Varför Saldo

Saldo Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Saldo erbjuder smslån utan en kreditupplysning hos UC mellan 1000 kr och 20 000 kr. Du får besked direkt och även lånet betalas ut direkt om din ansökan beviljas. Återbetalningstiden är tre månader med möjlighet att förlänga lånet vid behov.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Saldo kan du få ett snabblån eller en onlinekredit på upp till 20 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och du får svar på din ansökan inom några minuter. Ingen kreditupplysning hos UC tas, i stället så tar Saldo kreditupplysningen hos Bisnode. Lånet betalas ut direkt.

 • Saldo
  Saldo
  Lån mellan1 000 -
  20 000 kr
  Effektiv ränta26,5% -
  74,4%
  Löptid30 dgr -
  2 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank dygnet runt med BankID.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Se lån
  Krav för att få lån hos Saldo:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 5 000 kr, återbetalningstid 1 mån med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 265,5 %) ger en totalkostnad på 5 570,34 kr för lånet (5 570,34 kr per månad, 1 avbetalning), Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Besked på ansökan ges direkt.
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Direkt utbetalning.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Betalningsanmärkningar tillåts.
  • Låga krav.
  Nackdelar
  • Högkostnadskredit.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Saldo säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Saldo är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Saldo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Tact Finance AB. Saldo står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Saldo?

  Saldo använder Bisnode.

  Accepterar Saldo betalningsanmärkningar?

  Ja, Saldo accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Saldo ut?

  Saldo betalar ut direkt till Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank dygnet runt med BankID.

  Vad krävs för att få lån hos Saldo?

  För att få lån hos Saldo krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Hur loggar man in på Saldo?

  Du loggar in på Saldos hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Långivaren Saldo erbjuder konsumentlån och krediter i form av smslån, snabblån och onlinekrediter. Skillnader mellan snabblån och privatlån.

  Lånet från Saldo uppgår till max 5 000 kr och krediten till max 20 000 kr. Ingen kreditupplysning hos US tas. Lånet återbetalas inom 90 dagar och krediten har en återbetalningstid upp till 2 år. Du kan välja att när som helst betala tillbaka hela lånet direkt, eller delbetala det månadsvis. Vid behov så kan du förlänga smslånets återbetalningstid.

  Lånet från Saldo är en högkostnadskredit vilket innebär att den effektiva räntan är på 30 % eller högre. Dock så är beloppen små vilket innebär att den totala kostnader för lånet inte behöver vara högt. Du kan välja att återbetala lånet inom en månad eller efter tre månader. Snabblån som Saldo är lämpade för specifika ändamål och är inte lån som bör tas ifall ett akut behov inte finns. Lånar du 1000 kr hos Saldo så kan du exempelvis behöva betala tillbaka 3000 kr för lånet. Det innebär att om ett akut behov av pengar uppstår innan löning så kan ett lån från Saldo vara en lösning men lånet bör inte ses som en lösning ifall ett akut behov av pengar inte finns.

  Saldo samarbetar med Trustly vilket innebär att om din bank har stöd för Trustly så kan du få lånet utbetalt till ditt bankkonto direkt.

  Läs mer: Låna pengar genom Trustly

  Vem passar Saldo för?

  Ett smslån från Saldo kan passa dig som är i behov av ett litet lån. Detsamma gäller om du behöver pengar inom ett par minuter eller ett par timmar. Om du har haft det svårt att få lån hos andra långivare så kan en ansökan hos Saldo också gå igenom.

  Lånet passar främst om du skulle få utgifter som du inte räknat med eller om du är i ett behov av ett akutlån som du behöver få utbetalt direkt.

  Även krediten passar för den som vill ha en extra buffert att kunna använda ifall ett behov av pengar skulle uppstå. Krediten kostar inget när den inte används, i stället så betalar man ränta endast på det belopp som man förbrukat.

  Innan du ansöker om smslånet så bör du vara säker på att du kan återbetala det inom 90 dagar. I värsta fall så kan återbetalningstiden förlängas med ytterligare en månad. Saldo kräver att låntagaren har ett svenskt personnummer, svensk folkbokföringsadress samt ett konto i en svensk bank. Låntagaren måste även ha en taxerad inkomst.

  Hur fungerar Saldo?

  Saldo fungerar ungefär som andra långivare. Du besöker Saldos hemsida, väljer låneformen som du vill ansöka om och fyller i ansökningsformuläret. Därefter skickar du in din ansökan och verifierar din identitet med BankID. En kreditupplysning begärs genom Bisnode och inom några minuter så får du ett besked på om din ansökan beviljats direkt på skärmen.

  Vid beviljad ansökan så betalas lånet ut direkt. Om du är kund hos någon av storbankerna, exempelvis Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea eller Danske Bank så kommer pengarna att sättas in på ditt konto inom några minuter.

  Om företaget

  Saldo Finance bedriver näringsverksamhet i Sverige, Finland och Litauen. Företaget erbjuder tre olika lån, men endast sms lånet har lanserats på den svenska marknaden.

  Saldo har varit verksamt i över tio år och har som mål att hjälpa konsumenter i vardagen.

  Saldos kundtjänst kan nås genom e-post, chatt samt telefon vardagar kl. 08.00-17.00. Saldo har även en blogg och en FAQ-sida där du kan hitta mycket relevant information om företagets lån och ekonomi i övrigt.

  Vad Saldo erbjuder

  Hos Saldo får du ett snabblån och en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 395 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Saldo görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 20 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 26,5 % och 74,4 %. Vid ett lån på 5 000 kr, återbetalningstid 1 mån med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 265,5 %) ger en totalkostnad på 5 570,34 kr för lånet (5 570,34 kr per månad, 1 avbetalning),

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Tact Finance AB
  Sveavägen 98 plan 5
  113 50 Stockholm

  E-post: kundtjanst@saldo.com
  Telefonnummer: 08 4650 1931

  Öppettider:

  Måndag:00:00-23:59
  Tisdag:00:00-23:59
  Onsdag:00:00-23:59
  Torsdag:00:00-23:59
  Fredag:00:00-23:59
  Lördag:00:00-23:59
  Söndag:00:00-23:59

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.