Varför Monetti

Monetti Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Monetti erbjuder både lån och kontokrediter. Beloppen kan variera mellan 1 000 kr och 20 000 kr. Kreditupplysningen görs inte hos UC, istället så görs den hos Bisnode.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Monetti är en pålitlig tjänst för den som söker ett lån eller en flexibel kontokredit. Räntan är samma för alla låntagare oavsett inkomst och kreditupplysningen görs hos Bisnode. Monetti kan vara en lösning för den som söker såväl smslån som snabblån.

Vi samarbetar inte längre med Monetti och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Saldo.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Monetti

  Monetti

  Lån mellan1 000 -
  20 000 kr
  Effektiv ränta53,2 -
  70%
  Löptid30 dgr -
  1 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Monetti:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 53,2%), resulterar i en total kostnad av 21 032 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1752 kr vardera. Startavgift: 350 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Fördelar

 • Snabb utbetalning.
 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Låga krav.
 • Flexibel återbetalning.

Nackdelar

 • Relativt hög effektiv ränta.
 • Lågt maxbelopp.
 • Eftersom långivaren använder Trustly så måste du ha ett konto hos en storbank för att kunna låna hos Monetti.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Monetti bluff/bedrägeri?

Nej. Monetti är inte bluff/bedrägeri. Monetti är ett seriöst företag och ägs av FolkeFinans AS, en stor aktör inom lån ur Norge. Monetti har kontor i Stockholm, Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Monetti?

Monetti använder Bisnode.

Accepterar Monetti betalningsanmärkningar?

Ja, Monetti accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Monetti även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Monetti ut?

Monetti betalar ut direkt till alla storbanker.

Vad krävs för att få lån hos Monetti?

För att få lån hos Monetti krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Hur loggar man in på Monetti?

Du loggar in på Monettis hemsida. Logga in

Komplett recension

Monetti erbjuder både lån och kontokredit som kan ge dig en hjälp på vägen mot en bättre ekonomi. En flexibel långivare med ett varierat utbud om du vill välja mellan låneprodukter. Ingen säkerhet krävs och kreditupplysningen tas inte genom UC, utan tas istället genom Bisnode.

Hos Monetti får alla en lika ränta och Monetti tillämpar inga dolda kostnader, dock så tillkommer avgifter som kommuniceras tydligt på deras hemsida. Transparens är således viktigt oavsett om det gäller online krediten eller snabblånet.

Monetti är till för dig som vet att löningen är på väg men kan behöva lite extra pengar under tiden, fort. Att låna pengar hos Monetti kostar visserligen men du har ett bra spann att välja mellan jämfört med många andra mikrolån. Den nominella räntan ligger på 39% och du kan låna pengar utan en kreditupplysning hos UC. Lånet betalas tillbaka efter 1, 6 eller 12 månader. Inne på Mina Sidor kan du sköta det mesta och begära nya pengar om det är krediten som du har valt.

Monetti erbjuder många fördelar som en tillgänglig kundtjänst och möjligheten till en flexibel återbetalning. Beviljandegraden anses hög dock så får du inte ha skulder hos Kronofogden. En och annan betalningsanmärkning är tillåtet men det beror helt på hur din nuvarande och framtida ekonomiska situation ser ut.

Om företaget

Monetti startade sin verksamhet 2006 och har därmed stor erfarenhet av vad kunder behöver och söker efter när de vill låna pengar. De har med tiden velat lägga fokus på flexibilitet och förenkling vad gäller kontokrediter och mikrolån. Smidiga lösningar är något som Monetti alltid har tillhandahållit och något som deras kunder varit nöjda med.

Monetti tillhör FolkeFinans som är ett norskt företag. De har även andra lånetjänster under sig, bland andra Frogtail och Kredit365. Du som lånar hos Monetti har en öppen och välkomnande kundtjänst tillgänglig varje dag i veckan, både genom telefon och genom e-post.

Vad Monetti erbjuder

Hos Monetti får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 350 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Monetti görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 20 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 53,2 % upp till 70 %. Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 53,2%), resulterar i en total kostnad av 21 032 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1752 kr vardera. Startavgift: 350 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Medborgarplatsen 3 Söderhallarna, plan 10
102 66 Stockholm

E-post: info@monetti.se
Telefonnummer: 08 588 581 00

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:10:00-15:00
Söndag:10:00-15:00