Kom igång

Onlinelån: Här Kan Du Låna Pengar Online 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Loanstep

Bästa onlinelånet 2023 enligt Payup

Loanstep är det bästa onlinelånet för lån på 10 000 kr enligt Payup. Loanstep erbjuder lån på belopp upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna och kreditupplysningen tas hos Bisnode. Loanstep godtar en betalningsanmärkning om den är äldre än 6 månader. Loanstep är ingen högkostnadskredit.

Se Loansteps villkor
Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Payups Topplista: Bästa onlinelånen 2023

 • LoanstepBäst Överlag 2023
 • SevenDay BankBäst för Låg Ränta
 • BinlyNyast
 • SmspengarBäst för Låg Kreditvärdighet
 • Bank NorwegianBäst för Stora Belopp
 • LumifyBäst för Räntefri Period
 • AdvisaBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FerratumBäst för Snabb Utbetalning
 • SaldoBäst för Upplysning hos Bisnode
 • VivusBäst för Upplysning hos Creditsafe

Jämför onlinelån

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder onlinelån 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för onlinelån:

Lägsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp600 000 kr
Lägsta ränta4,01%
Högsta ränta7907,6%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 595 kr
Löptid mellan1 dag - 20 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast

Alla Onlinelån hos Payup 2023

Utforska alla dina lånealternativ hos Payup nedan. Jämför och hitta det bästa lånet som passar dig.

Lista över alla Onlinelån - 45 st.

Nedan listar vi alla onlinelån som är tillgängliga för 2023.

5 st. nya Onlinelån

Ständigt lanseras det nya onlinelån. Med Payup blir det enklare att hålla koll på de allra senaste. Nedan listar vi de 5 nyaste lånen för 2023.

18 st. Onlinelån utan UC

Den som är i behov av lån utan UC har flera alternativ att välja mellan. Nedan listar vi alla onlinelån utan UC.

Kom ihåg att "lån utan UC" inte betyder att en kreditupplysning inte tas alls. Det betyder bara att kreditupplysningen inte tas hos UC och att den istället tas hos ett annat kreditupplysningsbolag, som Creditsafe eller Bisnode.

10 st. Onlinelån med Creditsafe

Creditsafe är ett av de populäraste alternativen till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga onlinelån med Creditsafe.

Relaterade kategorier:

9 st. Onlinelån med Bisnode

Bisnode är ett annat populärt alternativ till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga onlinelån med Bisnode.

Relaterade kategorier:

33 st. Onlinelån med Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån. Det finns olika långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkning, dock brukar kravet vara att anmärkningen inte är nyare än 6 månader.

Nedan listar vi alla tillgängliga onlinelån som man kan få hos Payup trots betalningsanmärkningar.

16 st. Onlinelån med Direkt Utbetalning

Med direktutbetalning kan du få ett lån utbetalt till ditt bankkonto direkt, utan några dröjsmål. I många fall kan utbetalningen ske inom bara någon minut. Nedan listar vi alla tillgängliga onlinelån som finns att få hos Payup med direktutbetalnig.

Vad är ett onlinelån?

Onlinelån, också kända som internetlån, weblån eller digitala lån, är lån som du kan ansöka om och få godkänt helt online. De kan utfärdas av banker, kreditföretag, eller andra finansiella institutioner, och sträcker sig över ett brett spektrum av lånetyper, från privatlån till bostadslån, billån och mer.

Fördelar och Nackdelar med onlinelån

När det kommer till onlinelån finns det tydliga fördelar som lockar många att ansöka digitalt, men det finns också några nackdelar som det är viktigt att vara medveten om. Nedan går vi igenom både fördelarna och nackdelarna med att ansöka om lån online.

Fördelar

 • Hastighet och bekvämlighet: En av de största fördelarna med onlinelån är att de ofta har snabbare ansökningsprocesser och beviljandetider än traditionella lån. Du kan ansöka när som helst, var som helst, utan att behöva besöka ett fysisk bankkontor.
 • Bredare urval: Onlineutlåning har lett till en ökning av antalet långivare på marknaden, vilket innebär att låntagare har fler alternativ att välja mellan.

Nackdelar

 • Säkerhetsrisker: Eftersom all information delas online finns det risk för dataläckor eller bedrägerier. Det är viktigt att endast låna från välrenommerade långivare och långivare som står under Finansinspektionens tillsyn samt att skydda dina personuppgifter, till exempel genom att identifiera dig med BankID.
 • Mindre personlig service: En nackdel med onlinelån kan vara bristen på personlig service. Du kanske inte får samma nivå av personlig betjäning eller rådgivning som du skulle få på en traditionell bank.

