Varför Nstart

Nstart Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Nstart kan du ansöka om samlingslån mellan 30 000 kr och 500 000 kr. Lånet är särskilt utformat för dig som har många mindre lån som belastar din ekonomi. Betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden utgör inga hinder.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Nstart erbjuder nystartslån åt dig som behöver göra en ekonomisk omstart. Betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden tillåts och tanken är att hjälpa dig finansiera skulder för att göra en ekonomisk nystart.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Nstart

  Nstart

  Lån mellan30 000 -
  500 000 kr
  Effektiv ränta10 -
  28,9%
  Löptid2 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Trots Kronofogden
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Nstart:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 22 000 kr/mån
  Räkneexempel: Ett lån om 160 000 kr, med en löptid på 9 år och en nominell ränta på 17% (effektiv ränta på 18,95%), resulterar i en total kostnad av 317 520 kr, fördelat på 108 månadsbetalningar om 2931 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 35 kr/avi.

Fördelar

 • Speciellt utformat nystartslån.
 • Betalningsanmärkningar accepteras.
 • Skuld hos Kronofogden tillåts.
 • Låneskydd erbjuds.
 • Kostnadsfri rådgivning.
 • Möjlighet att få din ränta sänkt.

Nackdelar

 • Inkomstkrav på 22 000 kr/månad.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Nstart säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Nstart är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Nstart är ett seriöst företag som ägs och drivs av Nystart Finans Sverige AB. Nstart står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Nstart?

Nstart använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Nstart betalningsanmärkningar?

Ja, Nstart accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Nstart även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Nstart ut?

Nstart betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Nstart?

För att få lån hos Nstart krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en inkomst på minst 22 000 kr/mån

Hur loggar man in på Nstart?

Du loggar in på Nstarts hemsida. Logga in

Komplett recension

Nstart, tidigare Nystart Finans, erbjuder nystartslån. Nystartslån är lån som hjälper dig med att samla ihop befintliga lån och krediter som du har i ett enda lån. Det kan resultera i att du får en lägre låneränta, bättre lånevillkor och lägre lånekostnader. Med ett nystartslån så betalar den nya långivaren av dina befintliga lån och krediter, och ger dig därefter ett nytt lån som har bättre lånevillkor och lägre ränta som du betalar tillbaka på.

En utmärkande faktor med Nstart är att de även kan hjälpa dig med att se över skulder du har hos Kronofogden, och att betalningsanmärkningar kan accepteras när du ansöker om lån, vilket är fördelaktigt, framförallt bland nystartslån.

För att ta ett lån ansöker du på Nstart:s hemsida och får därefter ett besked. Om du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar så kan du tjäna på att inkludera en medsökande i din ansökan.

Vem Nstart passar för

Nstart passar dig som är skuldsatt och som vill förbättra din ekonomi för att bli skuldfri. Om du hamnat i en tuff situation där du har många dyra lån som du betalar för varje månad, kan Nstart vara en lösning, eftersom de hjälper dig med att samla ihop lånen och ger dig bättre lånevillkor, så att du snabbare kan bli skuldfri och lösa dina lån.

För att få ett nystartslån med Nstart så måste du ha en månadsinkomst på minst 22 000 kr. Du måste även ha en fast anställning eller ha med en medsökande med en sådan anställning i din låneansökan. Om du har skulder hos Kronofogden eller vill låna över 300 000 kr så kommer du också att behöva ta med en medsökande i din låneansökan.

Hur Nstart fungerar

Nstart fungerar på följande sätt:

 1. Du besöker Nstart:s hemsida.
 2. Du fyller i en ansökan och uppgifter om dig och din ekonomi.
 3. Du signerar din ansökan med BankID och skickar in.
 4. Långivaren tar en kreditupplysning och bedömer din ekonomi.
 5. Du får ett besked om din ansökan beviljats och går sedan vidare med lånet.

Om din ansökan beviljas så kommer Nstart att lösa av dina lån och krediter som du angav i din låneansökan. Du får alltså inga pengar utbetalda till ditt bankkonto, istället så kommer långivaren att lösa av dina skulder och därefter kommer du att få ett nytt lån med lägre ränta och bättre lånevillkor som du kommer att betala tillbaka på.

Om företaget

Nystart Finans lanserades år 2016 och drivs av Nystart Finans AB, som har huvudkontor i Stockholm, Sverige. År 2022 bytte de namn på produkten till Nstart. Tanken bakom lånet är att hjälpa låntagare som hamnat i skuldfällan med att bli skuldfria snabbare. Lånet hjälper låntagaren med att samla ihop sina lån, sänka sina lånekostnader och enklare betala tillbaka sina lån.

Nstart erbjuder en kundtjänst som kan nås via e-post och telefon, och har öppet från måndagar till torsdagar mellan kl. 09.00-18.00, samt fredagar mellan kl. 09.00-16.00.

Vad Nstart erbjuder

Hos Nstart får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 35 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Nstart görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 500 000 kr och det minsta beloppet är: 30 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 10 % upp till 28,9 %. Ett lån om 160 000 kr, med en löptid på 9 år och en nominell ränta på 17% (effektiv ränta på 18,95%), resulterar i en total kostnad av 317 520 kr, fördelat på 108 månadsbetalningar om 2931 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 35 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Nystart Finans Sverige AB
Box 5281
102 46 Stockholm

E-post: info@nystartfinans.se
Telefonnummer: 08-410 203 04

Öppettider:

Måndag:09:00-19:00
Tisdag:09:00-19:00
Onsdag:09:00-19:00
Torsdag:09:00-19:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt