Varför Payfinans

Payfinans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Payfinans kan du jämföra lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr. Amorteringstiden kan vara allt mellan 1 år och 20 år. Du kan få låneerbjudanden från upp till 30 olika långivare med bara en enda ansökan. En kreditupplysning tas i samband med inskickad ansökan. Payfinans gör denna hos UC.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Payfinans är en jämförelsetjänst som gör det enkelt att jämföra privatlån. Du hittar lån på upp till 600 000 kr och får erbjudanden från max 30 långivare och låneinstitut. Payfinans är en låneförmedlare vilket innebär att du med bara en enda kreditupplysning kan ansöka om lån hos flera olika långivare.

Vi samarbetar inte längre med Payfinans och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Ekonomen.
 • Payfinans
  Payfinans
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,99% -
  33,83%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder23
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Payfinans:
  • Minst 23 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 250 000 kr, återbetalningstid 14 år med en nominell ränta på 5,77 % (effektiv ränta 5,92 %) ger en totalkostnad på 364 993 kr för lånet (2 173 kr per månad, 168 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Välj mellan upp till 30 olika erbjudanden.
  • Konkurrenskraftig ränta.
  • Svar inom några minuter.
  • Snabb ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Begränsad information på hemsidan.
  • Betalningsanmärkningar tillåts inte.
  • Minst 23 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Payfinans säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Payfinans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Payfinans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Firstborn Aps. Payfinans står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Payfinans?

  Payfinans använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Payfinans betalningsanmärkningar?

  Nej, Payfinans accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Payfinans ut?

  Payfinans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Payfinans?

  För att få lån hos Payfinans krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 23 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

  Hur loggar man in på Payfinans?

  Du loggar in på Payfinans hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Payfinans är ingen långivare, utan en jämförelsetjänst. I stället för att låna ut pengar så hjälper de dig med hitta rätt lån för rätt situation.

  Payfinans samarbetar med 30 olika banker och långivare, som alla får ta del av din ansökan när du skickar den till Payfinans. Du kan få låneerbjudanden från alla eller en del av Payfinans samarbetspartners, sedan kan du jämföra alternativen och välja det lån som du tycker passar dig bäst. Jämför villkor såsom ränta, återbetalningstid, förmåner och mer.

  Vissa av Payfinans samarbetspartners är så kallade högkostnadskrediter, det innebär att lånets effektiva ränta är på 30 % eller högre. Vilka dessa är framgår dock tydligt i jämförelsen. Du kan även välja att filtrera bort högkostnadskrediter i din ansökan. Lån som inte är högkostnadskrediter.

  Genom Payfinans kan man hitta lån med låg ränta och hitta ett lån som passar ens unika situation. Dock så är låneprocessen längre när man ansöker genom en låneförmedlare. Vanligtvis så kan det ta upp till en vecka innan lånet betalas ut, från det att man skickat in en ansökan. Detta för att Payfinans först ska behandla ens ansökan, därefter så ska den långivare man valt bevilja ens lån och slutligen så ska lånet betalas ut. I regel så tar varje moment mellan 1-2 arbetsdagar.

  Vem passar Payfinans för?

  Payfinans passar den som vill hitta ett bra lån utan att lägga ned tid på att göra en jämförelse själv. Med Payfinans så sammanställs samtliga lån och dess villkor på ett effektivt sätt så man enkelt kan göra jämförelsen själv. Man slipper även ansöka hos flera olika långivare, i stället så behöver man bara göra en ansökan och därefter få svar från flera olika långivare.

  Payfinans passar såväl den som söker ett lån på ett mindre belopp som den som söker ett större lån.

  För att använda Payfinans så ska du vara minst 23 år gammal, ha ett svenskt bankkonto och BankID. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt mobilnummer.

  Hur fungerar Payfinans?

  Payfinans fungerar som andra jämförelsetjänster på den svenska marknaden. Du går in på Payfinans hemsida och gör en ansökan online. Du väljer lånebelopp, löptid och fyller i dina uppgifter. När du skickar in din ansökan så signerar du det med BankID. En kreditupplysning begärs och därefter behandlas din ansökan.

  Några minuter senare får du låneerbjudanden. I vissa fall så kan det dröja någon timme innan de börjar komma. Då kan du jämföra de olika lånen och välja det som passar dig bäst. När du bestämt dig för ett lån så signerar du det med ditt BankID. Sedan betalas pengarna ut till ditt konto.

  Du kan även välja att inte gå vidare med ett lån. Att ansöka genom Payfinans är kostnadsfritt och inte bindande.

  Om företaget

  Payfinans drivs av Firstborn ApS. Tjänsten fungerar i samarbete med Zmarta, som är ansvarig låneförmedlare. Firstbon ApS är även företaget bakom lånetjänsten Compari.

  För att kontakta Payfinans så kan du ringa eller skicka ett mejl. Du kan även kontakta Zmarta via chatt, telefon eller e-post.

  Vad Payfinans erbjuder

  Hos Payfinans får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Payfinans görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,99 % och 33,83 %. Vid ett lån på 250 000 kr, återbetalningstid 14 år med en nominell ränta på 5,77 % (effektiv ränta 5,92 %) ger en totalkostnad på 364 993 kr för lånet (2 173 kr per månad, 168 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Firstborn Aps
  Toldbodgade 51, 3. TV
  1253 Copenhagen K, Danmark

  E-post: info@payfinans.se
  Telefonnummer: 0431-47 47 00

  Öppettider:

  Måndag:00:00-23:59
  Tisdag:00:00-23:59
  Onsdag:00:00-23:59
  Torsdag:00:00-23:59
  Fredag:00:00-23:59
  Lördag:00:00-23:59
  Söndag:00:00-23:59

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.