Varför Northmill

Northmill Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Northmill kan du få en kontokredit trots betalningsanmärkningar. Kreditgränsen uppgår till 50 000 kr och du får besked på din ansökan inom en timme. Du ansöker genom långivarens hemsida och kan få tillgång till krediten samma dag. Northmill är inte en högkostnadskredit.

 • Northmill logo

  Northmill

  Lån mellan1 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta9,22 -
  30,21%
  Löptid150 dgr -
  6 år
  Ålderskrav18 år
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Se lån

  Detaljerad information om Northmill

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift19 kr
  Uttagsavgift195 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningUtbetalning samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan 13:30.
  Utbetalning under helg/kvällNorthmill erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Northmill accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Northmill erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Northmill erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Northmill tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Northmill behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Northmill kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.

Fördelar

 • Svar på ansökan inom en timme.
 • Utbetalning samma dag.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Stöd för Trustly, gör uttag från krediten med direkt utbetalning.
 • Betalningsanmärkningar accepteras.
 • Återbetalningstiden går att förlänga.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.
 • Avgift på 195 kr vid varje uttag.

Jämför med andra lån

 • Northmill logo
  Northmill
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 50 000
  Ränta9,22% - 30,21%
  Löptid150 dgr - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.
 • Fairlo logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp2 000 - 100 000
  Ränta15% - 19%
  Löptid1 dag - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Nätlån logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 50 000
  Ränta31,82%
  Löptid2 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 2 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,82%), resulterar i en total kostnad av 13 176 kr, fördelat på 24 månadsbetalningar om 549 kr vardera. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Northmill säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Northmill är säkert och inte bluff/bedrägeri. Northmill är ett seriöst företag som ägs och drivs av Northmill AB. Northmill står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Northmill?

Northmill använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Accepterar Northmill betalningsanmärkningar?

Ja, Northmill accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Northmill även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Northmill ut?

Northmill betalar ut samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan 13:30.

Hur loggar man in på Northmill?

Man loggar in på Northmill genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Northmill

Northmill Bank är en kreditgivare. De erbjuder online-/kontokrediter, vilka skiljer sig från vanliga privatlån. Privatlån betalas ut direkt till kundens konto medan krediter fungerar som en buffert. Du får en kreditgräns som du blir beviljad och du väljer själv hur mycket du vill ta ut från den. Du betalar endast ränta på det belopp som du tagit ut. Tillgång till krediten har du genom ”Mina Sidor” hos Northmill.

Läs mer: Vad är onlinekrediter och hur fungerar de?

Till skillnad från många andra kontokrediter så är Northmill Bank inte en högkostnadskredit. Det innebär att lånets effektiva ränta inte är högre än 30 %.

Northmill tar en kreditupplysning hos UC och kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Vem passar Northmill Bank för?

En långivare som Northmill passar dig som söker en extra buffert som du kan använda dig utav vid behov. Om du är ute efter ett mellanstort kreditutrymme som du kan räkna med vid oväntade utgifter så är Northmill Bank ett alternativ. Krediten passar också om du vill kunna unna dig något särskilt ibland. Oavsett om du behöver lite extra pengar för tillfället eller om du bara vill ha en trygghet så kan Northmill Bank vara en lösning.

Northmill vänder sig till dig som fyllt 18 år och har en svensk folkbokföringsadress. Du behöver även ha ett svenskt mobilnummer, ett svenskt bankkonto och ett BankID.

Hur fungerar Northmill Bank?

Du som är intresserad av en onlinekredit hos Northmill ansöker online. Du besöker Northmill Banks hemsida och fyller i dina personuppgifter. Sedan följer du stegen i ansökningsprocessen och skickar in din ansökan.

Northmill Bank lämnar besked på din ansökan inom en timme. Även utbetalningen sker samma dag om du ansöker innan kl. 13.30. Utbetalningen sker dock inte till ditt bankkonto direkt, utan det görs till ditt konto hos Northmill. Du gör sedan själv överföringar från din kontokredit till ditt bankkonto.

Återbetalningen sker månadsvis, men du betalar bara ränta på det belopp som du överfört. Lägsta månadsbetalning är 3 % av skulden. Du kan alltid betala ett högre belopp om du vill.

Northmill har stöd för Trustly, vilket innebär att en överföring från din kontokredit till ditt bankkonto kan ske direkt ifall din bank också har stöd för Trustly. Överföringarna kan ske dygnet runt,  alla dagar i veckan.

Läs mer: Lån med helgutbetalning

Så betygsätter vi Northmill

KategoriBetyg
Kostnad 3/5 Northmill har en ränta (9,22% - 30,21%) som ligger inom genomsnittsintervallet för alla alternativ.
Beviljandegrad 4/5 Northmill ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Northmills hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 5/5 Northmill erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag, tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 4.7/5 Northmill har ett högt betyg (4.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Northmill ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Northmill kan kontaktas på vardagar kl. 08.00-17.00. Kundtjänsten kan nås genom chatt, telefon och mejl. För generella frågor så kan du även besöka långivarens Hjälp-sida eller blogg. Du kan även besöka Northmills sidor på sociala medier.

Vad Northmill erbjuder

Hos Northmill får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 19 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Northmill görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 9,22 % upp till 30,21 %. Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.

Kontaktuppgifter till Northmill

Besöksadress:
Northmill AB
Färögatan 33
164 51 Kista

E-post: info@northmill.se
Telefonnummer: 08 363 773

Öppettider:

Måndag:07:00 - 21:00
Tisdag:07:00 - 21:00
Onsdag:07:00 - 21:00
Torsdag:07:00 - 21:00
Fredag:07:00 - 21:00
Lördag:10:00 - 18:00
Söndag:10:00 - 18:00