringsavgift: 25 kr/mån.
 • Kontant Finans logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp3 000 - 30 000
  Ränta75,90%
  Löptid1 år - 5 år

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 43,48% (effektiv ränta på 75,90%), resulterar i en total kostnad av 13 404 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1117 kr vardera. Uppläggningsavgift: 475 kr. Aviseringsavgift: 0 - 25 kr/mån.
 • Brixo logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp3 000 - 50 000
  Ränta33,10%
  Löptid1 år - 4 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Tryggkredit säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Tryggkredit är säkert och inte bluff/bedrägeri. Tryggkredit är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bliq AB. Tryggkredit står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Tryggkredit?

Tryggkredit använder kreditupplysningsbolaget Bisnode för sina kreditupplysningar.

Accepterar Tryggkredit betalningsanmärkningar?

Nej, Tryggkredit accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Tryggkredit om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Tryggkredit ut?

Tryggkredit betalar ut direkt till alla storbanker under öppettider.

Hur loggar man in på Tryggkredit?

Man loggar in på Tryggkredit genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Tryggkredit

Som många andra kreditgivare så erbjuder Tryggkredit onlinekrediter. Det innebär att krediterna inte kopplas till ett kreditkort, utan i stället så har du tillgång till krediten genom kreditgivarens hemsida. Du loggar in på Mina Sidor hos kreditgivaren och gör överföringar från din kontokredit till ditt privata bankkonto. Du loggar in med BankID.

Tryggkredit erbjuder kreditlån utan en kreditupplysning hos UC, vilket betyder att kreditupplysningen istället görs hos ett annat kreditupplysningsföretag. Tryggkredit gör sin kreditupplysning hos Bisnode. Tryggkredit är inte heller en högkostnadskredit. Det betyder att den effektiva räntan inte är högre än 30 %.

Läs mer: Vad är en högkostnadskredit?

Vem passar Tryggkredit för?

Kontokrediten från Tryggkredit passar när du vill ha en extra buffert som du kan använda dig utav vid behov. Det kanske handlar om att känna dig trygg inför oväntade utgifter, ha en summa tillgänglig om du skulle hitta något på specialpris eller om du kanske skulle sakna pengar innan lönen.

För att bli beviljad en kredit så behöver du uppfylla vissa krav. Kreditgivaren kräver bland annat att du har en taxerad inkomst på minst 150 000 kr. Du ska även vara minst 20 år gammal, inte ha några betalningsanmärkningar och vara folkbokförd i Sverige. Se Tryggkredits krav.

Hur fungerar Tryggkredit?

Tryggkredit fungerar som en vanlig onlinekredit. Du ansöker genom att gå in på kreditgivarens hemsida och väljer önskad kreditgräns. Du anger personnummer och mobilnummer, varefter du går vidare med din ansökan. Du tas vidare till ett ansökningsformulär som du fyller i. När formuläret fyllts i så skickar du in din ansökan genom hemsidan. Du verifierar din identitet genom BankID. I regel så får du svar inom en timme.

Om din ansökan blir beviljad så kopplas krediten till ditt konto i Mina Sidor hos Tryggkredit. Du loggar in med ditt BankID och överför pengar vid behov från din onlinekredit hos Tryggkredit till ditt privata bankkonto. Du betalar endast ränta på det belopp som du överfört.

Återbetalning av krediten sker månadsvis. Du väljer själv om du vill betala tillbaka hela beloppet eller endast den lägsta summan som du måste betala in månadsvis.

Om företaget

Tryggkredit är ett kreditinstitut som grundades år 2011. Företaget har över 30 anställda i Sverige och arbetar för att erbjuda moderna finansieringslösningar. Tryggkredit är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen EF (SKEF), som är en branschorganisation som arbetar för sund kreditgivning.

Företaget bakom Tryggkredit är Bliq AB. Företaget äger även låneprodukterna Säkerfinans, Mobillån och Snabbfinans.

Kreditgivarens kundtjänst kan nås via telefon eller e-post. Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 10.00-18.00 och helger kl. 10.00-15.00.

Vad Tryggkredit erbjuder

Hos Tryggkredit får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 295 kr. Aviavgiften är: 25 kr/mån. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Tryggkredit görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 60 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 29 % upp till 32,16 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%), resulterar i en total kostnad av 10 668 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1778 kr vardera. Uppläggningsavgift: 295 kr. Aviseringsavgift: 25 kr/mån.

Kontaktuppgifter till Tryggkredit

Besöksadress:
Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

E-post: info@tryggkredit.se
Telefonnummer: 08 668 20 50

Öppettider:

Måndag:08:00 - 18:00
Tisdag:08:00 - 18:00
Onsdag:08:00 - 18:00
Torsdag:08:00 - 18:00
Fredag:08:00 - 18:00
Lördag:10:00 - 15:00
Söndag:Stängt