Kom igång

Låna pengar med ett pantlån

Undvik kreditupplysningar och låna pengar utan UC genom ett pantlån. Med ett pantlån pantsätter du ett föremål som säkerhet för ditt lån och slipper på så vis kreditupplysningar och kreditprövningar. Föremålet du pantsätter blir säkerheten för ditt lån. Värdet på föremålet bestämmer hur mycket du kan få i lån hos pantbanken.

För att komma igång med ett pantlån klicka här. För mer information om pantlån och hur de fungerar samt när de kan komma väl till hands, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Utb. direkt
Lån utan UC
Betalningsanmärkning OK
Inte högk.kredit
 • Sefina Pantbank logo
  Lån mellan1 000 - 1 000 000
  Ränta3,50% - 3,95%
  Löptid90 dgr - 90 dgr
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Bet anm OK
  Utan UC
  Utan säkerhet
  Trots Kronofogden
  Räkneexempel: Max effektiv ränta: 3%. Startavgift: 50 kr, aviavgift: 0 kr.

Vad är ett pantlån?

Ett pantlån är ett bra alternativ när du vill låna pengar snabbt och enkelt. Istället för att få en kreditupplysning gjord på dig när du lånar lämnar du istället in något av värde i utbyte ett lån. Personalen på pantbanken kollar marknadsvärdet på föremålet du lämnar in och anger sedan en summa som du kan få låna mot det. Du kan till exempel pantsätta elektronik, smycken eller keramik. Du får direkt reda på summan du kan låna och du behöver bara godkänna förslaget. Sedan upprättas ett låneavtal där du har ett visst antal månader på dig att betala tillbaka lånet och hämta ut din pant. Betalar du inte tillbaka lånet så tar pantbanken din pant.

Vem kan ha nytta av att låna pengar med pant?

Pantsättning passar framför allt dig som har betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet. Att vända sig till en pantbank är på det sättet likvärdigt med att låna utan UC eftersom det inte registreras i något system. Har du svårt att bli beviljad ett lån på nätet eller via din bank kan du alltså välja att pantsätta något. Du behöver dock legitimera dig när du pantar så giltiga ID-handlingar behövs när du lånar med pant.

Vart hittar jag pantbanker?

Det finns pantbanker i de flesta större och medelstora städer i Sverige. Det enklaste är att välja någon utav ovanstående pantbanker och ta kontakt med dem.

Du behöver inte boka tid när du lånar utan det räcker med att besöka pantbanken under öppettider.

När ett låneavtal är upprättat får du ett kvitto som du behöver visa upp i samband med att du ska hämta ut din pryl igen. Pengarna du lånar betalas normalt ut i kontanter. Dock brukar du ha möjlighet att betala med kort när du vill hämta ut din pryl igen.

Det grundläggande

Vad är pantlån?

Pantlån är lån där föremål används som säkerhet för lånet.

Hur fungerar pantlån?

För att få ett pantlån besöker man en pantbank. Antingen online eller fysiskt. Man tar med det föremål man vill pantsätta. Ju mer värdefullt föremålet är ju mer kan man få i lån för föremålet. Därefter behöver man återbetala lånet i tid annars kan banken sälja föremålet för att få tillbaka sina pengar.

Hur mycket kan man låna med pantlån?

Hur mycket man får låna bestäms av hur värdefullt det pantsatta föremålet är.

Tas en UC när man lånar med pant?

När man lånar med pant tas ingen UC. Säkerheten är istället det föremål man pantsatt.