Varför Risicum

Risicum Kontokredit: 2023 recension

Allt du behöver veta

Risicum erbjuder kontokrediter mellan 3000 kr och 50 000 kr. Du får svar direkt efter inskickad ansökan och utbetalningen sker inom 30 minuter. Direktöverföring gäller till Nordea och Handelsbanken.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Risicum så kan du ansöka om kontokredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Svar på ansökan ges direkt och utbetalningen görs omgående, även under helger. Om du har konto i Handelsbanken eller Nordea får du direktutbetalning. Ingen kreditupplysning tas hos UC, i stället så tar Risicum denna hos Bisnode. Risicum är inte en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Risicum och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Brixo.
 • Risicum
  Risicum
  Lån mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta25,95%
  Löptid1 år -
  4 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till Nordea & Handelsbanken. Båda innan 21:00.
  Kontokredit
  Utan UC
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 30 dagar för nya kunder & återkommande kunder.
  Se lån
  Krav för att få lån hos Risicum:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomstRegelbunden inkomst behövs, dock inget krav på hur mycket.
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid en nyttjad kredit på 40 000 kr, återbetalningstid 37 mån med en nominell ränta på 35 % (effektiv ränta 46,49 %) ger en totalkostnad på 61 106,78 kr för lånet (1 651,53 per månad, 37 avbetalningar). Startavgift: 390 kr, aviavgift: 49 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Svar direkt på inskickad ansökan.
  • Utbetalning inom 30 minuter, även under helger.
  • Direktutbetalning till Nordea och Handelsbanken.
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Kundtjänsten har helgöppet.
  • Snabb ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Betalningsanmärkningar tillåts inte.
  • Minst 20 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Risicum säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Risicum är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Risicum är ett seriöst företag som ägs och drivs av Risicum Capital AB. Risicum står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Risicum?

  Risicum använder Bisnode.

  Accepterar Risicum betalningsanmärkningar?

  Nej, Risicum accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Risicum ut?

  Risicum betalar ut samma dag till Nordea & Handelsbanken. Båda innan 21:00.

  Vad krävs för att få lån hos Risicum?

  För att få lån hos Risicum krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en deklarerad inkomst{regelbunden inkomst behövs, dock inget krav på hur mycket.}

  Hur loggar man in på Risicum?

  Du loggar in på Risicums hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Risicum erbjuder konsumentkrediter. Till skillnad från privatlån så betalas en kredit inte ut till ens bankkonto utan i stället så har man tillgång till den genom ”Mina Sidor” hos kreditgivaren. För att ta del av krediten så loggar du in på ”Mina Sidor” hos kreditgivaren och för över det belopp som du behöver från din kredit till ditt privata bankkonto. Överföringstiden är i regel samma dag om den görs under Risicums öppettider, annars så sker den nästkommande arbetsdag.

  Risicum tar inte en kreditupplysning hos UC utan gör denna i stället hos Bisnode. Kreditens kreditgräns är från 3000 kr upp till 50 000 kr och krediten är inte en högkostnadskredit.

  Vem passar Risicum för?

  Risicum är ett bra val för dig som vill ha en extra buffert att ta del av vid behov. Krediten passar när du vill ha en lägre summa till hands. Den kan vara för den som vill ha en extra trygghet eller den som ibland behöver ett extra tillskott i kassan. En kredit från Risicum lämpar sig också när du föredrar ett lån utan att en kreditupplysning görs hos UC.

  För att få låna av Risicum så måste du vara myndig och folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha ett svenskt bankkonto, BankID samt ett mobilnummer.

  Hur fungerar Risicum?

  Ansökningsprocessen hos Risicum är snabb. Du besöker Risicums hemsida och väljer lånebelopp, varefter du klickar på Ansök. Du förs vidare till låneformuläret som du fyller in och sedan skickar in elektroniskt. Du signerar din ansökan med BankID.

  Risicum lämnar ett besked på din ansökan så snart den kommit in. Krediten betalas ut inom 30 minuter och du har sedan tillgång till den under ”Mina Sidor” hos Risicum. Från Mina Sidor så kan du göra överföringar från din kredit till ditt egna bankkonto. Om du har ett konto hos Nordea eller Handelsbanken så kommer pengarna in på kontot direkt. Återbetalningen sker månadsvis och du betalar bara ränta på det belopp som du tagit ut. Du betalar ingen ränta för den del av krediten som du inte fört över.

  Om företaget

  Risicum drivs av Risicum Capital AB. Företaget äger även lånetjänsten Lånbutiken och är verksamt i Sverige och i Finland.

  Risicums kundtjänst kan nås varje dag, inklusive helger. Kundtjänsten kan kontaktas via e-post eller telefon under telefontiderna måndag-fredag kl. 08.00-20.00 samt lördagar kl. 09.00-17.00 och söndagar kl. 11.00-17.00.

  Vad Risicum erbjuder

  Hos Risicum får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 390 kr. Aviavgiften är: 49 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Risicum görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Den effektiva räntan är 25,95 %. Vid en nyttjad kredit på 40 000 kr, återbetalningstid 37 mån med en nominell ränta på 35 % (effektiv ränta 46,49 %) ger en totalkostnad på 61 106,78 kr för lånet (1 651,53 per månad, 37 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Risicum Capital AB
  St Eriksgatan 44
  112 34 Stockholm

  E-post: kundtjanst@risicum.se
  Telefonnummer: 08-1245 1987

  Öppettider:

  Måndag:07:00-21:00
  Tisdag:07:00-21:00
  Onsdag:07:00-21:00
  Torsdag:07:00-21:00
  Fredag:07:00-21:00
  Lördag:09:00-17:00
  Söndag:11:00-17:00

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.