Varför Monara

Monara Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Monara är en lösning för den som behöver tillgång till snabba krediter. Monara erbjuder utbetalning genom Trustly. Lånet betalas ut till bankkontot direkt. Räntan är relativt låg för ett snabblån.

Vi samarbetar inte längre med Monara och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Fairlo.
 • Monara logo

  Monara

  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta29,97%
  Löptid30 dgr -
  6 år
  Ålderskrav20 år
  Utb. Dygnet runt
  Använder Bisnode
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Se lån

  Detaljerad information om Monara

  EgenskapInformation
  KreditupplysningBisnode
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 kr
  Uttagsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningDirekt utbetalning till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.
  Utbetalning under helg/kvällMonara erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarNej, Monara accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Monara erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Monara erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Monara tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Monara behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Inget inkomstkrav
  • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Monara kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 26,50% (effektiv ränta på 29,97%), resulterar i en total kostnad av 17 239 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1437 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Lån med snabb utbetalning.
 • Relativt låg ränta för ett snabblån (inte högkostnadskredit).
 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • Inga uppläggningsavgifter

Nackdelar

 • Får inte ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare.
 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Monara logo
  Monara
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 30 000
  Ränta29,97%
  Löptid30 dgr - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 26,50% (effektiv ränta på 29,97%), resulterar i en total kostnad av 17 239 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1437 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Fairlo logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp2 000 - 100 000
  Ränta15% - 19%
  Löptid1 dag - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Saldo logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 20 000
  Ränta26,5% - 74,4%
  Löptid30 dgr - 2 år

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 5 000 kr, med en löptid på 1 mån och en nominell ränta på 39% (effektiv ränta på 265,5%), resulterar i en total kostnad av 5 570,34 kr, fördelat på 1 månadsbetalning om 5570,34 kr vardera. Uppläggningsavgift: 395 kr. Aviseringsavgift: 0 - 19 kr/mån.

Vanliga frågor och svar

Är Monara bluff/bedrägeri?

Nej. Monara är inte bluff/bedrägeri. Monara är ett seriöst företag med säte i Stockholm, Sverige. Monara står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Monara?

Monara använder kreditupplysningsbolaget Bisnode för sina kreditupplysningar.

Accepterar Monara betalningsanmärkningar?

Nej, Monara accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Monara om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Monara ut?

Monara betalar ut direkt till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.

Hur loggar man in på Monara?

Man loggar in på Monara genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Monara

När du behöver en utökad plånbok så kan en kontokredit vara en lösning. Hos Monara så har du oftast pengarna inom några minuter på ditt konto. Du råkar inte ut för några dolda avgifter och dessutom så får du tydlig information om vilka villkor som gäller.

Vad utmärker Monara?

En av fördelarna med en kontokredit från Monara är att du har tillgång till pengarna snabbt utan att behöva genomgå en omfattande ansökningsprocess. Om du har ett konto hos någon av storbankerna så har du i de flesta fall pengarna på ditt konto inom några minuter. Detta med hjälp av betaltjänsten Trustly.

Så här går det till med Trustly

När du ansöker om kontokrediten så verifierar du din identitet med BankID. Sedan väljer du hos vilken bank som du har ditt bankkonto. Om din bank har stöd för Trustly (det har de flesta storbankerna i Sverige) så kan du välja den och därefter signera igen med BankID. Nu hanteras din ansökan och inom några minuter så betalas det ut till ditt bankkonto.

En annan fördel är att du inte riskerar en obehaglig överraskning i form av oväntade uppläggningsavgifter eller dolda kostnader. Kostnaden för krediten är den aktuella räntan och du ser tydligt på sidan vad kostnaden för lånet kommer att vara innan du ansöker. Det tillkommer inte heller någon kostnad för om du skulle vilja betala tillbaka din skuld i förtid och i sådant fall så betalar du endast ränta fram tills den dagen då slutbetalningen görs.

Vem passar Monara för?

Monara passar för dig som behöver en kredit till ett akut inköp och det är tomt på kontot. Kanske är det flera dagar kvar till lönen och kylskåpet har gått sönder? Då är det perfekt att ha en buffert i form av en kontokredit. Monara kan vara ett sådant alternativ.

Monara är inte ett sms lån utan istället så är det en kredit som du ansöker om. Krediter och lån skiljer sig åt på olika sätt. Dock så är Monara ett snabblån som kännetecknas av låga lånebelopp och snabba utbetalningar. Monara är inte heller en högkostnadskredit. Räntan är relativt låg för ett snabblån.

För att kunna få en kontokredit hos Monara så behöver du vara mellan 20 till 65 år och ha en tillräcklig återbetalningsförmåga. Du får inte ha betalningsanmärkningar eller ett ärende hos Kronofogden. Dessutom så ska du vara folkbokförd i Sverige.

Hur fungerar Monara?

Att få en kredit hos Monara kräver BankID och att du gör en ansökan online. Ansökningsprocessen är inte lång och krånglig utan allt görs online och din signatur ger du genom BankID. Processen är automatiserad och du kan göra den när som helst på dygnet.

Monara tar en kreditupplysning genom Bisnode och använder sig inte av UC. Precis som med andra snabblån så är räntan hos Monara högre än hos större privatlån men jämfört med andra snabblån så har Monara lägre kostnader och lägre avgifter.

I dagsläget så är den effektiva räntan 29,97% för den del av krediten som du använt och om du inte använder krediten så betalar du inte någon avgift för den.

Som mest så kan du få en kreditgräns på 30 000 kr. Att ansöka om krediten är gratis oavsett om din ansökan blir beviljad eller inte.

Om företaget

Monara ägs och drivs av BSA Finance AB, som har huvudsäte i Stockholm, Sverige. Företaget står även bakom konsumentkrediten Kredera.

Vad Monara erbjuder

Hos Monara får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Monara görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan är 29,97 %. Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 26,50% (effektiv ränta på 29,97%), resulterar i en total kostnad av 17 239 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1437 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Monara

Besöksadress:
BSA Finance AB
BOX 6322
102 35 Stockholm

E-post: kundservice@monara.se
Telefonnummer: 010 - 551 75 90

Öppettider:

Måndag:10:00 - 16:00
Tisdag:10:00 - 16:00
Onsdag:10:00 - 16:00
Torsdag:10:00 - 16:00
Fredag:10:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt