Få en bättre ekonomi

Saneringslån: Lös Dina Skulder med Ett Skuldsaneringslån

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Sambla

Bästa saneringslånet 2023 enligt Payup

Sambla är det bästa saneringslånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 40 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Se Samblas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa saneringslånen 2023

Jämför skuldsaneringslån

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder skuldsaneringslån 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för skuldsaneringslån:

Lägsta lånebelopp2 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta36,47%
Uppläggningsavgift mellan179 kr - 995 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Hur mycket vill du lösa?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast

Alla Saneringslån hos Payup 2023

Utforska alla dina lånealternativ hos Payup nedan. Jämför och hitta det bästa lånet som passar dig.

Lista över alla Saneringslån - 25 st.

Nedan listar vi alla saneringslån som är tillgängliga för 2023.

5 st. nya Saneringslån

Ständigt lanseras det nya saneringslån. Med Payup blir det enklare att hålla koll på de allra senaste. Nedan listar vi de 5 nyaste lånen för 2023.

18 st. Saneringslån med Medsökande

För den som är ute efter ett lån med en medsökande/medlåntagare så finns det flera alternativ att välja mellan. Nedan listar vi alla tillgängliga saneringslån hos Payup som godtar medsökande.

Vad ett saneringslån är

Ett saneringslån (även kallat ”skuldsaneringslån”) är ett lån som ges till en individ eller ett företag för att hjälpa dem lösa skulder och betala tillbaka lån som de har snabbare. Lånen kan användas till att lösa skulder, betala tillbaka lån och krediter, samla lån och krediter och hantera andra ekonomiska svårigheter. Andra vanliga namn på saneringslån är omstartslån, nystartslån, hopbakslån och samlingslån.

Hur saneringslån fungerar

När du tar ett saneringslån så tar du ett billigt lån som du kan använda till att lösa dyrare lån som du har just nu. Resultatet är att du ersätter dyra lån med billigare alternativ, sänker dina lånekostnader, får lägre räntor på dina lån och kan betala tillbaka dina skulder snabbare.

För att ta ett saneringslån, gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Ange beloppet på din totala skuld just nu.
 3. Jämför saneringslånen, välj det lån som är billigast och som passar dig bäst och gå vidare.
 4. Ansök.
 5. Långivaren kommer att kontakta dig och hjälpa dig genom hela processen.

När du ansöker om ett saneringslån så kommer långivaren att kontakta dig och vägleda dig genom hela processen. Du och långivaren kommer att gå igenom din ekonomi, räkna ut dina skulder och långivaren kommer se om de kan föreslå ett billigare lån som du kan ersätta dina befintliga lån med. Om långivaren kan erbjuda ett fördelaktigare lån så kommer de att erbjuda ett förslag, som du kan välja att acceptera eller neka. Saneringslånet kommer aldrig betalas ut till dig, istället kommer långivaren att lösa dina skulder direkt, så att du inte behöver göra något, och månaderna därefter kommer du att få en ny faktura på posten som du kommer att betala framöver.

Dina lånekostnader kommer att sjunka, antalet lån du behöver hålla reda på kommer att bli färre och dina månadskostnader som du betalar för dina lån kommer att bli mindre. Du kan alltid se hur mycket du hade kunnat spara genom att kontakta en långivare och se över dina alternativ till att ta ett saneringslån.

Relaterat: Vad är en skuldsanering?

Krav

För att få ett saneringslån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Myndig (18+ år gammal).
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Regelbunden inkomstkälla.
 • Bankkonto med en svensk bank.
 • Tillräckligt god kreditvärdighet som visar att du kan betala tillbaka saneringslånet som du ansöker om.

För att få ett saneringslån kommer du att behöva uppfylla kraven som listats ovan. Uppfyller du kraven så kommer du att få ett saneringslån, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav. Du kan alltid se vilka krav långivare ställer när du klickar på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Fördelar

En fördel med ett saneringslån är att det är ett bra sätt att skapa en plan för att betala tillbaka skulder. Det ger möjligheten att konsolidera skulder och göra det enklare att hålla koll på lånebetalningar.

Följande är fördelarna med saneringslån:

 • Samlar ihop alla skulder i ett enda lån.
 • Ger lägre ränta och månadskostnad.
 • Ger enklare översikt över skulder.
 • Ger flexiblare betalningsplaner.
 • Möjlighet att hantera skulder på lång sikt.

Saneringslån kan vara ett bra sätt att få kontroll över skulderna och bör övervägas om du har flera olika skulder samtidigt. Det är dock viktigt att du ser över vilka alternativ du har och säkerställer att du väljer ett fördelaktigt saneringslån innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett lån.

Nackdelar

Det finns få nackdelar med saneringslån, eftersom de endast erbjuds för låntagare om de kan förbättra deras ekonomi. Dock finns det några saker som kan ses som potentiella nackdelar.

Följande är nackdelarna med saneringslån:

 • Det är inte alltid säkert att du kan få ett saneringslån, eftersom långivare endast erbjuder dem om de kan förbättra låntagares ekonomi. Om ett saneringslån inte kunnat förbättra din ekonomi, så kommer du inte heller att kunna få det.
 • Du måste ofta ha en god återbetalningsförmåga för att kunna få ett saneringslån. Har du låg kreditvärdighet blir det ofta svårt att få ett saneringslån, även om det inte är helt omöjligt.

Saneringslån kan vara fördelaktiga i vissa situationer, dock behöver man vara medveten om att det inte alltid är säkert att man kan få dem och att det kommer att ställas höga krav på att man kan betala tillbaka dem, för att man ska kunna få dem.

Saneringslån trots skuld hos Kronofogden

Har du skulder hos Kronofogden kan du få saneringslån. Många långivare erbjuder nämligen saneringslån trots att man har skulder hos Kronofogden.

För att ta ett saneringslån trots skuld hos Kronofogden, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Bocka för Skuld hos Kronofogden med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

För att se alla lån du kan få trots skuld hos Kronofogden, såväl saneringslån som andra sorters lån, besök Lån trots skuld hos Kronofogden.

Relaterat: Vad är existensminimum 2023?

Saneringslån utan säkerhet

Många saneringslån har inga krav på säkerhet och om du är ute efter att saneringslån utan säkerhet så har du många alternativ att välja mellan.

För att ta ett saneringslån utan säkerhet, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett saneringslån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Alla lån ovan är saneringslån utan säkerhet. Genom att ansöka om ett saneringslån hos någon av dem kan du säkerställa att du får ett lån utan att det ställs några krav på säkerhet.

Om du har svårt att få lån kan en medsökande vara till hjälp, och om du vill ta ett saneringslån med en medsökande, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över saneringslån ovan.
 2. Bocka för Medsökande med filterlådorna ovanför listan.
 3. Välj ett lån ur listan.

Du kan även besöka sidan Lån med medsökande för att se alla lån du kan få med medsökande, såväl saneringslån som andra sorters lån.

Relaterade sidor:

Vanliga frågor och svar