Varför Nätlån

Nätlån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Nätlån erbjuder smslån på mellan 1000 kr och 10 000 kr. Långivaren har snabb handläggningstid, snabb utbetalning och betalningsanmärkningar kan accepteras.

Vad vi tycker

3.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Nätlån kan du få sms lån på mellan 1000 kr och 10 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och lånebesked ges direkt. En kreditupplysning görs hos Bisnode. Lånet är en så kallad högkostnadskredit.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Nätlån

  Nätlån

  Lån mellan1 000 -
  10 000 kr
  Effektiv ränta73 -
  1000%
  Löptid33 dgr -
  180 dgr
  min. Ålder18
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Nätlån:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 8000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 73%), resulterar i en total kostnad av 11 703 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1951 kr vardera. Startavgift: 300 kr. Aviavgift: 30 kr/avi.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Snabb handläggningstid.

Nackdelar

 • Högkostnadskredit.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Nätlån säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Nätlån är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Nätlån är ett seriöst företag som ägs och drivs av Catalunia Capital AB. Nätlån står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Nätlån?

Nätlån använder Bisnode.

Accepterar Nätlån betalningsanmärkningar?

Ja, Nätlån accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Nätlån även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Nätlån ut?

Nätlån betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Nätlån?

För att få lån hos Nätlån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 8000 kr/mån

Hur loggar man in på Nätlån?

Du loggar in på Nätlåns hemsida. Logga in

Komplett recension

Hos Nätlån kan du få snabblån på belopp mellan 1000 kr och 10 000 kr. Ingen kreditupplysning görs hos UC, kreditupplysningen görs istället hos Bisnode. Vad är en kreditupplysning?

Snabblån är en form av privatlån. Lånen kännetecknas av snabba utbetalningstider och låga lånebelopp. Räntan på snabblån brukar i regel vara hög, dock så finns det många snabblån som inte är högkostnadskrediter.

Lånet ansöker du om genom långivarens hemsida och svar på ansökan ges inom några minuter. Om din ansökan beviljas så betalas lånet ut inom 1-2 arbetsdagar. Precis som många andra smålån så har lånet från Nätlån en kort löptid och en hög ränta.

Läs mer: Lån med låg ränta

Vem passar Nätlån för?

Nätlån är en långivare som passar den som behöver ett mindre lån. Kanske behöver du några extra tusenlappar innan lönen, ett nytt kylskåp eller en ny cykel. Lånet passar dig som är i behov av snabba pengar och som kan betala tillbaka lånet inom 1-6 månader.

Lånen från Nätlån passar även dig som har lite lägre kreditvärdighet. Om du har betalningsanmärkningar eller föredrar lån utan kreditupplysning hos UC så kan långivaren vara ett alternativ.

För att låna hos Nätlån så måste du vara myndig och ha ett svenskt personnummer. Du måste även vara folkbokförd i Sverige samt ha ett giltigt BankID och ett svenskt bankkonto. Gamla betalningsanmärkningar kan accepteras om du har god kreditvärdighet när du ansöker.

Hur fungerar Nätlån?

Nätlån fungerar som de flesta andra långivare. Du besöker långivarens hemsida och väljer det lånebelopp som du vill ansöka om och löptid. Du fyller även i dina uppgifter och skickar sedan in din ansökan. Ansökningsprocessen tar bara några minuter att göra klart. Svar på inskickad ansökan ges inom några minuter.

Om din ansökan beviljas så betalas pengarna ut direkt. Det tar mellan 1-2 bankdagar innan pengarna hamnar på ditt konto.

Om företaget

Nätlån grundades år 2009 och drivs av Catalunia Capital AB. Företaget äger även lånetjänsten Extralånet. Företaget har sin bas i Stockholm och står under Finansinspektionens tillsyn. Företagets vision är att hjälpa kunder när de behöver snabba lån.

Nätlåns kundtjänst kan kontaktas via e-post och telefon. Du kan även besöka långivarens FAQ-sida för att hitta svar på många vanliga frågor.

Vad Nätlån erbjuder

Hos Nätlån får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 300 kr. Aviavgiften är: 30 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Nätlån görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 10 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 73 % upp till 1000 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 6 mån och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 73%), resulterar i en total kostnad av 11 703 kr, fördelat på 6 månadsbetalningar om 1951 kr vardera. Startavgift: 300 kr. Aviavgift: 30 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Catalunia Capital AB
Nybrokajen 7
111 48 Stockholm

E-post: kundtjanst@natlan.se
Telefonnummer: 08 124 482 66

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt