Varför Thorn PrivatFinans

Thorn PrivatFinans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Thorn PrivatFinans kan du få lån från 10 000 kr upp till 100 000 kr. Du kan få svar på din ansökan efter en timme och utbetalningen sker ofta samma dag. Löptiden på lånen sträcker sig från 12 månader upp till 84 månader.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Thorn PrivatFinans erbjuder olika låneprodukter från 10 000 kr upp till 100 000 kr. Låneprodukterna är bland annat "PausLån", "TryggLån" och "PrivatLån Plus". De olika produkterna har olika, speciella förmåner som är speciellt framtagna för olika typer av låntagare.

 • Thorn PrivatFinans
  Thorn PrivatFinans
  Lån mellan10 000 -
  100 000 kr
  Effektiv ränta10,91% -
  29,99%
  Löptid1 år -
  7 år
  min. Ålder20
  Se lån
  Krav för att få lån hos Thorn PrivatFinans:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 25 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 9,84 % (effektiv ränta 11,84 %) ger en totalkostnad på 33 060 kr för lånet (551 kr per månad, 60 avbetalningar). Startavgift: 595 kr, aviavgift: 39 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Olika låneprodukter för olika typer av låntagare.
  • Utbetalning samma dag.
  • God ränta.
  • Betalskydd erbjuds.
  • Enkel ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Minst 20 år ålderskrav.
  • Betalningsanmärkningar accepteras inte.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Thorn PrivatFinans säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Thorn PrivatFinans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Thorn PrivatFinans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Thorn Svenska AB. Thorn PrivatFinans står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Thorn PrivatFinans?

  Thorn PrivatFinans använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Thorn PrivatFinans betalningsanmärkningar?

  Nej, Thorn PrivatFinans accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Thorn PrivatFinans ut?

  Thorn PrivatFinans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Thorn PrivatFinans?

  För att få lån hos Thorn PrivatFinans krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Hur loggar man in på Thorn PrivatFinans?

  Du loggar in på Thorn PrivatFinans hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Thorn PrivatFinans erbjuder privatlån, även kallade konsumtionslån. Lånen är uppdelade i fyra olika produkter:

  • PrivatLån Plus
  • PausLån
  • TryggLån
  • ProduktFinans

  PrivatLån Plus

  PrivatLån Plus är för den som söker ett traditionellt blancolån åt diverse konsumtion. Lånet fungerar som andra privatlån, d.v.s lånet kan användas till vad som helst och ingen säkerhet krävs för att få lånet beviljat. Räntan på PrivatLån Plus är fast så att du alltid vet hur mycket du behöver betala.

  PausLån

  PausLån är detsamma som PrivatLån Plus med skillnaden att återbetalningen för lånet kan pausas, eller skjutas upp, i upp till två månader per år. Det betyder att om du inte har möjlighet att återbetala lånet en viss månad så kan du välja att skjuta upp på betalningen i 1-2 månader. Vid uppskjutning så behöver du inte göra två återbetalningar nästa månad utan du förlänger lånets löptid med 1-2 månader och hoppar över någon månads återbetalning.

  TryggLån

  TryggLån har ett maxbelopp på 50 000 kr och inkluderar skydd i samband med lånet. Om du exempelvis blir sjukskriven så kan du få ersättning för ditt månadsbelopp och förlorar du ditt jobb så kan du få ersättning för ditt månadsbelopp. Försäkringen kan ersätta upp till 12 månadsbetalningar.

  ProduktFinans

  ProduktFinans är till för den som vill använda lånet åt att köpa hemelektronik eller vitvaror. Thorn hjälper till med köpet och erbjuder vägledning för att se till så att köpet och finansieringen sker på tryggaste och säkraste möjliga sätt.

  För att låna hos Thorn så besöker du långivarens hemsida och fyller i en ansökan. Du får i regel svar inom några timmar. Vid en beviljad ansökan så betalas lånet ut inom 1-3 arbetsdagar. Återbetalningen sker månadsvis enligt avtal.

  Vem passar Thorn PrivatFinans för?

  Thorn PrivatFinans passar dig som söker ett speciellt, medelstort lån. Långivaren lämpar sig exempelvis för den som vill köpa vitvaror eller hemelektronik, låna pengar för att renovera en del av sitt hem eller ansöka om ett tryggt och säkert lån med låneskydd.

  Thorn PrivatFinans vänder sig till låntagare som har fyllt 20 år. Låntagaren måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Låntagaren måste även ha en inkomst, BankID och ett svenskt bankkonto. Notera att du inte behöver ha en fast anställning.

  Hur fungerar Thorn PrivatFinans?

  Thorn PrivatFinans fungerar som de flesta långivare. För att ansöka om lånet så besöker du Thorn PrivatFinans:s hemsida. På hemsidan väljer du lånebelopp och amorteringstid. Du anger dina personuppgifter och fyller i ansökningsformuläret. När formuläret är ifyllt så skickas det in elektroniskt och signeras med BankID.

  När din ansökan kommit in så gör Thorn en kreditupplysning hos UC. Kreditupplysningen ger en bild av din kreditvärdighet. När kreditbedömningen gjorts så får du ett besked och därefter så betalas lånet ut. Processen tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar och utbetalningen av lånet görs inom 1-2 arbetsdagar. Allt-som-allt så kan det ta mellan 1-3 arbetsdagar innan lånet beviljats och betalas ut.

  Om företaget

  Thorn PrivatFinans ägs av Thorn Svenska AB. Företaget grundades år 1970 och driver även lånetjänsterna Viiga Lån, Paymark Finans, L’Easy, Spargo Finans och Klicklån. Företagets huvudkontor ligger i Solna.

  Thorn PrivatFinans kundtjänst kan kontaktas via e-post och telefon. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan kl. 08.00-18.00. Långivaren har även en FAQ-sida på sin hemsida som har svar på vanliga frågor.

  Vad Thorn PrivatFinans erbjuder

  Hos Thorn PrivatFinans får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 595 kr. Aviavgiften är: 39 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Thorn PrivatFinans görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 100 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 10,91 % och 29,99 %. Vid ett lån på 25 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 9,84 % (effektiv ränta 11,84 %) ger en totalkostnad på 33 060 kr för lånet (551 kr per månad, 60 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Thorn Svenska AB
  Vretenvägen 13A
  171 54 Solna

  E-post: info@thorn.se
  Telefonnummer: 020 24 24 24

  Öppettider:

  Måndag:08:00-18:00
  Tisdag:08:00-18:00
  Onsdag:08:00-18:00
  Torsdag:08:00-18:00
  Fredag:08:00-18:00
  Lördag:10:00-16:00
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.