Varför Sefina Pantbank

Sefina Pantbank Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Sefina erbjuder pantlån. För att få ett pantlån så behöver du lämna en pant som säkerhet. Panten kan vara allt ifrån guld och smycken till klockor och andra värdesaker. Ingen kreditupplysning tas i samband med lånet, eftersom en säkerhet i stället lämnas i utbyte. Det betyder att du kan låna hos Sefina med betalningsanmärkningar eller trots skuld utan att det utgör ett hinder för att låna.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Sefina så kan du få ett pantlån. Ingen kreditupplysning tas och betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden utgör inget hinder. I stället så lämnar du en värdesak som säkerhet för lånet. Säkerheten agerar som pant i det fall lånet inte återbetalas. Den effektiva räntan hos Sefina Pantbank är låg.

 • Sefina Pantbank
  Sefina Pantbank
  Lån mellan1 000 -
  1 000 000 kr
  Effektiv ränta39% -
  47,4%
  Löptid30 dgr -
  90 dgr
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan UC
  Trots Kronofogden
  Se lån
  Krav för att få lån hos Sefina Pantbank:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Startavgift: 50 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Ingen kreditupplysning i samband med lånet.
  • Betalningsanmärkningar tillåts.
  • Skuld hos Kronofogden tillåts.
  • Snabb ansökning genom hemsidan.
  Nackdelar
  • Kort återbetalningstid.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Sefina Pantbank säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Sefina Pantbank är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Sefina Pantbank är ett seriöst företag som ägs och drivs av Sefina Finance AB. Sefina Pantbank står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Sefina Pantbank?

  Sefina Pantbank tar ingen kreditupplysning.

  Accepterar Sefina Pantbank betalningsanmärkningar?

  Ja, Sefina Pantbank accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Sefina Pantbank ut?

  Sefina Pantbank betalar ut direkt till alla storbanker.

  Vad krävs för att få lån hos Sefina Pantbank?

  För att få lån hos Sefina Pantbank krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige

  Hur loggar man in på Sefina Pantbank?

  Du loggar in på Sefina Pantbanks hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Sefina är en pantbank som erbjuder pantlån. Till skillnad från privatlån och snabblån så är pantlån lån med säkerhet. Det innebär att du måste lämna något av värde i utbyte mot lånet. I regel så handlar det om en värdesak såsom guld, silver eller smycken men även andra varor accepteras, såsom elektronik och märkesvaror.

  Vem passar Sefina för?

  Sefina passar dig som har svårt att få lån. Om du har låg kreditvärdighet, betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden så kan ett pantlån vara ett alternativ. Det är enkelt att få och dessutom så slipper du hög ränta.

  Kraven för att få ett pantlån är lägre än för andra lån eftersom du lämnar en säkerhet för lånet. Kraven är att du är myndig, har ett svenskt bankkonto och är folkbokförd i Sverige. Din ekonomiska situation har ingen påverkan på om du blir beviljad ett lån eller inte.

  Hur fungerar Sefina?

  För att få låna av Sefina så registrerar du dig som kund på Sefinas hemsida. Du får hem en pantbox som du lägger produkterna som du vill använda som pant i. För närvarande så accepterar Sefina endast smycken och andra föremål såsom guld. Du skickar sedan boxen till Sefina som kommer att göra en värdering av föremålen. Du kommer därefter att bli erbjuden ett lånebelopp som du kan acceptera eller avböja.

  Om du accepterar erbjudandet så får du pengarna utbetalda till ditt bankkonto. Du kan få tillbaka dina föremål om du betalar tillbaka lånet innan förfallodagen. Om du inte bryr dig om att få tillbaka dem så låter du pantbanken ha kvar dem. Då behöver du inte betala tillbaka ditt lån. I stället så övergår lånet i en försäljning där du säljer dina föremål till Sefina.

  Om företaget

  Sefina grundades år 1884 och är en av Nordens största pantbanker. Sefina har över 100 anställda i Sverige och arbetar för att erbjuda säkra, trygga lån.

  Du kan kontakta Sefinas kundtjänst genom att skriva på chatten på hemsidan eller genom mejl. Chatten är bemannad vardagar kl. 10.00-18.00 och lördagar kl. 10.00-15.00. Du kan även ringa till kundtjänsten under öppettider.

  Vad Sefina Pantbank erbjuder

  Hos Sefina Pantbank får du ett pantlån. Uppläggningsavgiften är: 50 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Sefina Pantbank görs kreditupplysningen hos .

  Maxbeloppet som du kan låna är: 1 000 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 39 % och 47,4 %.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Sefina Finance AB
  Sankt Göransgatan 66 8tr
  112 33 Stockholm

  E-post: info@sefina.se
  Telefonnummer: 08 544 981 90

  Öppettider:

  Måndag:09:00-18:00
  Tisdag:09:00-17:00
  Onsdag:09:00-17:00
  Torsdag:09:00-17:00
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.