Varför Sambla

Sambla Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Sambla är en låneförmedlare som jämför privatlån och samlingslån upp till 600 000 kr. Sambla har över 40 anslutna samarbetspartners, vars låneerbjudanden du kan jämföra och välja mellan. Den effektiva räntan ligger mellan 3,06% - 29,99% och återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Sambla gör det enklare att jämföra privatlån mellan 5 000 kr och 600 000 kr. När du ansöker via Sambla får du upp till 40 olika låneerbjudanden du kan välja mellan. En ansökan är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något av dem. Att ansöka går snabbt och du får svar inom 24 timmar.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Sambla

  Sambla

  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,06 -
  29,99%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Sambla:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
 • Över 40 olika långivare.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Skälig ränta.
 • Betalningsanmärkning är OK.
 • Låga krav.

Nackdelar

 • Ibland kan erbjudanden komma in efter 24 timmar.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Sambla säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Sambla är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Sambla är ett seriöst företag som ägs och drivs av Sambla AB. Sambla står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Sambla?

Sambla använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Sambla betalningsanmärkningar?

Ja, Sambla accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Sambla även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Sambla ut?

Sambla betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Sambla?

För att få lån hos Sambla krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån

Hur loggar man in på Sambla?

Du loggar in på Samblas hemsida. Logga in

Komplett recension

Sambla är en låneförmedlare som specialiserar sig på att hjälpa konsumenter hitta rätt privatlån, samlingslån och konsumtionslån, efter behov. Genom Sambla kan du snabbt ansöka om ett lån och med bara en enda ansökan kan du få svar från upp till 40 st. olika långivare. Du kan sedan välja det erbjudande som har lägst ränta och som passar det du söker bäst.

Ett lån från Sambla har inget krav på säkerhet, vilket betyder att du kan använda lånet till vad som helst, till exempel för att samla andra lån eller för att finansiera ett större köp.

Vem Sambla passar för

Sambla passar den som vill hitta ett lån med bästa möjliga ränta och villkor. Eftersom Sambla har 40 olika partners som får titta på din låneansökan så har du goda chanser till att få ett tilltalande erbjudande. Tjänsten passar därför den som vill undvika onödiga lånekostnader.

Sambla passar även dig som inte vill lägga ned mer arbete än nödvändigt på att jämföra olika långivare. Sambla gör jämförelseprocessen snabbare.

Sambla har som krav att du fyllt 18 år, har en svensk folkbokföringsadress och har en månadsinkomst på minst 8400 kr.

Hur det fungerar

Sambla är en kostnadsfri tjänst som är enkel att använda. För att använda Sambla så ansöker du genom låneförmedlarens hemsida. Du väljer belopp, löptid och fyller i formuläret. Sedan skickar du in din ansökan och legitimerar dig med ditt BankID.

Din ansökan skickas sedan vidare till Samblas samarbetspartners. Några minuter senare får du låneförslag från olika långivare och låneinstitut. Du kan välja det erbjudande som passar dig bäst och signera det med ditt BankID. Därefter betalar långivaren ut lånet till dig.

Att ansöka genom Sambla är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något utav lånen.

Om företaget

Sambla är en av Sveriges största låneförmedlare. Bland deras samarbetspartners finns Swedbank, Nordea, Santander Bank och Wasa Kredit. Sambla grundades för att hjälpa alla konsumenter hitta till ett skäligt lån, oavsett behov och kreditvärdighet.

Om du vill kontakta Sambla kan kundtjänsten nås genom mejl och telefon. Du kan även besöka Samblas FAQ-sida på hemsidan för att hitta svar på vanliga frågor.

Vad Sambla erbjuder

Hos Sambla får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Sambla görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 3,06 % upp till 29,99 %. Ett lån om 150 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%), resulterar i en total kostnad av 215 282 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1495 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Sambla AB
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm

E-post: kundtjanst@sambla.se
Telefonnummer: 0770 22 01 80

Öppettider:

Måndag:09:00-20:30
Tisdag:09:00-20:30
Onsdag:13:00-20:30
Torsdag:09:00-20:30
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt