Varför Mobillån

Mobillån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Mobillån erbjuder en onlinekredit på max 30 000 kr. Du kan ansöka om att få höja maxkrediten till 60 000 kr. Mobillån gör ingen kreditupplysning hos UC, istället så görs den hos Bisnode.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Mobillån är ett bra alternativ för den som vill ha en flexibel återbetalningsplan och snabb ansökningsprocess. Den smidiga appen gör hanteringen av krediten smidig och du kan höja krediten efter behov.

 • Mobillån
  Mobillån
  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta55% -
  377%
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker under öppettider.
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Mobillån:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 25 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 47 %) ger en totalkostnad på 31 405 kr för lånet (2 617 kr per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 395 kr, aviavgift: 35 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Snabb handläggning.
  • Direkt utbetalning dygnet runt med Trustly.
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Smidig app som underlättar hantering av krediten.
  Nackdelar
  • Får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Minst 20 år ålderskrav.
  • Relativt högt inkomstkrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Mobillån bluff/bedrägeri?

  Nej. Mobillån är inte bluff/bedrägeri. Mobillån är ett seriöst företag med säte i Stockholm, Sverige. Mobillån står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Mobillån?

  Mobillån använder Bisnode.

  Accepterar Mobillån betalningsanmärkningar?

  Nej, Mobillån accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Mobillån ut?

  Mobillån betalar ut direkt till alla storbanker under öppettider.

  Vad krävs för att få lån hos Mobillån?

  För att få lån hos Mobillån krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

  Hur loggar man in på Mobillån?

  Du loggar in på Mobillåns hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Mobillån erbjuder en enkel tjänst för mikrolån där du smidigt ansöker om att låna pengar.

  Till skillnad från smslån så erbjuder Mobillån istället en kontokredit, vilket passar den som vill ha en flexibel produkt där man använder kredit utefter behov, istället för att få pengarna direkt på kontot.

  Ansökningsprocessen är lätt att förstå med tydliga instruktioner och förklaringar vid varje steg och varje ruta. Efter att ansökan är inskickad så får du snabbt besked om din ansökan beviljats eller inte via sms och via mail. Blir du godkänd så kommer krediten bli tillgänglig på ditt Mobillån-konto direkt. Du kan därefter föra över pengar från din kredit till ditt bankkonto vid behov. Uppläggnings- och aviseringsavgifter tillkommer. I Mobillåns fall så handlar det om 395 kr i uppläggningsavgift och 35 kr/avi i aviseringsavgift. Ingen ränta tillkommer på den mängd av krediten som du inte förbrukat, en ränta tillkommer endast på det belopp av krediten som du förbrukat.

  Vem kan Mobillån lämpa sig för?

  Mobillån kan vara bra för den som vill ha ett flexibelt snabblån där man kan nyttja krediten utefter behov. Dock så behöver man, som låntagare, vara införstådd i att snabblån är dyrare än vanliga privatlån. Snabblån behöver betalas tillbaka snabbare än privatlån och har vanligtvis högre effektiva räntor än traditionella privatlån.

  Via Mobillån kan du ansöka om lån upp till kreditlimiten 30 000 kr. Men du kan ansöka om att höja kreditgränsen på upp till 60 000 kr. Du måste vara 18 år fyllda för att få ansöka. Sedan betalar du bara tillbaka den kredit du faktiskt använt.

  Någonting som får Mobillån att sticka ut är den smidiga appen där du får en bra översikt över kontokrediten och har alla fakturor tillgängliga, så att du inte råkar missa någon. Här kan du också höja kreditgränsen eller ta ut pengar. Du loggar in säkert med BankID.

  Mobillån är en högkostnadskredit och har en effektiv ränta som är förhållandevis hög, men inte den högsta i branschen. Det gör att Mobillån ligger i mittenskiktet för snabblånsräntor.

  Läs mer: Vilka långivare är inte högkostnadskrediter?

  Återbetalningsplanen är flexibel, vilket innebär att du skapar en skräddarsydd återbetalningsplan utifrån dina förutsättningar. Du måste alltid betala en gång i månaden, men hur mycket är upp till dig.

  Om företaget

  Bakom Mobillån står företaget Bliq AB. Företaget grundades 2011 och har sedan start hjälp privatkonsumenter med att hitta olika finanslösningar. Bliq AB står även bakom tjänsterna Säkerfinans, Snabbfinans och Tryggkredit.

  Mobillåns kundtjänst kan kontaktas via e-post eller telefon. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.00-18.00 och lördagar kl. 10.00-15.00.

  Vad Mobillån erbjuder

  Hos Mobillån får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 395 kr. Aviavgiften är: 35 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Mobillån görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 55 % och 377 %. Vid ett lån på 25 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 47 %) ger en totalkostnad på 31 405 kr för lånet (2 617 kr per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Bliq AB
  Drottninggatan 68
  111 21 Stockholm

  E-post: info@mobillan.se
  Telefonnummer: 08 660 29 50

  Öppettider:

  Måndag:08:00-18:00
  Tisdag:08:00-18:00
  Onsdag:08:00-18:00
  Torsdag:08:00-18:00
  Fredag:08:00-18:00
  Lördag:10:00-15:00
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.