Varför Monara

Monara Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Monara erbjuder en kontokredit till en förmånlig ränta. Krediten är inte en högkostnadskredit och beloppen kan sträcka sig mellan 1 tkr och 30 tkr. En kreditupplysning görs hos Bisnode.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Monara är en lösning för den som behöver tillgång till snabba krediter. Monara erbjuder utbetalning genom Trustly. Lånet betalas ut till bankkontot direkt. Räntan är relativt låg för ett snabblån.

Vi samarbetar inte längre med Monara och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Säkerfinans.
 • Monara
  Monara
  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta29,97%
  Löptid30 dgr -
  6 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker dygnet runt.
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Se lån
  Krav för att få lån hos Monara:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 15 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 26,50 % (effektiv ränta 29,97 %) ger en totalkostnad på 17 239 kr för lånet (1 437 kr per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Lån med snabb utbetalning.
  • Relativt låg ränta för ett snabblån (inte högkostnadskredit).
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Inga uppläggningsavgifter
  Nackdelar
  • Får inte ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare.
  • Minst 20 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Monara bluff/bedrägeri?

  Nej. Monara är inte bluff/bedrägeri. Monara är ett seriöst företag med säte i Stockholm, Sverige. Monara står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Monara?

  Monara använder Bisnode.

  Accepterar Monara betalningsanmärkningar?

  Nej, Monara accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Monara ut?

  Monara betalar ut direkt till alla storbanker dygnet runt.

  Vad krävs för att få lån hos Monara?

  För att få lån hos Monara krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Hur loggar man in på Monara?

  Du loggar in på Monaras hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  När du behöver en utökad plånbok så kan en kontokredit vara en lösning. Hos Monara så har du oftast pengarna inom några minuter på ditt konto. Du råkar inte ut för några dolda avgifter och dessutom så får du tydlig information om vilka villkor som gäller.

  Vad utmärker Monara?

  En av fördelarna med en kontokredit från Monara är att du har tillgång till pengarna snabbt utan att behöva genomgå en omfattande ansökningsprocess. Om du har ett konto hos någon av storbankerna så har du i de flesta fall pengarna på ditt konto inom några minuter. Detta med hjälp av betaltjänsten Trustly.

  Så här går det till med Trustly

  När du ansöker om kontokrediten så verifierar du din identitet med BankID. Sedan väljer du hos vilken bank som du har ditt bankkonto. Om din bank har stöd för Trustly (det har de flesta storbankerna i Sverige) så kan du välja den och därefter signera igen med BankID. Nu hanteras din ansökan och inom några minuter så betalas det ut till ditt bankkonto.

  En annan fördel är att du inte riskerar en obehaglig överraskning i form av oväntade uppläggningsavgifter eller dolda kostnader. Kostnaden för krediten är den aktuella räntan och du ser tydligt på sidan vad kostnaden för lånet kommer att vara innan du ansöker. Det tillkommer inte heller någon kostnad för om du skulle vilja betala tillbaka din skuld i förtid och i sådant fall så betalar du endast ränta fram tills den dagen då slutbetalningen görs.

  Vem passar Monara för?

  Monara passar för dig som behöver en kredit till ett akut inköp och det är tomt på kontot. Kanske är det flera dagar kvar till lönen och kylskåpet har gått sönder? Då är det perfekt att ha en buffert i form av en kontokredit. Monara kan vara ett sådant alternativ.

  Monara är inte ett sms lån utan istället så är det en kredit som du ansöker om. Krediter och lån skiljer sig åt på olika sätt. Dock så är Monara ett snabblån som kännetecknas av låga lånebelopp och snabba utbetalningar. Monara är inte heller en högkostnadskredit. Räntan är relativt låg för ett snabblån.

  För att kunna få en kontokredit hos Monara så behöver du vara mellan 20 till 65 år och ha en tillräcklig återbetalningsförmåga. Du får inte ha betalningsanmärkningar eller ett ärende hos Kronofogden. Dessutom så ska du vara folkbokförd i Sverige.

  Hur fungerar Monara?

  Att få en kredit hos Monara kräver BankID och att du gör en ansökan online. Ansökningsprocessen är inte lång och krånglig utan allt görs online och din signatur ger du genom BankID. Processen är automatiserad och du kan göra den när som helst på dygnet.

  Monara tar en kreditupplysning genom Bisnode och använder sig inte av UC. Precis som med andra snabblån så är räntan hos Monara högre än hos större privatlån men jämfört med andra snabblån så har Monara lägre kostnader och lägre avgifter.

  I dagsläget så är den effektiva räntan 29,97% för den del av krediten som du använt och om du inte använder krediten så betalar du inte någon avgift för den.

  Som mest så kan du få en kreditgräns på 30 000 kr. Att ansöka om krediten är gratis oavsett om din ansökan blir beviljad eller inte.

  Om företaget

  Monara ägs och drivs av BSA Finance AB, som har huvudsäte i Stockholm, Sverige. Företaget står även bakom konsumentkrediten Kredera.

  Vad Monara erbjuder

  Hos Monara får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Monara görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan är 29,97 %. Vid ett lån på 15 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 26,50 % (effektiv ränta 29,97 %) ger en totalkostnad på 17 239 kr för lånet (1 437 kr per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  BSA Finance AB
  BOX 6322
  102 35 Stockholm

  E-post: kundservice@monara.se
  Telefonnummer: 010 - 551 75 90

  Öppettider:

  Måndag:10:00-16:00
  Tisdag:10:00-16:00
  Onsdag:10:00-16:00
  Torsdag:10:00-16:00
  Fredag:10:00-16:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.