Kom igång

Låna Pengar Till Resa: Bästa Reselånen 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Northmill

Bästa reselånet 2023 enligt Payup

Northmill är det bästa reselånet för lån på 50 000 kr enligt Payup. Northmill erbjuder kontokrediter i belopp som varierar mellan 1000 och 50 000 kr. Räntan ligger mellan 6 år och ansökningsprocessen är digital. Svar på ansökan ges vanligtvis inom en timme och utbetalningen sker direkt med hjälp av Trustly.

Se Northmills villkor
Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.

Payups Topplista: Bästa reselånen 2023

Jämför reselån

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder reselån 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för reselån:

Lägsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta33,18%
Uppläggningsavgift mellan179 kr - 595 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett reselån genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Myndig (18 år gammal eller äldre).
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Har ett bankkonto hos en svensk bank.
 • Har en tillräcklig inkomst för att betala tillbaka lånet.
 • Har inga skulder hos Kronofogden.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket kostar resan?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Northmill logo

  Northmill

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan1 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta9,22 -
  30,21%
  Löptid150 dgr -
  6 år
  Ålderskrav18 år
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Reselån

  Detaljerad information om Northmill

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift19 kr
  Uttagsavgift195 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningUtbetalning samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan 13:30.
  Utbetalning under helg/kvällNorthmill erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Northmill accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Northmill erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Northmill erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Northmill tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Northmill behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Northmill kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.
 • Lånet som är fair!
  Fairlo logo

  Fairlo

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan2 000 -
  100 000 kr
  Effektiv ränta15 -
  19%
  Löptid1 dag -
  6 år
  Ålderskrav20 år
  Utb. Dygnet runt
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Stöd för Zimpler
  Reselån

  Detaljerad information om Fairlo

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 kr
  Uttagsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 0%
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningDirekt utbetalning till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.
  Utbetalning under helg/kvällFairlo erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Fairlo erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Fairlo erbjuder samlingslån.
  MedsökandeNej, Fairlo tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Fairlo behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Fairlo kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Att låna pengar till resa

Längtar du efter nya äventyr? Känner du för att åka på en resa med familjen? Då behöver ekonomin inte vara något hinder. Idag finns det möjligheter att låna pengar till resan och delbetala den under flera månaders tid, vilket gett upphov till begreppen ”semesterlån” och ”reselån”. Men vad innebär det egentligen och vad bör man tänka på innan man skickar in en låneansökan?

Så fungerar det

Du kan låna pengar till en resa på flera sätt. Kanske har du redan en del besparingar som kan täcka en del av semestern, men inte allt, då kan ett privatlån täcka för resten.

Privatlån finns i många olika former, som exempelvis privatlån utan säkerhet eller onlinekrediter, där respektive har olika för- och nackdelar (som förklaras nedan). Resekort är ett annat alternativ som kan hjälpa täcka för resekostnaden. Nedan följer mer information om alternativen.

Hur du ansöker om reselån / resekrediter

Ansökningar görs idag enklast genom internet. Jämför lånen och välj ett lån som kan passa dig, dina behov och dina förutsättningar, och gå därefter vidare till långivarens hemsida. Ansökningar verifieras med BankID och i regel så ges besked på inskickad ansökan inom 1-3 arbetsdagar, dock finns det vissa långivare som ger besked direkt. Ifall ett lån beviljats så betalas det vanligtvis ut inom några arbetsdagar.

Reselån: Vilka alternativ man har

Privatlån

Det fördelaktigaste alternativet för att köpa en resa på avbetalning är genom ett så kallat reselån, som egentligen bara är ett ord som syftar på privatlån utan krav på säkerhet. När man talar om lån utan säkerhet så talar man om lån där pengarna kan användas åt vad som helst, som exempelvis till att betala för en resa. Med andra ord så kan man använda lånet för att betala för resan, och därefter så återbetalar man lånet månatligen tills det är återbetalt.

Fördelen med privatlån är att det oftast är det billigaste alternativet. Dock finns det andra alternativ, som både är bättre än privatlån på vissa sätt, men även mindre bra på andra sätt. De följer nedan.

Onlinekrediter

Ett annat alternativ är att onlinekrediter, eller kontokrediter som de också kallas.

Till skillnad mot privatlån så betalas en onlinekredit inte ut till ens privata bankkonto, istället får man tillgång till krediten genom kreditgivarens hemsida, och vid behov så överför man beloppet man behöver från onlinekrediten till ens privata bankkonto. Ränta tillkommer endast för det belopp som man fört över.

Fördelen med onlinekrediter är att det kan ge en ökad flexibilitet. Onlinekrediten finns passiv och vid behov så kan man föra över. Dock är nackdelen att onlinekrediter oftast är dyrare.

Ifall man inte behöver flexibiliteten och ifall man vet hur mycket resan kommer att kosta så kan ett privatlån funka väl. Man ansöker om beloppet man behöver och återbetalar det därefter enligt plan. Söker man lite mer flexibilitet så kan onlinekrediter vara ett alternativ. En årskostnad kan i vissa fall tillkomma för krediten och krediträntan kan vara högre, men då har man en kredit som man kan använda sig utav ifall behovet någon gång skulle uppstå, även under resan.

Kreditkort

Ett resekort är ett tredje alternativ att betala för resan på med kredit. Fördelarna med resekort är flera, dock så finns det också nackdelar som man bör känna till.

Precis som vid onlinekrediter så kan kreditkort ge en ökad flexibilitet. Vidare kan kreditkort även ge förmåner som man får tillgång till när man använder kortet i handeln. Exempel på dessa kan vara kompletterande reseförsäkringar, poängsystem som kan leda till billigare flygbiljetter i framtiden, tillgång till lounge på flygplatsen eller priority pass när man köar in till flyget. Olika resekort har olika förmåner och att jämföra resekort kan hjälpa en med att hitta ett optimalt kort som kan passa en själv.

Dock är nackdelen, precis som vid onlinekrediter, att resekort också oftast är dyrare än privatlån. De flesta resekort har en årsavgift som man betalar för att ha tillgång till krediten, och krediträntan för den förbrukade krediten brukar oftast vara högre än räntan som man får vid privatlån.

Vidare är det bra att veta att hemförsäkringar redan ger skydd vid utlandsresor. Kreditkortens försäkringar fungerar som en komplettering, där man även får skydd vid flygförseningar, bagageförseningar och mer, men för den som endast söker de grundläggande skydden så kan hemförsäkringens reseskydd räcka gott och väl.

Exempel på resekort: American Express (SAS-kortet), Marginalen Traveller och Bank Norwegian Mastercard. Vissa resekort samarbetar med specifika flygbolag, och i de fall är det viktigt att man köper resebiljetterna med bolaget som resekortet har samarbetet med.

Vad bör man tänka på innan man lånar till resan?

Att låna pengar är alltid ett stort ansvar. Därför är det rekommenderat att man går igenom följande punkter innan man lånar:

 • Se över ekonomin: Har du råd med lånet? Om du inte kan återbetala lånet bör du inte ansöka om det. Se till så att de månatliga återbetalningarna av lånet passar in i din budget.
 • Hur mycket behöver du låna: Försök att spara ihop lite egna pengar. Då behöver du inte ansöka om lika mycket i lån, utan istället kan du kanske ansöka om lite mindre i lån.
 • Fundera på om du kan åka under lågsäsong: Visst kan det kännas härligt att åka utomlands när alla andra reser, men varför inte vänta ett par veckor, eller till och med ett par dagar? Om du åker innan eller efter högsäsongen kan du spara många tusenlappar.

Vanliga frågor och svar

Hur kan man låna pengar till resor?

Med privatlån kan man låna pengar till vad som helst, däribland till att resa.

Är det dyrt att låna pengar till resan?

Det kostar inte mer att låna pengar till resan som det kostar att låna pengar till annan konsumtion. Privatlån kostar lika mycket oavsett vad man använder lånet till.

Vilka lån är bäst för resan?

Hos PayUp hittar du de bästa lånen till resor. Klicka här för att se en lista över de bästa lånen. Filtrera listan med filterknapparna ovanför listan.

Är ett lån och en kredit samma sak?

Att förstå skillnaden mellan lån och kredit är viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut om ekonomi. Båda innebär ...Läs mer