Samla ihop dina lån

Samla Lån med Betalningsanmärkning

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Sambla

Bästa samlingslånet med betalningsanmärkning 2023 enligt Payup

Sambla är det bästa samlingslånet med betalningsanmärkning för lån på 50 000 kr enligt Payup. Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 40 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 4,54% - 33,18% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Ansökan är inte bindande.

Se Samblas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Payups Topplista: Bästa samlingslånen med betalningsanmärkning 2023

Jämför samlingslån med betalningsanmärkning

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder samlingslån med betalningsanmärkning 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för samlingslån med betalningsanmärkning:

Lägsta lånebelopp2 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta33,18%
Uppläggningsavgift mellan179 kr - 995 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett samlingslån med betalningsanmärkning genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Myndig (18 år gammal eller äldre).
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Har ett bankkonto hos en svensk bank.
 • Har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Har inga skulder hos Kronofogden.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket vill du samla?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Analyserar erbjudanden från över 30 olika långivare
  Sambla logo

  Sambla

  Betyg: 4.0/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,54 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån

  Detaljerad information om Sambla

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  UppläggningsavgiftBeror på långivare
  AdministrationsavgiftBeror på långivare
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällSambla erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Sambla accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Sambla erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Sambla erbjuder samlingslån.
  MedsökandeJa, Sambla tillåter medsökande.
  Antal samarbetspartnersSambla samarbetar med 40 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Sambla behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Sambla kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Enkelfinans logo

  Enkelfinans

  Betyg: 2.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta4,02 -
  33,18%
  Löptid1 år -
  20 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare
  Accepterar medsökande
  Erbjuder samlingslån

  Detaljerad information om Enkelfinans

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  UppläggningsavgiftBeror på långivare
  AdministrationsavgiftBeror på långivare
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällEnkelfinans erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Enkelfinans accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Enkelfinans erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Enkelfinans erbjuder samlingslån.
  MedsökandeJa, Enkelfinans tillåter medsökande.
  Antal samarbetspartnersEnkelfinans samarbetar med 39 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Enkelfinans behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Enkelfinans kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 225 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 5,95% (effektiv ränta på 6,12%), resulterar i en total kostnad av 299 078 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2492,32 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Så fungerar det att samla lån med betalningsanmärkning

Att samla lån, även om du har betalningsanmärkningar (eller ”anmärkningar”), fungerar i grunden på samma sätt som att samla lån utan betalningsanmärkningar. Processen innebär att du ansöker om ett större lån (samlingslån) hos en långivare för att betala tillbaka alla dina befintliga mindre lån. Detta kan hjälpa dig att spara pengar genom att ge dig en lägre ränta, sänka dina månatliga betalningar, och förenkla din ekonomi genom att ha alla dina skulder hos en enda långivare.

Men det finns vissa särdrag när det kommer till att samla lån med betalningsanmärkningar:

 • Utmaningar med kreditvärdighet: Betalningsanmärkningar kan påverka din kreditvärdighet negativt, vilket gör det svårare att få ett lån godkänt. Många långivare ser nämligen betalningsanmärkningar som en indikation på högre risk.
 • Särskilda långivare: Det är bara vissa långivare som specialiserar sig på att erbjuda lån till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare tar hänsyn till fler faktorer än bara din kreditvärdighet när de bedömer din ansökan, som dina inkomster och dina aktuella ekonomiska förhållanden.
 • Högre räntor: Generellt kan räntorna vara högre för lån till personer med betalningsanmärkningar på grund av den högre risken för långivaren. Men genom att samla lån kan du fortfarande potentiellt sänka din totala månatliga betalning jämfört med om du har flera lån med höga räntor.
 • Bättre ekonomisk hantering: Att samla dina lån kan ge dig en mer hanterbar och överskådlig betalningsplan, vilket kan hjälpa dig att undvika ytterligare betalningsanmärkningar och förbättra din ekonomiska situation över tid.
 • Långsiktig påverkan på kreditvärdighet: Om du lyckas betala tillbaka ditt samlingslån i tid och i fullt belopp kan det hjälpa dig att förbättra din kreditvärdighet över tid, trots att du har betalningsanmärkningar.

Kom ihåg att det är viktigt att noggrant överväga dina alternativ och att förstå villkoren för ditt nya lån innan du tar steget att samla dina lån. Det är alltid en bra idé att rådfråga en ekonomisk rådgivare eller en rådgivare från en konsumentrådgivningsbyrå. Du kan hitta budget- och skuldrådgivare i din kommun hos Hallåkonsument.

Läs mer: Så fungerar det att samla lån

De vanligaste lånen att samla för att förbättra din ekonomi

Det finns flera olika typer av lån som människor ofta väljer att samla. Några exempel inkluderar:

 • Kreditkortsskulder: Kreditkort har ofta höga räntor, så det kan vara ekonomiskt fördelaktigt att samla dessa skulder under ett lån med en lägre ränta.
 • Privatlån eller blancolån: Dessa är lån utan säkerhet som kan användas för en mängd olika ändamål, från att finansiera ett bröllop till att betala för en bilreparation. Dessa lån kan också ha höga räntor, vilket gör dem till bra kandidater för sammanslagning.
 • Snabblån eller SMS-lån: Dessa är små, kortfristiga lån som ofta har mycket höga räntor. Att samla dessa kan hjälpa till att hantera återbetalningar och spara pengar över tid.
 • Studielån: Vissa väljer att samla sina studielån, särskilt om de har lån från flera olika källor. Dock kan det vara viktigt att noggrant överväga villkoren, eftersom vissa studielån (som CSN-lån) kan ha relativt låga räntor och fördelaktiga återbetalningsvillkor.
 • Billån: I vissa fall kan det vara möjligt att samla ett billån med andra skulder, men det beror på långivaren och de specifika villkoren för ditt billån.
 • Inköp på avbetalning: Detta kan inkludera allt från möbler till elektronik som har köpts på avbetalning.

Kom ihåg att det alltid är viktigt att noggrant överväga villkoren för ditt nya lån innan du beslutar att samla dina skulder. Det kan vara en bra idé att rådgöra med en ekonomisk rådgivare eller en konsumentrådgivningsbyrå för att hjälpa dig att förstå dina alternativ.

Krav för att samla lån med betalningsanmärkning

För att kunna samla lån trots betalningsanmärkningar krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har ett bankkonto med en svensk bank.
 • Du har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka samlingslånet.

Uppfyller du kraven så kan du samla dina lån även om du har betalningsanmärkningar, dock kan långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som du kan behöva uppfylla, till exempel att du inte har några skulder hos Kronofogden eller att din årsinkomst överstiger ett specifikt belopp. För att se exakt vilka krav som krävs för att du ska kunna samla dina lån trots betalningsanmärkning, klicka på Grundkrav bredvid ett lån ovan.

Fördelar och nackdelar med att samla lån med betalningsanmärkning

Att samla lån trots betalningsanmärkning kan ha både fördelar och nackdelar. Nedan följer några av dessa.

Fördelar

 • Förenklad ekonomisk hantering: Genom att samla alla lån i ett enda lån kan du förenkla din hanteringen av din ekonomi, eftersom du bara behöver betala till en långivare istället för flera.
 • Möjlig minskning av månadskostnader: Om det samlade lånet har en lägre ränta än dina nuvarande lån kan du potentiellt sänka dina månadskostnader.
 • Förbättrad kreditvärdighet på lång sikt: Om du lyckas betala tillbaka ditt samlingslån i tid kan det hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet över tid.

Nackdelar

 • Högre räntor: På grund av betalningsanmärkningarna kan räntorna vara högre än för lån till personer utan betalningsanmärkningar, vilket innebär att du kanske inte sparar så mycket som du hoppades.
 • Längre löptid: Om samlingslånet har en längre löptid kan det leda till sänkta månadskostnader, men det kan också innebära att lånet kan kosta dig mer totalt sett i ränta under lånets löptid, vilket kan göra lånet dyrare i slutändan.
 • Risk för ytterligare skuld: Om du inte är ansvarsfull med din ekonomi efter att ha tagit ett samlingslån, riskerar du att hamna i mer skuld. Detta kan hända om du till exempel börjar använda kreditkort som du nyligen har betalat av med ditt samlingslån.

Att samla lån är ett stort ekonomiskt beslut, särskilt om du har betalningsanmärkningar. Därför är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ, förstå villkoren för ditt nya lån och söka råd innan du går vidare.

Så ansöker du om ett samlingslån trots betalningsanmärkning

För att ansöka om ett samlingslån trots betalningsanmärkningar gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över samlingslån ovan.
 2. Ange det totala beloppet på alla de lån som du vill samla.
 3. Jämför långivarna, deras räntor och välj det samlingslån som passar dina behov bäst, och gå därefter vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Långivaren kommer att behandla din ansökan och ge dig ett besked om din ansökan beviljats. Om du blir beviljad lånet kommer långivaren att kontakta dig, ni kommer att gå igenom din ekonomi och därefter kommer långivaren att lösa dina skulder. Dina lån kommer att ersättas med det nya lånet och månaderna därefter kommer du att bara få en faktura med posten som avser betalningen för det nya lånet.

Hitta hjälp när du vill samla dina lån med betalningsanmärkning

Om det känns komplicerat att samla lån trots betalningsanmärkning, framförallt om du inte gjort det förut eller inte vet hur du ska börja, så finns det alltid hjälp du kan få för att underlätta processen.

För att få hjälp med att samla dina lån kan du göra så här:

 1. Besök Hallåkonsument.se.
 2. Uppsök en budget- och skuldrådgivare i din kommun.
 3. Be om hjälp, råd och vägledning om hur du ska göra för att samla dina lån.

Kom ihåg att alla långivare som erbjuder samlingslån oftast hjälper dig genom hela processen, så att du aldrig behöver känna dig osäker innan och under tiden som du samlar dina lån. Ansöker du om ett samlingslån, kommer långivaren vägleda dig genom processen så att du vet vad du behöver göra och hur det kommer att fungera att samla dina lån.

Andra namn på samlingslån

Samlingslån kallas ofta för många olika namn, men alla syftar på samma sorts lån. Det vanligaste namnet är samlingslån, men andra benämningar kan inkludera hopbakslån, omstartslån, nystartslån, skuldfinansieringslån och skuldsaneringslån.

5 populära samlingslån som accepterar betalningsanmärkning hos Payup

LångivareBeloppEffektiv räntaLöptidÅlderskrav
Nstart30 000 kr -
500 000 kr
7,32% - 29,99%2 år -
15 år
18 år
Moank25 000 kr -
600 000 kr
10,91% - 29,99%1 år -
15 år
20 år
Svea Bank10 000 kr -
400 000 kr
6,09% - 29,99%2 år -
15 år
20 år
Fairlo2 000 kr -
100 000 kr
15% - 19%1 dag -
6 år
20 år
Marginalen Bank25 000 kr -
500 000 kr
5,63% - 22,07%2 år -
15 år
20 år

Vanliga frågor och svar

Kan man samla lån med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att samla lån med betalningsanmärkning. Men det kan vara svårare att få godkänt och räntorna kan vara högre än för lån utan betalningsanmärkningar.

Hur kan man samla lån med dålig kreditvärdighet?

För att samla lån med dålig kreditvärdighet kan det vara användbart att söka efter långivare som specialiserar sig på personer med betalningsanmärkningar. Det kan också hjälpa att erbjuda säkerhet eller ha en medlåntagare.

När försvinner betalningsanmärkning hos Kronofogden?

En betalningsanmärkning hos Kronofogden försvinner vanligtvis tre år efter att den har registrerats, förutsatt att skulden har betalats. Om skulden inte har betalats kan anmärkningen kvarstå i upp till fem år.

Vad kan man inte göra om man har en betalningsanmärkning?

Att ha en betalningsanmärkning kan påverka möjligheten att få kredit, hyra bostad eller skaffa abonnemang. Det kan också vara svårare att få jobb som kräver ekonomiskt förtroende.