Typer av onlinelån

Det finns många olika typer av onlinelån, till exempel:

 • Privatlån: Privatlån är lån utan säkerhet som kan användas för en mängd ändamål, från att samla ihop skulder till att betala för stora inköp.
 • SMS-lån: SMS-lån, även kända som snabblån, är små, kortfristiga lån som ofta har höga räntor. De kan godkännas snabbt, vanligtvis inom några minuter.
 • Billån: Dessa är specifika lån avsedda att finansiera inköp av bilar.
 • Bostadslån: Bostadslån, eller hypotekslån, används för att finansiera inköp av bostäder.

Så fungerar onlinelån

Onlinelån fungerar på följande sätt:

 1. Du väljer typen av lån du behöver och mängden pengar du vill låna.
 2. Du fyller i ett ansökningsformulär online och anger dina uppgifter.
 3. Du skickar in din ansökan.

När din ansökan har granskats och godkänts, överförs pengarna direkt till ditt bankkonto.

Ansökningsprocessen

 1. Jämför: Börja med att jämföra olika långivare och lånetyper för att hitta det som passar dina behov bäst.
 2. Ansökan: Fyll i ett ansökningsformulär online på långivarens hemsida. Du kommer att behöva fylla i en mängd information, inklusive ditt fullständiga namn, din adress, din sysselsättningsinformation och mer. När du fyllt i ansökan, signerar du den med BankID och skickar in.
 3. Godkännande: Efter att du har skickat in din ansökan, kommer långivaren att granska den och göra en kreditkontroll, vilket inkluderar en kreditupplysning. Om du godkänns, kommer du att få besked och långivaren kommer att överföra pengarna till ditt bankkonto. Tiden det tar för att få besked och utbetalning kan variera från långivare till långivare.

Hur man jämför onlinelån med Payup

När du jämför onlinelån med Payup, finns det flera särskilda nyckelfaktorer att ta hänsyn till:

 1. Ränta: Detta är den procentandel av lånet som du kommer att behöva betala tillbaka i form av ränta. Jämför den effektiva räntan snarare än den nominella räntan för en mer korrekt jämförelse. Den effektiva räntan visar lånets totala kostnad, ränta plus avgifter såsom uppläggnings- och administrationsavgifter. På Payup skrivs alltid den effektiva räntan ut.
 2. Löptid: Detta är den tid du har att betala tillbaka lånet. Kortare löptider innebär högre månatliga betalningar, men mindre totalt att betala i ränta.
 3. Månadsbetalning: Detta är det belopp du kommer att behöva betala varje månad. Se till att detta belopp är överkomligt för din nuvarande ekonomiska situation. Månadsbetalningen visas oftast på långivarens hemsida, om långivaren har en kostnadskalkylator tillgänglig på hemsidan.
 4. Lånebelopp: Hur mycket pengar kan långivaren erbjuda? Passar det med dina behov?
 5. Kundservice: Vilken typ av support erbjuder långivaren? Har de goda recensioner från tidigare kunder? Du kan ta reda på detta i vår fullständiga recension om långivaren.

Onlinelån utan säkerhet

De allra flesta onlinelån är onlinelån utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver använda något av värde som säkerhet för att få lånet.

Om du vill ta ett onlinelån utan säkerhet, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över onlinelån ovan.
 2. Ange beloppet du söker ett lån på.
 3. Välj ett lån ur listan.

Relaterat: Företagslån utan säkerhet

5 populära långivare som erbjuder onlinelån hos Payup

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Effektiv ränta (%%)Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Loanstep 4,0/510 000 -
25 000 kr
33,46%1 mån -
24 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 150 000 kr/år
0 kr60 kr/månBisnodeUtbetalning samma dag till alla banker vid ansökan på vardagar innan kl. 12:00.NejJaNej
Smspengar 4,0/51 000 -
30 000 kr
68,62 -
708,91%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltBedöms individuellt baserat på hur mycket du vill låna, din inkomst och dina utgifter.
280 kr45 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB vid ansökan under öppettider.NejJaNej

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ferratum 4,5/51 000 -
45 000 kr
53,31%1 mån -
60 mån
Ålder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank, Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.NejJaJa

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Binly 2,5/52 000 -
50 000 kr
12,87 -
236,5%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
540 - 5605 kr60 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank dygnet runt, inklusive helger.NejNejJa

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Northmill 4,5/51 000 -
50 000 kr
9,22 -
30,21%
5 mån -
72 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 krUCUtbetalning samma dag till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.NejJaNej

Vanliga frågor och svar