Kom igång

Låna Pengar Till Semestern: Bästa Semesterlånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Northmill

Bästa semesterlånet 2023 enligt Payup

Northmill är det bästa semesterlånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Northmill erbjuder kontokrediter i belopp som varierar mellan 1000 och 50 000 kr. Räntan ligger mellan 6 år och ansökningsprocessen är digital. Svar på ansökan ges vanligtvis inom en timme och utbetalningen sker direkt med hjälp av Trustly.

Se Northmills villkor
Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.

Payups Topplista: Bästa semesterlånen 2023

Jämför semesterlån

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder semesterlån 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för semesterlån:

Lägsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta33,18%
Uppläggningsavgift mellan179 kr - 595 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett semesterlån genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Myndig (18 år gammal eller äldre).
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Har ett bankkonto hos en svensk bank.
 • Har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Har inga skulder hos Kronofogden.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket kostar semestern?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Northmill logo

  Northmill

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan1 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta9,22 -
  30,21%
  Löptid150 dgr -
  6 år
  Ålderskrav18 år
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Semesterlån

  Detaljerad information om Northmill

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift19 kr
  Uttagsavgift195 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningUtbetalning samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan 13:30.
  Utbetalning under helg/kvällNorthmill erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Northmill accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Northmill erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Northmill erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Northmill tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Northmill behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Northmill kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.
 • Lånet som är fair!
  Fairlo logo

  Fairlo

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan2 000 -
  100 000 kr
  Effektiv ränta15 -
  19%
  Löptid1 dag -
  6 år
  Ålderskrav20 år
  Utb. Dygnet runt
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Stöd för Zimpler
  Semesterlån

  Detaljerad information om Fairlo

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 kr
  Uttagsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 0%
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningDirekt utbetalning till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.
  Utbetalning under helg/kvällFairlo erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Fairlo erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Fairlo erbjuder samlingslån.
  MedsökandeNej, Fairlo tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Fairlo behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Fairlo kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Förmånliga semesterlån

Det viktigaste när man letar efter semesterlån är att hitta en form av kredit som inte innebär någon stor merkostnad i form av ränta och andra avgifter. Antalet lån på marknaden växer och faktum är att man idag kan hitta förmånliga lån som inte är högkostnadskrediter, med vilka man kan finansiera resmålet. Dock är det alltid viktigt att man jämför lån innan man väljer att gå vidare med något, eftersom räntan bland lån fortfarande kan skilja sig och man kan spara mycket pengar på att välja ett lån som är fördelaktigt, med bra förmåner inför resan samt med en god ränta.

Reselån klassas som privatlån utan säkerhet, även kallade blancolån. Dessa är lån som inte har krav på säkerhet bakom lånet. Du har också möjlighet att låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC. I sådana fall görs kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsbolag, såsom Creditsafe eller Bisnode.

Betalning av resan med kreditkort

Ett alternativ till lån när man planerar att betala för semestern med avbetalning är att använda sig utav ett så kallat resekort.

Resekort är kreditkort som ger förmåner och fördelar vid reseköp. Exempel på resekort är American Express SAS EuroBonus.

Bland fördelarna kan man få en kostnadsfri och kompletterande reseförsäkring, som man inte behöver betala något extra för. Lounge access på flygplatsen och/eller priority pass när man köar in till flyget.

Dock brukar räntorna bland resekort vara högre än räntorna man kan få bland billiga privatlån. Vidare så täcker den vanliga hemförsäkringen även skydd vid utlandsresan. Det finns några saker reseskyddet i hemförsäkringen inte täcker och om man vill ha ett kompletterande reseskydd, så kan ett semesterköp med ett resekort vara ett alternativ.

Innan man överväger resekortsalternativet är det dock viktigt att man jämför räntorna bland resekorten och semesterlånen för att vara säker på att man får ett fördelaktigt lån med en god ränta och goda kreditvillkor. Klicka här för att se semesterlån.

Relaterat: Hur vet jag vilken hemförsäkring jag har?

Att tänka på innan du lånar till semestern

Att semestra på kredit kräver eftertanke.

Det är viktigt att man inte lånar mer än man kan betala tillbaka, och föredragningsvis betalar man tillbaka krediten på så kort tid som möjligt.

En noggrann jämförelse av lån och utbudet av kredit är också viktigt, för att vara säker på att man inte betalar mer än man behöver innan man går vidare med en kredit. Hos Payup kan du jämföra semesterlån med goda villkor, sortera efter villkor och utbud, och hitta ett lån som kan passa dina förutsättningar och dina behov.

Det är också viktigt att planera semestern för att inte överbetala resan. Att resa under lågsäsong kan innebära betydligt lägre priser för både flyg och hotell. Även att resa mitt i veckan, istället för under en weekend, kan leda till lägre priser. Kom igång med ett semesterlån.

Vanliga frågor och svar

Hur kan man låna pengar till semester?

Med privatlån kan man låna pengar till vad som helst, däribland till semester.

Är det dyrt att låna pengar till semestern?

Det kostar inte mer att låna pengar till semestern som det kostar att låna pengar till annan konsumtion. Privatlån kostar lika mycket oavsett vad man använder lånet till.

Vilka lån är bäst för semestern?

Hos PayUp hittar du de bästa lånen till semester. Klicka här för att se en lista över de bästa lånen. Filtrera listan med filterknapparna ovanför listan.

Är ett lån och en kredit samma sak?

Att förstå skillnaden mellan lån och kredit är viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut om ekonomi. Båda innebär ...Läs mer