Varför Pengino

Pengino Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Pengino kan du få hjälp med att jämföra lån. Du ansöker om ett belopp från 5000 kr till 600 000 kr och endast en kreditupplysning tas varefter du får svar från flera olika långivare som du kan jämföra och välja mellan.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Jämförelsetjänsten Pengino hjälper dig hitta lån mellan 5000 kr och 600 000 kr. Endast en kreditupplysning begärs och du får sedan erbjudanden från flera olika långivare. Välj därefter det lån som passar dina behov bäst, eller inget alls. En ansökan genom Pengino är inte bindande.

Vi samarbetar inte längre med Pengino och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Enkelfinans.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Pengino

  Pengino

  Lån mellan5 000 -
  60 000 kr
  Effektiv ränta2,99 -
  34,36%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Pengino:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 180 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 6,65% (effektiv ränta på 6,86%), resulterar i en total kostnad av 246 915 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2058 kr vardera. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Jämförelsetjänst; endast en kreditupplysning tas, få sedan bud från flera olika långivare.
 • Besked på behandlad ansökan ges snabbt.
 • Utbetalning inom 1 dag när du signerar med BankID.
 • Låg ränta.
 • Betalningsanmärkningar är OK.

Nackdelar

 • Vissa av Penginos samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka det är framgång tydligt.
 • Kundtjänsten har begränsade öppettider.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Pengino säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Pengino är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Pengino är ett seriöst företag som ägs och drivs av Zmarta AB. Pengino står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Pengino?

Pengino använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Pengino betalningsanmärkningar?

Ja, Pengino accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Pengino även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Pengino ut?

Pengino betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Pengino?

För att få lån hos Pengino krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

Hur loggar man in på Pengino?

Du loggar in på Penginos hemsida. Logga in

Komplett recension

Pengino är en jämförelsetjänst vilket innebär att Pengino inte erbjuder lån direkt utan hjälper dig hitta rätt lån för rätt ändamål.

Pengino samarbetar med över 25 långivare. När du skickar in en ansökan så förmedlar Pengino den till sina samarbetspartners som återkopplar med låneerbjudanden som du kan ta del av. Du väljer därefter det lån som passar dina behov bäst. Jämför villkor såsom ränta, förmåner och återbetalningstid. Passar inget utav lånen så behöver du inte gå vidare med någon utav dem. Att ansöka genom Pengino är inte bindande.

Pengino samarbetar med förmedlingstjänsten Zmarta.

Vissa av Penginos samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka det är framgår tydligt när du får låneofferterna från Pengino.

Läs mer: Vilka låneförmedlare är bäst 2023?

Vem passar Pengino för?

Pengino passar dig som vill låna pengar med låg ränta och goda villkor. Det gäller oavsett om du söker ett större eller ett mindre lån. Pengino passar också när du vill spara tid på att jämföra låneerbjudanden. Med Pengino så ser du snabbt vilka skillnader som finns mellan lånen och vilka lån som har lägst ränta och bäst lånevillkor.

Pengino är en tjänst för myndiga konsumenter. Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha en taxerad inkomst på minst 150 00 kr årligen. Betalningsanmärkningar kan accepteras, men du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Relaterat: Kan man låna pengar om man har skulder hos Kronofogden?

Hur fungerar Pengino?

Tjänsten fungerar som en vanlig låneförmedlare. För att hitta rätt lån går du in på Penginos hemsida och ansöker. Du väljer det lånebelopp som du vill ansöka om och önskad löptid, därefter fyller du i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Din ansökan skickas in elektroniskt och du signerar den med ditt BankID. När den skickas till Pengino så skickar Pengino den vidare till sina samarbetspartners genom Zmarta. Till slut så återkopplar Pengino med låneerbjudanden som du får ta del av. Jämför erbjudandena och välj det lån som passar dina behov bäst.

Du väljer själv vilket av lånen som du vill ha. När du bestämt dig för ett lån så signerar du det med ditt BankID och inväntar utbetalning av lånet. Du kan också välja att avstå från att låna. Att ansöka genom Pengino är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Om företaget

Bakom Pengino står det danska företaget Firstborn Aps som även står bakom jämförelsetjänsten Compari.

Penginos kundtjänst kan nås via mejl och telefon. Du kan även hitta mycket information på tjänstens FAQ-sida.

Vad Pengino erbjuder

Hos Pengino får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 495 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Pengino görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 60 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,99 % upp till 34,36 %. Ett lån om 180 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 6,65% (effektiv ränta på 6,86%), resulterar i en total kostnad av 246 915 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2058 kr vardera. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Zmarta AB
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

E-post: info@pengino.se
Telefonnummer: 0431 47 47 00

Öppettider:

Måndag:00:00-23:59
Tisdag:00:00-23:59
Onsdag:00:00-23:59
Torsdag:00:00-23:59
Fredag:00:00-23:59
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt