Varför Merax

Merax Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Merax erbjuder kreditlån mellan 3000 kr och 30 000 kr. En kreditupplysning tas hos Bisnode och utbetalningen sker samma dag. Betalningsanmärkningar kan accepteras och kreditskydd erbjuds.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Merax kan du få en kredit från 3000 kr upp till 30 000 kr. Ansökningsprocessen är enkel och tillgång till krediten ges samma dag. Kreditskydd erbjuds och betalningsanmärkningar godtas. Kraven för att bli beviljad är flexibla jämfört med andra krediter.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Merax

  Merax

  Lån mellan3 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta58,14 -
  128,3%
  Löptid1 år -
  5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Merax:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 42,48% (effektiv ränta på 74,30%), resulterar i en total kostnad av 13 344 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1112 kr vardera. Startavgift: 475 kr. Aviavgift: 25 kr/avi.

Fördelar

 • Utbetalning samma dag.
 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Kreditskydd erbjuds.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Högkostnadskredit.
 • Kundtjänsten har begränsad telefontid.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Merax säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Merax är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Merax är ett seriöst företag som ägs och drivs av Brixo AB. Merax står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Merax?

Merax använder Bisnode.

Accepterar Merax betalningsanmärkningar?

Ja, Merax accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Merax även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Merax ut?

Merax betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Merax?

För att få lån hos Merax krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

Hur loggar man in på Merax?

Du loggar in på Meraxs hemsida. Logga in

Komplett recension

Merax är en kreditgivare som erbjuder onlinekrediter, det vill säga krediter som man har tillgång till online, utan kreditkort.

Krediten kopplas till ditt konto hos Merax och kan nås genom att logga in på Mina Sidor hos Merax.

För att använda din kredit så överför du det belopp som du behöver från din kredit till ditt privata bankkonto. Du väljer hur mycket av din kredit som du vill föra över och du betalar endast ränta på det belopp som du överfört.

Merax är en högkostnadskredit—det innebär att kreditens effektiva ränta är på 30 % eller högre.

Vem passar Merax för?

Merax passar den som vill ha en kredit tillgänglig vid behov. Om du vill ha en extra trygghet i form av en buffert så kan krediten från Merax vara ett val. Du kan använda krediten ifall oväntade utgifter skulle uppstå eller om du vill unna dig något innan löning.

Merax kan vara ett val om du vill ansöka om ett lån utan kreditupplysning hos UC, genom Bisnode. Krediten passar också dig som har betalningsanmärkningar.

För att beviljas en kredit från Merax så ska du vara myndig. Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr och ha en svensk folkbokföringsadress. Som kund ska du även ha ett svenskt bankkonto och BankID.

Hur fungerar Merax?

Merax fungerar i stort sett som andra kreditgivare. För att få en kredit så besöker du Merax:s hemsida, där du väljer kreditlimiten som du är intresserad av. Du anger även dina person- och bankuppgifter och klickar därefter på Ansök. Du verifierar din identitet med BankID.

När din ansökan är inskickad så tar Merax en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen är en sorts kreditbedömning som sker automatiskt och ger kreditgivaren en överblick över din ekonomi. Merax gör kreditupplysningen genom Bisnode. Några minuter efter att din ansökan skickats och kreditupplysningen gjorts så lämnar Merax ett besked på om din ansökan beviljats eller inte. Låneprocessen tar med andra ord inte mer än några minuter från start till slut.

Om din ansökan beviljats så får du tillgång till krediten. Du kan nå krediten genom att logga in på Mina Sidor hos Merax. Du loggar in med ditt BankID.

Från Mina Sidor så kan du överföra det belopp som du behöver från din kredit till ditt bankkonto och du betalar endast ränta på det belopp som du tagit ut.

Om företaget

Bakom Merax står Brixo AB. Företaget driver även låneprodukterna Kontant Finans, Flexkontot och Brixo.

Merax kundsupport kan nås via telefon, kontaktformulär och e-post. Kundtjänstens öppettider är vardagar kl. 09.00-12.00. Du hittar även information på kreditgivarens FAQ- och Facebook-sida.

Vad Merax erbjuder

Hos Merax får du en kredit. Uppläggningsavgiften är 475 kr. Aviavgiften är: 25 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Merax görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 58,14 % upp till 128,3 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 42,48% (effektiv ränta på 74,30%), resulterar i en total kostnad av 13 344 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1112 kr vardera. Startavgift: 475 kr. Aviavgift: 25 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Brixo AB
Box 599
101 31 Stockholm

E-post: info@merax.se
Telefonnummer: 08 500 850 47

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt