Varför Smspengar

Smspengar Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Smspengar erbjuder smslån och kontokrediter. Hos Smspengar kan du låna från 1000 kr upp till 30 000 kr. Kreditupplysningen tas hos Creditsafe. Den effektiva räntan ligger mellan 53,12% - 84,23%.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Smspengar kan du få både kontokredit och smslån. Som mest kan du låna 30 000 kr. Både lånen och kontokrediterna är med Creditsafe och svar på ansökan ges omgående. Även pengarna betalas ut snabbt. Smspengar är dock en högkostnadskredit.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Smspengar

  Smspengar

  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta53,12 -
  84,23%
  Löptid30 dgr -
  1 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till Danske Bank & Nordea. Båda under öppettider.
  Kontokredit
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Smspengar:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,51%), resulterar i en total kostnad av 21 430 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1786 kr vardera. Startavgift: 280 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Fördelar

 • Besked på ansökan ges direkt.
 • Direkt utbetalning dygnet runt med Trustly.
 • Kreditupplysning hos Creditsafe.
 • Både kredit och smslån erbjuds.
 • Snabb utbetalning.
 • Flexibel återbetalning.
 • Betalningsanmärkning är OK.

Nackdelar

 • Högkostnadskredit.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Smspengar säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Smspengar är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Smspengar är ett seriöst företag som ägs och drivs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag. Smspengar står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Smspengar?

Smspengar använder Creditsafe.

Accepterar Smspengar betalningsanmärkningar?

Ja, Smspengar accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Smspengar även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Smspengar ut?

Smspengar betalar ut samma dag till Danske Bank & Nordea. Båda under öppettider.

Vad krävs för att få lån hos Smspengar?

För att få lån hos Smspengar krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Hur loggar man in på Smspengar?

Du loggar in på Smspengars hemsida. Logga in

Komplett recension

Smspengar erbjuder både sms lån och kontokrediter. Vid beviljat smslån så betalas lånet ut till låntagarens bankkonto direkt. Kontokrediten har man däremot tillgång till genom sitt konto hos Smspengar. För att använda kontokrediten så loggar man in genom ”Mina Sidor” hos Smspengar och för över det belopp som man vill använda.

Med onlinekrediter så betalar man endast ränta på det belopp som man förbrukat. Med smslånet så tillkommer ränta på beloppet som man beviljats.

Smspengar gör ingen kreditupplysning hos UC. I stället så använder Smspengar Creditsafe för sin kreditupplysning. Lånet som erbjuds av Smspengar är en så kallad högkostnadskredit, vilket innebär att den effektiva räntan är på 30 % eller mer.

Vem passar Smspengar för?

Smspengar lämpar sig för dig som vill ha en trygg kontokredit. För dig som inte har hunnit spara så mycket pengar så kan en kontokredit komma till hands. Det kan handla om allt ifrån att ha en buffert tillgänglig i fall oväntade utgifter skulle uppstå till att ha en buffert tillgänglig i fall en rea som man vill ta vara på dykt upp.

Långivaren lämpar sig även för dig som söker ett lån eller en kredit på ett lägre belopp. Kanske behöver du en mindre tillfällig summa för att täcka en oförutsedd utgift eller köpa något särskilt.

Smspengar kräver att låntagaren har en taxerad inkomst. Låntagaren ska ha en stabil ekonomi och får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Det ställs också krav på att låntagaren är folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt bankkonto och ett svenskt mobilnummer.

Hur fungerar Smspengar?

För att få lån av Smspengar så ansöker du genom långivarens hemsida. Du väljer det lånebelopp som du är intresserad av och ser den månatliga kostnaden direkt i beloppväljaren. Du ser även vilket datum som lånet ska vara återbetalt. Sedan så fyller du i ansökningsformuläret och skickar in din ansökan. För att verifiera din identitet använder du BankID.

Lånet återbetalas månadsvis. Om du har använt krediten så har du ett minimibelopp av den förbrukade krediten som du måste återbetala i slutet av varje månad. Du kan välja att återbetala hela den förbrukade krediten eller endast minimibeloppet varje månad.

Om företaget

Företaget bakom Smspengar är GF Money Consumer Finance som även står bakom lånetjänsterna GF Money, Expresskredit och Kundfinans. Företaget grundades år 2007 och har varit verksamt sedan dess. Företagets vision är att erbjuda enkla och smidiga lösningar för konsumenter som behöver mindre lån.

Om du behöver komma i kontakt med Smspengars kundtjänst så kan du ringa eller mejla. Kundtjänstens telefontider är måndag-fredag kl. 08.00-18.00 och helger kl. 10.00-14.00.

Vad Smspengar erbjuder

Hos Smspengar får du ett lån eller en kredit. Uppläggningsavgiften är 280 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Smspengar görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 53,12 % upp till 84,23 %. Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,51%), resulterar i en total kostnad av 21 430 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1786 kr vardera. Startavgift: 280 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
GF Money Consumer Finance Aktiebolag
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala

E-post: info@smspengar.nu
Telefonnummer: 018 71 00 02

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:10:00-14:00
Söndag:10:00-14:00