Varför Rocker

Rocker: 2023 recension

Allt du behöver veta

Rocker, tidigare Bynk, erbjuder en smart låneprodukt som gör det enkelt att låna pengar, hantera och splitta köp, hantera kvitton, ta ut betalkort och kreditkonton, och mer. Med en användarvänligt sajt och app kan du samla din ekonomi på ett ställe.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Rocker blir det enkelt att hålla koll på din ekonomi. Produkten erbjuder många olika tjänster varav flera är gratis, däribland konto-/betalkort, kvittohantering, och mer. Rocker erbjuder även lån som man kan ansöka om direkt genom mobilen. Appen är användarvänligt och livechatt, e-post samt telefonsupport erbjuds alla dagar i veckan.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Rocker

  Rocker

  Lån mellan10 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,45 -
  25,95%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder20
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Rocker:
  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,34%), resulterar i en total kostnad av 145 551 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 1211 kr vardera. Startavgift: 398 kr. Aviavgift: 18 kr/avi.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Rocker säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Rocker är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Rocker är ett seriöst företag som ägs och drivs av Rocker AB. Rocker står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Rocker?

Rocker använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Rocker betalningsanmärkningar?

Nej, Rocker accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Rocker om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Rocker ut?

Rocker betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Rocker?

För att få lån hos Rocker krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

Hur loggar man in på Rocker?

Du loggar in på Rockers hemsida. Logga in

Komplett recension

Rocker är tjänsten för dig som vill få bättre kontroll över din ekonomi, tillgång till krediter och vill samla dina finanser på ett och samma ställe.

Rocker erbjuder flera finansiella tjänster som gör det lättare för konsumenter att få en bättre överblick över privatekonomin. Tjänsterna inkluderar bland annat kontokrediter och kontokort. Allt sköts smidigt via Rocker-appen som redan används av över 200 000 svenskar.

Hur fungerar det?

För att komma igång och använda Rocker så besöker du tjänstens hemsida, varefter du väljer vad du är intresserad av att ansöka om.

För att ansöka om en kontokredit och ett betalkort så klickar du på ”kontokredit”-fliken och fyller i en ansökan. Likaså om du är intresserad av lån eller annat.

Att fylla i en ansökan är enkelt och du följer bara de olika stegen i ansökningsprocessen. Du signerar din ansökan med ditt BankID och får därefter svar på din ansökan direkt. Hos Rocker så kan du inte ansöka utan BankID.

Om du uppfyller Rockers krav på att bli beviljad en kredit eller ett lån så får du oftast pengarna utbetalade till ditt konto inom 5-10 minuter. Sällan har det varit så enkelt att låna pengar genom mobilen.

Rockers krav är bland annat att du har fyllt 20 år, är fri från betalningsanmärkningar och är fast anställd, egenföretagare eller pensionär. Du får inte ha skyddad identitet eller aktiva skulder hos Kronofogden. Hur kan man låna trots skuld hos Kronofogden?

Om din ansökan om ett Rocker-konto beviljas så kan du ansöka om en kredit på upp till 40 000 kronor. En stor fördel med kontokrediter är att du endast betalar för den kredit du använder. Med andra ord så betalar du bara ränta på den del av krediten som du använder. Du betalar inte heller någon månads- eller årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag när du använder Rockers kontokredit. Vid privatlån så kan lånebeloppet uppgå till 300 000 kr, och då kan du också välja att samla dina lån hos Rocker eller ansöka om ett nytt privatlån hos dem.

Rockers tjänster

Rocker är låneprodukt som erbjuder många olika funktioner:

 • Connect: Kvittohantering
 • Rockerkort
 • Sparkonto
 • Extra: Kontokredit utan kreditkort
 • Rockerlån
 • Buddy: Hjälp vid bilköp
 • Pay: Gör betalning mellan privatpersoner tryggare

Dessa tjänster gör det möjligt att kategorisera och hantera köp, skapa en budget, spara kvitton, splitta utlägg med familj och vänner, låna pengar och göra smidiga betalningar. Kostnaden för de olika tjänsterna beror på vilket paket du väljer. Rocker erbjuder tre paket:

 • Standard: som är gratis.
 • Plus: som kostar 29 kronor i månaden.
 • Premium: som kostar 99 kronor i månaden.

Support på många olika sätt

Om du har frågor så finns det många sätt att få hjälp. Rockers trevliga kundservice finns tillgänglig 24/7, året om. Du kan kontakta kundsupporten via live-chatt, telefon och e-post.

Om företaget

Rocker är för många ett nytt varumärke, men det är inget okänt företag som står bakom tjänsten. Det är nämligen det välkända och välrenommerade företaget Bynk AB, som grundades 2016. År 2019 valde Bynk att byta namn till Rocker för vissa tjänster. Konsumentlånen, exempelvis snabblån och smslån, går fortfarande att hitta under namnet Bynk. Företaget är baserat i Stockholm och har tillstånd som betalningsinstitut i EU. Företaget regleras av Finansinspektionen.

Vad Rocker erbjuder

Hos Rocker får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 398 kr. Aviavgiften är: 18 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Rocker görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 3,45 % upp till 25,95 %. Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 7,95% (effektiv ränta på 8,34%), resulterar i en total kostnad av 145 551 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 1211 kr vardera. Startavgift: 398 kr. Aviavgift: 18 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Rocker AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm

E-post: kundservice@bynk.se
Telefonnummer: 020 70 07 00

Öppettider:

Måndag:08:00-21:00
Tisdag:08:00-21:00
Onsdag:08:00-21:00
Torsdag:08:00-21:00
Fredag:08:00-21:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt