Varför Säkerfinans

Säkerfinans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Säkerfinans kan du ansöka om en kontokredit mellan 1000 kr och 30 000 kr. En kreditupplysning tas hos Bisnode. Du kan använda en del av krediten eller hela krediten närsomhelst. Du betalar bara ränta på den del av krediten som du använt.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Säkerfinans erbjuder kontokrediter från 1000 kr till 30 000 kr. Den effektiva räntan på krediten ligger på mellan 48% - 83%. Krediten är en högkostnadskredit. Kreditupplysningen tas hos Bisnode.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Säkerfinans

  Säkerfinans

  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta48 -
  83%
  Löptid30 dgr -
  6 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Alla fyra innan 13:30.
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Säkerfinans:
  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 65,83%), resulterar i en total kostnad av 12 979 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1095 kr vardera. Startavgift: 395 kr. Aviavgift: 35 kr/avi.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Stöd för Trustly: direkt utbetalning till alla storbanker.
 • Kundtjänsten har helgöppet.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.
 • Betalningsanmärkningar tillåts ej.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Säkerfinans säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Säkerfinans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Säkerfinans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bliq AB. Säkerfinans står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Säkerfinans?

Säkerfinans använder Bisnode.

Accepterar Säkerfinans betalningsanmärkningar?

Nej, Säkerfinans accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Säkerfinans om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Säkerfinans ut?

Säkerfinans betalar ut samma dag till Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Alla fyra innan 13:30.

Vad krävs för att få lån hos Säkerfinans?

För att få lån hos Säkerfinans krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

Hur loggar man in på Säkerfinans?

Du loggar in på Säkerfinans hemsida. Logga in

Komplett recension

Hos Säkerfinans så kan du ansöka om konsumentkrediter. Skillnaden mellan konsumentkrediter och privatlån är att krediten inte betalas ut till ditt privata bankkonto direkt, i stället så har du tillgång till krediten på kreditgivarens hemsida och du över pengar från din kredit till ditt bankkonto vid behov. Du betalar ränta bara på det belopp som du fört över. Inget kreditkort medföljer.

Räntan på Säkerfinans kredit ligger på mellan 48% - 83%, vilket betyder att krediten är en så kallad högkostnadskredit. Högkostnadskrediter är krediter vars effektiva räntor ligger på 30% eller mer.

Läs mer: Krediter som inte är högkostnadskrediter

Vem passar Säkerfinans för?

Kontokrediten från Säkerfinans passar dig som vill ha en mindre buffert som du kan använda dig utav vid behov. Du kanske har en god ekonomi, men ändå vill ha en extra trygghet ifall något oväntat skulle inträffa. Krediten passar även kunder som ibland behöver extra resurser några veckor innan löning.

För att bli beviljad en kredit hos Säkerfinans så måste du vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige, ha en årsinkomst på minst 150 000 kr och inte ha några betalningsanmärkningar. Svenskt bankkonto och BankID krävs också.

Relaterat: Låna pengar trots betalningsanmärkningar

Hur fungerar Säkerfinans?

Krediten från Säkerfinans fungerar som en typisk onlinekredit. Det innebär att krediten är tillgänglig online, på kreditgivarens hemsida. Du har tillgång till den genom att logga in på Mina Sidor hos kreditgivaren. För att använda krediten så gör du uttag från din onlinekredit till ditt privata bankkonto. Du betalar ränta bara på det belopp som du fört över.

För att ansöka besöker du Säkerfinans hemsida. Du väljer kreditlimit och fyller i ansökningsformuläret. Du skickar in det online och signerar det med ditt BankID. När din ansökan beviljats så betalas pengarna ut till ditt konto hos Säkerfinans direkt. Med Trustly gör du sedan uttag från din onlinekredit till ditt bankkonto med direkt överföring.

Om företaget

Säkerfinans ägs av Bliq AB. Företaget driver även lånetjänsterna Mobillån, Tryggkredit och Snabbfinans. Kreditgivarens kundsupport kan kontaktas via telefon och e-post. Kundtjänsten har öppettider måndag-fredag kl. 10.00-18.00 samt lördagar kl. 10.00-15.00.

Vad Säkerfinans erbjuder

Hos Säkerfinans får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 395 kr. Aviavgiften är: 35 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Säkerfinans görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 48 % upp till 83 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 65,83%), resulterar i en total kostnad av 12 979 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1095 kr vardera. Startavgift: 395 kr. Aviavgift: 35 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

E-post: info@säkerfinans.se
Telefonnummer: 08 644 20 10

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:10:00-15:00
Söndag:Stängt